[Oscar nap] Az idei filmek minőségi sorrendje - szerintünk!
2019. február 24. írta: thedirector

[Oscar nap] Az idei filmek minőségi sorrendje - szerintünk!

2019-oscar-nomination-predictions.jpg

8. Fekete párduc


Kritika

Értetlenül állok a film megítélése előtt. A Marvel hozta a kötelezőt, egy teljesen átlagos filmben az MCU-n belül. Boseman simán kiváló, és néhány jelenet, gondolat, poén ül, de összességében érződik, hogy receptre készült, pontos fanservice, ami jókora PC próbál meg letuszkolni az emberen, ami sokáig szinten belül marad, egyszer-egyszer átlépi azt. Nem felesleges film, mert az univerzumot mélyíti ugyan, de messze elmarad az elmúlt évek Marvel minőségi felhozatalától.

7. Bohém rapszódia

 

Kritika

 Aki látott már hasonló filmet, látta ezt is. Itt most Beach Boys, Ray Charles, Doors vagy Johnny Cash helyett történetesen Queen szól. Minden elemében hozza az elvártat, de semmit nem tesz azért, hogy maradandó legyen. Nem ás a dolgok mélyére, nem akar a felszín kapirgálásnál többre vállalkozni. De legalább amit vállal, az korrekt és ennyi.

6. BlackKklansman - Csuklyások

 

Kritika

Lee ideges a társadalmunkra és az amerikai politikai erő jelenlegi állapotára. Ez nem vitás. Az is, hogy nagyon jó filmet készített, de ez pont annyira jó, hogy még vitázni se kelljen róla. Nem indít be párbeszédet, nem dönt tabut. Végig jól fésült marad, némi pimaszsággal. Viszont megnézni érdemes, mert az biztos, hogy piszok módon leköti az embert.

5. Csillag születik

 

Kritika

Igen kellemes meglepetés onnan, ahonnan az ember nem várta volna. Cooper rendezése feszes, szuggesztív és nagyon elegáns. A zenék jók, a dialógusok működnek, és a történet is ül. Sajnos ez utóbbi annyiszor lett elmesélve, hogy kevésbé érdekes és viszonylag szögegyenesen halad a simán kitalálható végcél felé. Mindenesetre így is vannak remek és nagy pillanatai. Bravó.

4. A kedvenc

 

Yorghos Lanthimos megrendezte eddigi leglelazultabb, legérthetőbb filmjét. Tökéletes szereposztás és színjátszás, a fényképezés, díszletek és a ruhák abszolút Oscar minőség, és bár hiányzik némi íz, és Lanthimosra jellemző csibészség, A kedvenc könnyen lehet az Akadémia kedvence.

 

3. Alelnök

 

Kritika

Hasonló, mint a Big Short. Gondolkodásra késztető, pimasz, laza és slendrián alkotás. Egyértelműen nem realista doku filmként gondolkozott McKay, mert folyamatosan elítéli Cheneyt, és hibásnak tartja, de mégis dokuementarista elemekkel próbálja bemutatni, a saját vagány stílusával megtámogatva. Nem fog mindenkinek tetszeni, de érdemes adni neki egy esélyt, mert egyébként remek film, a vállalt hibái ellenére is.

2. Róma

 

Kritika

A Róma egy nagyon szép film, az év egyik legszebbje. Bődületesen szépek a képei, maró az  -amúgy amatőr-félprofi színészek – színészi játéka, sokszor forgatja a kést bennünk és a lassúcska 2 és majdnem fél órája alatt legalább 2-3 katartikus pillanatot és ugyanennyi nagyjelenetet adott nekünk Cuarón, akinek tényleg fontos volt ez a film, hiszen nem csak rendezte, de írta is a fényképezés mellett.

1. Zöld könyv - Útmutató az élethez

 

Kritika

Sokszor használt téma, új stílusban elmesélve. Peter Farrely nem találta fel újra a spanyolviaszt. De barátságról és szegregációról talán ennyire intelligensen humorosan beszélni ritkán látunk filmet. Egy ilyen magas ponthoz pedig nálam ennyi is elég. Najó, tényleg kellett még az a zseniális Viggo Mortesen!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr2014634158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása