Nyári maradványérték: Felhőkarcolóban, soloban fogócskázó haverok harca
2018. november 05. írta: thedirector

Nyári maradványérték: Felhőkarcolóban, soloban fogócskázó haverok harca

Haverok harca

Tag

2018

05b310f048d3b9b1be1b3c2d41b51e95_700x259.jpg

Már az alapötletet sem értettem igazán. Van egy baráti kör, akik 30 éve fogócskáznak, és egyiküket nem kapták el soha. Amit gondoltam a filmről előzetesen nagyjából beigazolódott. A szabályrendszerük egy értelmetlen baromság. Visszafogni nem lehet azt aki megfogott, de pl. több embernél egy jelenetben ez már csak időpocsékoló, végeláthatatlan nyúka-piszka. Persze ilyenkor időkéréssel elodázzák a kérdést. Na mindegy. Mivel Jerryt (Jeremy Renner) sosem kapták el és mivel lagzija lesz a barátok ezt igen jó alkalomnak vélik, hogy elkaphassák. Jerry jelezte, hogy a lagzi után leáll a játékkal, így a most vagy soha elvére készül az Ed Helms, Jake Johnson, Hannibal Buress, Jon Hamm négyes. Azon felül, hogy az ötlet akár érdekes is lehetett volna, nem tölti ki a másfél órát a film így sem. Viccesnek sem vicces és a szabályrendszerét is mindig úgy alakítja, hogy épp drámai, vicces vagy izgalmas legyen. A casting is elszabott. Ed Helms közepes komikus, Jake Johnson szokásos laza, beszívott karaktert csuklóból lehozza. Igazából szerintem másra sem alkalmas. Jon Hamm és Jeremmy Renner közt van egy elég jól működő dinamika és zongorázni lehet aktori tudásban a minőséget mindenki máshoz mérten. De még így is izzadtságszagú az egész. Sokat dobna a film közepes színvonalán ha Isla Fisher többet és előbb szerepelhetne. Ez így maximum egy másnapos vasárnap délutánra jó, de jobban nem lesz tőle az ember.

5.jpg

Felhőkarcoló

Skyscraper

2018

skyscraper2018_feature.jpg

Rock már lassan mindenkivel összeméri az erejét, aki az egzisztenciáját, családját, hazáját, lakóhelyét, iskolában elfoglalt társadalmi státuszát fenyegeti. Ezúttal egy épülettel és az azt fenyegető (és így a családját) rossz fiúkkal akarja felvenni a versenyt, noha féllábú háborús veteránként nem könnyű. A Gyöngy a világ legmagasabb épülete, aminek a biztonsági szakértőjeként van jelen, amikor támadás éri. Vajon megmenti a családját? Tisztára mossa a nevét? Vajon tud az eddigieknél is szúrósabban nézni? A választ hagyjuk. Mindenki tudja. Mégis Rock egy olyan biztos pont a filmes piacon, akinek a filmjét megnézve tutkó nem lesz rossz szájízünk. Mármint lelkileg nem töri meg az ember, nem lesz könnycsepp, Rock megmondta ő szórakoztatni akarja az embert. Ami összejött a Jumanjival, ez idén nagyon durván nem jön össze  a Rampage-dzsel és még durvábban nem ezzel. Ami a Die Hardnál (a film legegyértelműbb hivatkozási khm…pontjánál) működött, abból itt semmi. Rock közelében nincs az emberi és izzadtságszagú McClane hadnagynak, akinek minden mozdulatában több badass-ség volt, mint Rocknál. Az épület annyira érdekes lett volna, hogy főszereplő, de semmi köze nagyjából a filmhez csak van, kiaknázatlan lehetőségnek. A rosszfiúk papírmasé karakterek, az akció súlytalan, a zene jellegtelen, a vágás és a koreográfia kaotikus. A nyár popcornmozis durranásából maradt egy kis rózsapatronnyi pukk.

4_5.jpg

Solo

2018

solo-product-preview-tall-a.png

Hogy lehet innen nyerni? Lecserélt rendező(k). Újraírt film. Bohóc, a szerepre alkalmatlan, főhősére nem hasonlító színész és egy olyan karakter, akinek az előtörténetére nem volt igazán kíváncsi senki. Főleg, hogy Harrison Ford = Han Solo. Aki ezt meg merte kérdőjelezni, azt a rajongók máglyán égették el. Végső döfésként jött, hogy Ron „iparos” Howard fejezi be a filmet. Hogy lehet innen nyerni? Nos sehogy. Az eredmény azonban reményen felüli így is. Lássuk a pozitívat: Meglátszik ugyan az újraforgatás, de ez előnyére vált a filmnek. Visszafogottabb humor, sodró lendület, új kütyük, új része az SW világnak, érdekes szerű karakterek, egész jó látvány, csavar és két remek casting. Ez utóbbi csak Woody Harrelsonra és a Landot alakító Donald Gloverre értem, tökéletes zene. Lando és Solo minden képernyőn töltött közös jelenete ül. Ja és maximális Fan service.  A negatív pedig: Alden Ehrenreich vért izzadva sem tudja egy pillantásban sem megidézni Harrison Ford csibészes lazaságát. Emilia „Viharbanszületett Daenerys” Clarke még mindig pocsék színésznő. Paul Bettany pedig totális rossz választás antagonistának. A történet maradjunk annyiban, hogy van. Nincs igazán saját stílusa, sőt igazából stílustalan a film. A fényképezéstől az átlagos vágásokig, díszletekig.  Nehéz ezzel a filmmel mit kezdeni, ahhoz túl jó (túl sok jó aspetusa van) hogy utálja az ember. Ahhoz meg elég rossz, hogy ki lehessen emelni az SW univerzumából. Igazából a film megtekintése után is azt tudom mondani, amit már a bejelentése óta. Van ez a film, de minek és kinek? Az már magánvéleményem, hogy így is simán hozza a legutóbbi számozott rész minőségét, ami nem ennek a filmnek szégyen. 

7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr3114354195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása