Nem nézhetetlen az év leggyűlöltebb filmje
2016. augusztus 11. írta: thedirector

Nem nézhetetlen az év leggyűlöltebb filmje

Szellemirtók

Ghostbusters

2016

Kár volna tagadni, hogy idén nem volt még olyan film, ami ennyire kiverte a biztosítékot előzetesen. Tippre nem is lesz. Gyűlölködő kommentek. Felesleges remake-t kiabálók. Na, meg persze, hogy ezúttal négy női főszereplőnk van.

ghostbusters-1.jpg

1 millió gyűlölet. Megadjuk?

Szegény Dan Aykroyd évek óta próbálta összehozni az eredeti stábot egy harmadik részre. Harold Ramis két évvel ezelőtti halálával azonban ez végleg dugába dőlt. Itt van viszont Paul Feig (A kém, Koszorúslányok) és négy új szereplőnőnk: Kristen Wiig, Melissa McCarhty, Leslie Jones és Kate McKinnon. Gyűlölet kampány ide vagy oda. A film elkészült és egyáltalán nem fáj annyira, mint előzetesen vártuk. Engem tavaly sem érdekelt, hogy négy nő lesz a főszereplő. Az inkább, hogy nem éreztem az indokot arra, hogy szükség van egy remakere. Megnézve sem érzem, viszont cserébe azért el lehet rajta szórakozni.

ghostbusters-2016-movie-cast-4k-uhd.jpg

Történetileg majdnem mindegy miről szól. Van egy gyogyós aki új dimenziókapun szellemeket enged a mi világunkba, a hirtelen baráti és fele baráti lány brigád megalakítja saját arculatát és el akarja kapni a szellemeket. Ugyanúgy van tudós, nagyszívű,laza stb..sőt még titkár is. A néhány jelenetében show-t lopó Chris Hemsworth. A többiekről nem tudok annyira az elismerés hangján megszólalni. Mindenki totál egydimenziós. Szerencsére McCarthy nem fingja, böfögi és ordítja végig a filmet, de hazudnék, ha azt mondanám, nem tipikus az, amit előad.

ghostbusters-full-new-img.jpg

Nem úsztuk meg a nagypofájú, suttyóskodó városi fekát sem. Szegény Leslie Jones megmaradt, mind a két óra alatt sztereotípiának. Se nagy történetet, sem túl árnyalt karaktert nem is vártam. Viszont jó történetvezetést, humort és látványt igen. Ebben nem is sül fel Feig. Kicsit vásári néha, kicsit erőltetett, de mindig tudott vicces filmeket csinálni, múltjából adódóan, ezt adjuk meg neki. A látvány nem rossz, nyilván korszerű, de csak korrekt. A karakterek közti interakciók parádésak. Sokat dumálnak, egymás szavába főleg, de nem idegesítően. A cselekmény halad, nincs tökölés, üresjárat. A főgonosz ugyan elég ergya, de összességében az egész megvalósítás a korrekt skálán mozog.

Összegzés: Nem tudok sok mindent írni. Ahhoz túl jó a film, hogy rugdosni kelljen. Ahhoz túl korrekt, hogy vitákat váltson ki. Ahhoz viszont nem elég jó, hogy ezt is emlegessük, mondjuk 30 év múlva. Elmenős nyári popcorn mozi, ami a célszalagot ugyan nem szakítja át végül, de elvánszorog odáig.  

6_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr1410117074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.11. 19:42:46

Gyűlölködő? Ez olyan szar,hogy még gyűlölni sem lehet...
süti beállítások módosítása