Gagyit sem könnyű készíteni
2020. április 08. írta: thedirector

Gagyit sem könnyű készíteni

Prédák

Haunt
2019

4409444_jpg-r_1280_720-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

Van abban valami megmosolyogtató, hogy 2020 derekán örömöm lelem egy olyan filmben, amit 15 évvel ezelőtt dühöngve vittem volna vissza a videótékába, szóvá téve, hogy nem érdemli meg a bokamelléki státuszt, mert oda ennél gagyibbakat szokás tenni 4 órára 400 Ft kölcsönzési díjért.  A helyzet viszont az, hogy jól szórakoztam a Prédákon. Olyan ostoba és ócska nevetnivaló, mint egy Benny Hill show. Tudod, hogy gáz amit csinálnak és amit nézel, de neveted. Ilyen keserédes bűnös élvezet ez a film is.

A történet szerint...nos nincs. Bármennyire furán hangzik nincsen a filmnek összetartó története. Kvázi olyan, mintha előttünk becastingolt színészeket gyorsan összeeresztenének azzal az instrukcióval, hogy hamarosan bedobunk titeket egy nagy szabadulószoba jellegű házba Halloweenkor és odabent lesznek rémségek, amikre meg kellene ijednetek. Kb ennyi. Persze hamar kiderül, hogy a bent lévő gyilkosok és csapdák real time mennek, és nem annyira buli bent maradni. Kijutni meg ugye nehéz. Teljesen vállalhatatlan vágások, színészi munkáról nem beszélhetünk, csattanó nincs, humora nem működik, mégis szórakoztató. Nem kényelmetlen néznivaló, nem bosszant fel, nem borzaszt el. Az első pillanattól fogva érződik, hogy teljesen vállalhatatlan. Nem. Nem tudatosan elrontott filmről van szó, nem lehet vádolni azzal, hogy zs kategóriásra vették, mert annál érezhetően próbáltak jobbat alkotni, de nem megy. A jó szándékot meg díjazni kell, megpróbálták de nem jött össze.

5_5.jpg

Árok

Underwater
2020

underwater-movie-review-2019-800x445.jpg

Itt viszont kőkeményre vették a figurát Kristen Stewarttal, aki egy víz alatt fúró egységen történt robbanás után kénytelen csapatával kiutat találni, de a pánikon túl rájuk ront egy rakás vérszomjas lény. Szépíteni kár: döbbenetesen unalmas, látványtalan és modoros film. Nincs egy őszintén felvállalt pillanata. Totálisan egysíkú karakterek unják halálra magukat benne, mi meg néhol nem, néhol igen keveset látunk a filmből is meg a jellemükből is. Az utolsó negyedórára elkezd magára találni a film, e addigra késő, elvesztette rég a néző érdeklődését és figyelmét. Pedig olyan ritkán látni ilyen víz alatt játszódó para filmet, és minden adott is lehetett volna ahhoz, hogy legalább szórakoztató bénaság legyen, de ez sem jött össze neki.

4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr5815598514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása