Maradványérték - 2019 - VI.rész
2019. október 30. írta: thedirector

Maradványérték - 2019 - VI.rész

X-Men: Sötét Főnix


X-Men: Dark Phoenix
2019

https_blogs-images_forbes_com_scottmendelson_files_2019_06_5cd3857276811.jpg

Én itt végleg kiszálltam ebből az egész bohóckodásból. Pedig 2000-ben még elsők között láttam az első X-Men filmet, amit a mai napig is az egyik legjobbnak tartok a 2003-as folytatással együtt. Még Amerikából hozták haza  vhs-en és teljesen padlót fogtunk kis magyarhonban. Eltelt 19 év és gyakorlatilag forog a gyomrom a látottaktól. Bryan Singert kidobták ugye a vélt/valós pedofil botrányai miatt, és jött az eddigi író Simon Kinberg, hogy ezúttal rendezzen is. Teljesen egyértelműen alkalmatlan a posztra, de kifulladt az amúgy 8 éve megreformált sorozat is, ami még 2014-ben úgy tűnt magára talált. Most Jean Grey és a benne szunnyadó Sötét Főnix drámáját nézzük meg. Tesszük ezt úgy, hogy a 2006-os Last Stand ehhez képest egy filmművészeti remek, pedig egy átlagos film tengelyén is alul teljesít. Képzelhetjük az amúgy újravágott S.F. milyen "jó lett". A történet teljesen kiszámítható, drámája felszínes és nagyjából 1 óra 20 percen át minimum nyavajognak, sírnak és feszengenek a színészek. McAvoy és Fassbender eléggé oké még mindig, de még ők is hisztiznek. Minden percből érződik, hogy fáradt, "legyünk valahogy túl rajta" hozzáállásban készült. Sokszor már önparódiába forduló fércmű. Azt hittem az idei Godzillát nem lehet überelni, de szerintem ez még azt is alulmúlta.

3_5.jpg

Gyerekjáték

Child's Play
2019

1561132080983-aubrey-plaza-and-gabriel-bateman-star-in-childs-play_rgb.jpeg

...és itt is a meglepi. Don Mancini által földbeállított és önmagát kereső széria megújult. Lars Klevbergék jól ráéreztek a mostani divatos 80's hangulatvilágú, kissé (najó, nagyon) trashes formára és ez az ami végre kell ahhoz, hogy élvezetes legyen egy Gyerekjáték film. Mert hát miért akarná valaki komolyan venni egy életre kelt késsel hadonászó babát? Karen (Aubrey Plaza) megajándékozza fiát (Gabriel Bateman) Andyt egy high tech, modern applikációs, MI-t alkalmazó Buddi babával, Chuckyval. Aki hogy - hogy nem életre kell, és megtanul gyilkolni, szadizni az embereket. Tök jó háttér gondolatai vannak a filmnek, még ha picit erőltetett is. Ott van rögtön a rabszolgamunkával készült tucattermékek veszélye, a felelőtlen programozás és a világunkról alkotott képek idegenek számára (persze, hogy nem azt tanulja meg Chucky, hogy kell pl. virágot gondozni, hanem az elemi agressziót és gyilkolást, jó áthallás, hogy neveljünk gyereket). Az egész film átszalad rajtunk, alig 85 perc, jó a ritmusa, telitalálat Chucky és Andy is. Jók a dumák, kegyetlenek a gyilkosságok és tényleg az egész annyira jól van felvéve, igazi filmszerűek a beállítások, a fények stb.. mintha a régi verziók, klasszikusan fényképezett de közben modernizált változatát néznénk. Aubrey Plaza meg lubickol a szerepében. Ha régi horrorokat fel akarnak dolgozni, azt minimum így, és akkor jöhet mindenből új verzió.

7_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr5415272596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.10.30. 18:31:42

Hirtelen felindulásból megnéztem a Sötét Főnixet egy repülőúton, számomra ez újra bizonyította, hogy a Marvel filmek felejtősek.
süti beállítások módosítása