5 film, amit várunk nyáron
2019. június 19. írta: thedirector

5 film, amit várunk nyáron

5 film, amit várunk nyáron

 

Nem volt könnyű összekalapálni legalább öt értékelhető filmet, hiszen hetek óta másról sem beszélünk, csak hogy földbe állnak a nagy blockbusterek és ígéretes nevű frencsájzok. Elég, ha csak a Godzillára, Aladdinra, az új X-Men filmre, vagy a most megjelent Men in Black 4-re gondolunk. De odakintről szivárog az infó, hogy a Kis kedvencek titkos élete 2 is pocsék lett (szerintem az egy is csak oké szint max), és Danny Boylenak sem jött össze a Yesterday-jel. Így hát mivel az idei felhozatal sem erős, kicsit félve, de itt ez az öt film, amit azért csak megnéznénk.

Toy Story 4.

toy-story-4.jpg

A hibátlannak mondott 3. résszel azt gondoltuk itt a vég. Nincs hova folytatni Woodyék kalandját, de már 2 éve tudjuk, hogy a Pixar kalapálja a 4.darabot, amiben főszerepet kap Forky nevű kanál, aki nem igazán tudja, hogy mennyire nagy, színes és néhol veszélyes a világ. A játékok pedig megmutatják ezt neki, közben pedig a tanulság továbbra is egyetemes a barátságról. Az első kritikák alapján már készíthetik a beszédet az alkotók az Oscar gálára, ugyanis nagyon nagyon jó kritikákat kapott ez a rész (is).  Június 20-től nézzük a mozikban.

Pókember: Idegenben

mysterio-and-spider-man-in-far-from-home.jpg

2017 után John Watts visszatért megrendezni a 2. egész estés (Tom Holland számára már az ötödik gúnyafelvétel!) Spiderman kalandot. Az előző igen jól sikerült, mi is szerettük. Az akkor megidézett John Hughs tini vígjátékok báját kíváncsian várjuk, hogyan idézik meg ebben az Európába kiruccanós kalandban, ahol felbukkan Mysterio is (Jake Gyllenhaal váltja minőségi új gonoszként az előző rész Michael Keatonját). Az események pedig a Bosszúállók: Végjátéka után tart, úgyhogy azért teljes feelgood mozira nem számítunk. Július elsején nézzük.

Fehér éjszakák

midsommar.jpg

A maradjunk inkább Midsommar elnevezésnél, című film a tavalyi év sláger horror (Az örökség) rendezőjének Ari Asternak az új munkája. Egy fiatal pár Svédországba utazik, hogy meglátogassák egy barátjuk szülőfaluját és részt vegyenek a nyári fesztiválon. Az idilli pihenés azonban hamarosan erőszakos és bizarr ámokfutássá válik egy pogány szekta karmai közt. A Get Out! és a Us rendezője Jordan Peele például látta és azt mondta, hogy új hivatkozási alap lesz a horrorok között plusz az utolsó felvonása olyan elképesztő, hogy szavakkal lehetetlen leírni. Hajrá Aster! Veled vagyunk. Július 18-án mutatják be.

Volt egyszer egy Hollywood

landscape-1530116213-once-upon-a-time-in-hollywood-first-look-1.jpg

Quentin Tarantino új filmje nem szorul különösebb bemutatásra, hiszen már Cannesban kiderült, hogy a mester megint maradandót alkotott. Másfelől meg olyan impozáns a szereplőgárdája, hogy akit nem mozgatott meg minimális infó morzsa a Di Caprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Michael Madsen stb.. gárda, az menthetetlen amúgy is. A kultrendező külön kérte, hogy azon túl, hogy a 60-as évek Hollywood-i életéről a Manson bandáról és színészetről szól, semmi spoilert ne osszanak meg a sajtóban, úgyhogy legyen elég ennyi. Augusztus 8-án irány a mozi!

AZ 2.fejezet

image_2.jpg

Kicsit csalunk (de úgy is később indult meg a mozis nyári szezon idén), mert ez a film már szeptember 8-án robog be, de egyszerűen nem lehet nem várni Andy Muschietti új filmjét. Két évvel ezelőtt iszonyat nagyot szólt, mind kritikailag, mind anyagilag, mind a rajongóknak Stephen King Az könyvfeldolgozása. Most 27 évvel később járunk és a felnőtt Lúzereknek vissza kell térnie Derrybe leszámolni Pennywise-zal, aki újabb válogatott eszközökkel, soha nem látott módon akarja terrorizálni a kis város lakosságát és persze Billyéket. A felnőttek közt olyan top színészeket is kapunk, mint Bill Hader, Jessica Chastain vagy James McAvoy.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr3114902098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása