szuper/Sonic
2020. március 20. írta: thedirector

szuper/Sonic

Sonic, a sündisznó

Sonic, The Hedghehog
2020

Annyira nem volt egyértelmű, hogy a videójátékokból készült filmek rossz sorát majd egy Sonic fogja megtörni/újra elhozni. Pedig ez történt. Hiába próbálkoztak itt Max Payne-nel, Warcrafttal meg Tomb Raiderekkel. Sonic megoldotta tök egyszerűen.

sonic.jpg

...és mi kellett hozzá? Az égadta egy világon semmi, csak annyi, hogy szeresse a stáb, az alapanyagot és akarja megérteni, akarjon annyit értelmezni belőle, amennyi szükséges ahhoz, hogy élvezzük, mi nézők a filmet. Nem akarták túltölteni, nem akarták, hogy belőlük idézzen a sajtó, vagy, hogy megváltsák a világot. Csak akartak csinálni egy jó családi filmet. Ez pedig sikerült is. Nem zárószónak szántam, csak amolyan előrebocsájtásnak. Valamennyire ismerem persze a játékot, így nem okozott meglepetést a film. Vagyis hacsak azt nem veszem, hogy nem számítottam ennyire kellemes végeredményre.

sonic2.jpg

Green Hills minden bizonnyal a világ leguncsibb helye lehet. Annyira, hogy a helyi zsarunak Thomasnak, (James Marsden) konkrétan kacsákat kell átkísérnie az úttesten. Amikor éppen kényszervakációjában lebukó kis hiperaktív süni, Sonicnak forró lesz a talaj (a szó minden értelmében)a talpa alatt, véletlen belebotilik Tomba, és ezzel elindul a közös hajszájuk egy ritka értékes csomagért, nyakukon Dr. Ivo Robotnikkal (Jim Carrey) és robotjaival.

sonic4.jpg
A történet nem egy nagy fantáziával megáldott darab, de ettől független egy családi filmnek ennyi elég, főleg ha jó ritmusban van megrendezve, tökölés nélkül és viccesen, meghatóan. Márpedig a Sonicnak a szíve és a lelke a helyén van. Innen köszönjük meg Speier Dávid káprázatos szinkronmunkáját. A film alig 90 perces, de tényleg minden belefér, ami a zsánerbe bele kell férjen. Fergeteges úgy értem tényleg Fergetes humor. Kicsit finomított Deadpoolt is merném használni. A látvány korrekt. Itt említsük meg azt, a nem mindennapi tényre, hogy újradizájnolták Sonicot, a népharag miatt, amit az első trailer okozott (arra most ne térjünk ki valójában mennyire megengedett ennyire belepofáznunk nézőként és outsiderként egy cég/csapat munkájába).

sonic3.jpg

Remek a viszony Tom és kis barátja között. Valamint ritkán térek ki rá, de most úgy érzem ki kell emeljem, hogy ritkán hallok ennyire igényes és jól összeválogatott soundtracket mainstream alkotásban. Kitérhetünk a főszereplő "párosra" Marsdent főleg mostanában a Westworldből ismerjük, és korrekt a kissé mamlasz, de jófej rendőr szerepében, Jim Carrey meg lubickol. Látszik, hogy nagyon tetszett neki ez a szerep és hát..Jim Carrey. Mit mondjak róla? Viszi a showt.

Összegzés: Lehet nem ez A videójátékból készült filmek magnum opusa, de hogy ritkán jól sikerült darab, az tény. Ahogy az is, hogy ritmusos, bájosan vicces és megható. Teljesen korrekt családi vígjáték

7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr3415539588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2020.03.20. 22:58:52

Nincs nagy verseny a "Legjobb videojátékból készült film" címért, hiszen a többség a csapnivaló és a botrányosan rossz közötti skálán található.

thedirector 2020.03.24. 17:02:40

@Étteremkritikus: szerencsére itt ez a jobban sikerült darab
süti beállítások módosítása