Mi volt ez a nyár és mi lesz ősszel a mozikban?
2016. szeptember 05. írta: thedirector

Mi volt ez a nyár és mi lesz ősszel a mozikban?

Mi volt ez a nyár és mi lesz ősszel a mozikban?

Mi a fene volt ez a nyár emberek? Az elmúlt sok sok év leggyérebb, legrosszabb mozis nyarán vagyunk túl. Komolyan mondom, örülnék neki, ha nem kellene köszörülnöm a nyelven a filmeken, meg az ún. Blockbuster szezonon, de ami itt lezajlott május vége óta az ritkán látott kapufa volt Hollywood-tól.

ryan-gosling-new-27oct14-01.jpg

Annak az egynek örülök, hogy a kisebb költségvetésű filmek berúgták sorra a ziccereiket. Na de haladjunk sorban. Májusban még volt pár remek lövése a stúdióknak. Jókat nevettünk a Rendes fickókon. Izgultunk (?) vajon Amerika Kapitány vagy Vasember csapata veri jobban bucira a másikat. De innen megindult a mélyrepülés. Elsőnek az új X-Men sült fel csúfosan, majd a Warcraft rúgott egy lyukat. Ez utóbbi azért is fájó mert Duncan Jones rendező nagy rajongó és geek hírében áll, mégis kicsit se nem hús se nem hal lett a végeredmény.

now-you-see-me-2-trailer-clip.jpg

Júniusban szinte kivétel nélkül az összes "siker várományos" film dobott egy hasast. Alíz második kalandja nem lett több egy kötelező CGI fantasy csinnadrattánál. A Függetlenség napja 2-től nem vártunk semmi, pont olyan is lett. A Szemfényvesztők 2-ben ott leselkedett a jó folytatás lehetősége, de totál hülyére vettek bennünket, pluszban már az előd is csak a szórakoztató hülyeség kategóriát hozta. Ez már csak a hülyeséget. Bár Matthew McConaughey polgárháborús kalandját nem hozta be a forgalmazó (okkal), azért azt le lehet szűrni a külföldi kritikákból, hogy Matt ezúttal sem (tavaly a Van Sant féle Sea of Trees-szel sült fel) tett jó lóra.  Kevin Hart végig ripacskodta a Central Intelligence-t. A rossz szomszédság 2 pont olyan volt, mint az első. A Tini Nindzsák hozták a kötelező középszert. Talán az egyedüli valamire való induló a Szenilla nyomában volt a Pixartól. Szerették az emberek, mi is kedveltük.

bone-tomahawk-008.jpg

Aztán jött a Tarzan legendája, amiben kb. az egyetlen jó pont Margot Robbie volt, a bukás itt is benne volt előzetesen a levegőben. Ellenben az Illumination Studio a Minyonok nélkül is brutális pénzeket kasszírozott az arra egyáltalán nem méltó Kis kedvencek titkos életével. Soha nem látott gyűlölet hullám vonult át Július hónap közepén, amikor is a négy Szellemirtó(k) visszatért 2016-hoz fazonírozva nőkkel. Az eredmény itt is felemás, és be is ragadt a Sony jó 70 millával. Eltelt a hónap fele és még nem láttam jó filmet a nyáron. Sajnos az eredmény innen sem lett jobb. Jött a Jégkorszak sorozat legócskább része. Még egy középszerű horrort is el kellett viselnünk az Amikor kialszik a fény személyében. A hónapot két film mentette meg: A korrekt, de nem több Star Trek 3. és az amúgy odakünn már 1 éve bemutatott Csontok és skalpok.

3103473-3_suicidesquad.jpg

Végre viszont magunk mögött hagyhatjuk a 2 hónapnyi pocsék filmes szezont és jön legalább egy olyan film, ami seggbe fog rúgni és amire várok, több mint egy éve. Suicide Squad. Seggbe is rúgott, csak nem úgy, ahogy én szerettem volna. Ritkán nem látott tévedésről van szó. Bár ha jobban belegondolok inkább megtévesztésről. A marketing osztály ötöst beírhatta az ellenőrzőbe, a stáb viszont inkább húzzon a picsába. Akkora csalódás volt, hogy nem is szeretnék beszélni róla. Itt le van írva minden. Jason Bourne-t én ugyan sosem csíptem, ezért nem is néztem meg, de ahogy többen is írták ismerősök közül is és látva a konszenzust nem igazán sikerült túl jóra. Ahogy a Ben Hur sem. Ugyan erre is kis ods ment volna, hogy maradandó lesz, még annál is ócskább lett, mint várták sokan. A hó közepétől azért javult valamicskét a helyzet. A nyár meglepi filmje szórakoztatás és izgalom ügyileg A zátony volt.  Todd Phillips Haverok fegyverben-je egészen működőképes volt, ahogy Elliot, a sárkány is. Mostanában pedig mindenki a Vaksötét c. filmről beszél, amit nem volt alkalmam megnézni még, de már is behozta a gyártási költséget és még jó kis hasznot is.

the-shallows-2016-movie-review-shark-thriller-blake-lively.jpg

Ha másra nem, arra jó volt ez a 3 hónap, hogy kiderüljön pár dolog. 1. Nem lehet minden szart lenyomni az ember torkán (1,5 még ha párszor a marketing fel is ülteti az embert a hype vonatra) 2. Az egyértelműen kidívik, hogy a nagy sztárok neve már nem garancia semmire és az is, hogy legyen képregény, folytatás, feldolgozás, egyre jobban kiszagoljuk a gagyit. Lássuk ősszel jobbak-e az esélyeink a szórakozásra.

maxresdefault_58.jpg

Hagyományosan az őszt azért szeretem, lehet szeretni jobban, mert elkezdődik a filmfesztivál és az Oscar verseny szezon. A nagy nevű alkotók ilyen tájt kezdik el terjeszteni (akár Limitedben) a filmjeiket. Itt lesz Clint Eastwood új rendezése a Sully. De tiszteletet teszi a politikai krimik királya Oliver Stone (Snowden) és Derek Cianfrance is (The Light Between Oceans) egy szomorú, romantikus történettel. Azért nem maradunk az ősz első hónapjában szórakoztatóbb filmek nélkül sem. Ha a Ben Hur remake-re egyértelműen nemet mondtak a rajongók, mit szólnak a Hét mesterlövész polkorrektesített verziójára? Igaz, már az a film is feldolgozás volt. Itt most pl. Ethan Hawke, Denzel Washington és Chris Pratt durrogtatja a fegyverét Antoine Fuqua rendezésében. Bizakodásra ad okot, hogy a forgatókönyvet Nic Pizzolatto (True Detective) és John Lee Hancock (Blind Side, Saving Mr. Banks) írta. Visszatér Bridget Jones egy babával és a Blair Witch is szét fog szedni, ha lehet hinni a pletykáknak. A hónap végi nagy durranás talán Peter Berg újabb munkája Mark Whalberggel. Az igaz történeten alapuló olajkút fúrók drámája, Deepwater Horizon címmel.

tac-09413-e1463151140724.jpg

Az október sem ígérkezik túl izgalmasnak elsőre. Megnézzük a Holtodiglan kistesójának kikiáltott Lány a vonatont, melyben Emily Blunt olyat lát a napi vonatozása közben, amit nem kellett volna (Azért jegyezzük meg, hogy David Fincher nélkül nehéz lesz hozni a szintet). A Sundance díjas Egy nemzet születése film már most kiszállt az Oscar és bármilyen versenyből, mivel Nate Parker, egyetemi évei alatt megalázott és megerőszakolt egy lányt, aki öngyilkos lett. Ilyen hírnév után nem sok jót jósolunk a filmnek. Megérkezik viszont Ben Affleck új filmje főszereplőként, A könyvelő címmel. Amiben egy félig autista könyvelőt alakít, aki pénzmosási botrányba keveredik.  Az akciófilmek kedvelőinek itt lesz a Jack Reacher új része. természetesen Tom Cruise-zal és Dan Brown Infernoja is ekkor mutatkozik meg.

arrival_amy_adams_screenshot_h_2016.jpg

Novemberben kicsit erősebbnek tűnik. Rögtön jön a Marvel idei utolsó filmje, egy új karakterrel. Doctor Strange ráadásul a producer istenség Kevin Feige kedvenc karaktere. Meglepődnék ha elrontanák. Pluszban azért a Mads Mikkelsen, Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton trió papíron elég erős. Mel Gibson új rendezése a Hacksaw Ridge is debütál, egyetemben az új "Harry Potter világ" kalanddal. Fantastic Beasts and Where To Find Them-mel. A legtöbb Oscar esélyes film is debütál: Dennis Villeneuve Érkezés-e. Melyért már most megvesznek a kritikusok és az évtized scifi-jének mondják. Jeff Nichols Cannes-t is megjárt Lovingja. Scorsese Csend című monumentális 195 perces eposza két jezsuita papról. Jön Ang Lee technikailag is előremutató Billy Lynn's Long Halftime Walk-ja, Robert Zemeckis magához mérten visszafogott kémes Brad Pittes filmje, az Allied. Jack Gyllenhaal is jelentkezik Tom Ford Nocturnal Animals című alkotásában és még itt lesz a Lion is Dev Patellel, valamint a Sundance-i csodafilm a Manchester by The Sea. A könnyedebb szórakozásra vágyóknak meg ott van a Tapló télapó 2, a Moana és a Trollok mese. (A bemutató időpontok változhatnak)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr4111677333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Larry Silverstein 2016.09.05. 20:57:27

Rinyálsz h mekkora fosok forogtak, közben 10 éve ez van. Minek nézed őket, kötelező? Ott van kismillió tehetséges rendezó Európában, Ázsiában, csak a neten elérhető filmekkel, de akár olvasni is lehet v. barkácsolni, sportolni pl.

Össze kell várni 5 évet aztán megnézni azt az 5 filmet amit a haverok beajánlanak.

Mi volt tavaly is? A legjobban várt, legszétmarketingeltebb filmek 2015ben:

Bridge of spies - fos
Martian - kicsit fos
Tarantino - szar

Te meg Szemfényvesztők2-re pazaroltad az életedet, bazmeg..:DD

thedirector 2016.09.06. 09:50:03

@Larry Silverstein: Mekkora arc vagy. Hogy kiosztod itt azt, aki filmes oldalt vezet. Tök logikus bazmeg, hogy inkább barkácsolni kellett volna filmnézés helyett és a famegmunkálásról írni. Nincs igazad mert nem ez van 10 éve, hogy a filmek 90%-a szar, mint volt idén.

Amiket lefosoztál, azok történetesen még véletlen sem szar filmek. Még jó bazmeg, hogy a hollywood-i bb szezonhoz bekavarod az ázsiai és eu filmeket. Jó ég ember, te jóságos atyaég.
süti beállítások módosítása