Maradványérték - 2019 - V.rész
2019. október 25. írta: thedirector

Maradványérték - 2019 - V.rész

Godzilla II: Szörnyek királya


Godzilla II: King of The Monsters
2019

godzilla-king-of-the-monsters.jpg

Jaj, pedig én kedvelem Michael Doughertyt. Szerettem tőle a Trick or Treat-et is meg a Krampust is. Teljesen logikus következő szint egy nagy látványos, magát nem túl komolyan vevő giga blockbuster. Figyeltek is arra, hogy a 2014-es részhez képest jobban látható, jobban vágott akció jelenetek legyenek. A baj annyi, hogy mindösszesen ezt az egyet hallották meg. „Szóval legyenek jó akciójelentek OK főnök”. Írta és Rendezte: Michael Dougherty, Általános Iskola 3.osztály. Olyan slendrián ökör módon van ez a film megírva és sajnos megrendezve is, amilyet nagyon rég láttam. Nem lehet eléggé komolyan venni, mégis beleszuszakoltak egy olyan öko szálat, ami miatt komolykodni akar. El lehetne sütni a viccet, hogy nagyjából 2 órával hosszabb a kelleténél, vagy, hogy mennyire felesleges elherdálni rá egy kisebb ország éves GDP-jét, de hagyjuk, mert az egész annyit sem érdemel. Nagyjából a legjobban azzal tudom leírni, hogy a Transformers filmek ehhez képest jól megalapozott, intelligens művészfilmek. Az emberiség megmentéséhez segítségül hívott (!) óriásszörny mellett olyan jó színészek égetik magukat, mint Charles Dance, Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown vagy Ken Watanabe.

4.jpg

MiB: Sötét zsaruk a Föld körül

Men in Black: International
2019

mib-international.png

Voltaképp szigorúan véve, a 97-es első rész leszámítva sosem voltak annyira jók az MiB filmek. Persze érdekes, különc darabok a Sonnenfeld művekből, meg szerethető és ártalmatlan alkotások. Úgyhogy nem ért nagy meglepetésként, hogy 97 után ezúttal sem sikerült megugrani azt a bizonyos szintet. Annyi, ami necces, hogy Smith és Jones azaz K és J ügynök lefalcolt és az új ügynökök H és M, azaz Chris Hemsworth és Tessa Thompson (akik már beváltak párosként a Thor Ragnarökben) egy új fenyegetettséggel találják szembe magukat. Nem csak a főszerepekben történt őrségváltás, hanem a technológiában és a rendező személyében is. F. Gary Gray (Straight Outta Compton) tisztességesen levezényelte ezt a munkát és végül is lett egy korrektnél éppen jobb iparosmunka. Általános történet, közepes páros, egészséges látványvilág és akciójelenetek, csapnivaló CGI és némi cukiságfaktor. Mit lehet várni még egy olyan filmtől, aminek igazából alig egy jó része volt. Szerintem ennél aligha többet. Esetleg egy Smith-Jones párossal ugorhatott volna félszintet, de ennyi.

6.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr4015262322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása