Erős nők, közepes filmekben
2021. február 15. írta: thedirector

Erős nők, közepes filmekben

Ígéretes fiatal lány

Promising Young Woman
2020

promising_young_woman_0.jpg

Nagyon fura élmény ez a film. Nyilvánvalóan különleges, de végül az összkép elég vegyes. Carrey Mulligan alakítja azt a traumát átélt lányt, aki megleckéztetési célzattal részegnek adja ki magát bárokban. Majd az őket felszedő pasikat jól megbünteti. Idáig elég mókásan is hangozhatna, ha...nem lenne az embernek az az érzése, hogy az amúgy is vegyes megítélésű #metoo mozgalmat nem kezdené meghamisítani. Nem nagyon állja meg a helyét az a képzet, hogy minden pasi ilyen. Aki hazacitál és megerőszakolna egy kiütött nőt. Márpedig Cassie mindig talál ilyet. Ha ezen túllendülünk egyébként egy nagyon korrekt vizualitással, hangokkal, színészi játékokkal megtámogatott rape & revenge mozit kapunk. Én alapvetően jól szórakoztam rajta. Egészen hosszú a maga két órájával, de elrepül gyorsan. Britney Spears Toxic feldolgozásáért igen nagy pacsi az alkotóknak, de valahogy a káros üzenettel még barátkoznom kell.

6_5.jpg

Wonder Woman 1984

2020

wonder-woman-1984.jpg

Hűű de mellément ez a film. Azt amúgy sem állítanám, hogy a 2017-es eredet sztori egy nagy eresztés volt, de meg kell adni neki, hogy korrekt szórakozást nyújtott, főleg a 2016-os BvS és Suicide Squad förtelmek után.
Így hát mivel Gal Gadot-ot az Isten is Diananak teremtette és nem is lett a stábban nagy változás + jött az azóta még nagyobb sztár státuszt elérő Pedro Pascal és Kristen Wiig is papíron nem mehetett semmi félre, nem igaz!
De nem ám. Kezdjük a történettel. A DC megint beleesett abba a hibába, hogy az egész világra kiterjeszt egy problémát és egy tanmesét ("vigyázz, mit kívánsz!"), amit nem tud rendesen kidolgozni és életlen késsel nyesegeti a combhúst. Pascal elképesztően ripacs, Gal Gadot döbbenetesen unatkozik a filmben és a visszatérő Chris Pine sem üt akkorát mint vártuk (szuper ügyes marketingesek el is lőtték a trailerben). A látvány bár korrekt, de többségében inkább ciki. Úgy értem nézzétek meg a sivatagos üldözést. Egy Cobra 11 epizód jobban ki van dolgozva és akkor filmes téren nem is beszélünk pl a Mad Maxről. 80-as éveket is csak nyomokban tartalmaz. Külsőségekben megmutatkozik olykor, de egyáltalán nem érződik egy true 80-as évekbeli filmnek. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a jelenetek nincsenek szépen összekapcsolva, csak megtörténnek egymás után és "véletlen találkoznak a karakterek". Szó szerint elmennek egymás mellett egy idegen országban. Lehetne folytatni még a rinyát, de tök felesleges. Ez egy rossz film. Nem nézhetetlen, csak simán rossz.

5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr4116428404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása