Így jártam az anyjával..
2018. január 26. írta: thedirector

Így jártam az anyjával..

Rögtönzött szerelem

The Big Sick

2017

Mit lehet még ugyan el nem mondani a szerelemről? Készült már róla dráma, musical, vígjáték, kaland, horror. Volt már férfi nővel, nő nővel, férfi férfivel, az alábbiak transzneműekkel, operációs rendszerrel, hamarosan (nálunk idehaza) tengeri élőlénnyel. Na de Kumail Nanjiani tudott olyat, amit még talán más nem. Lássuk!

bs1.jpg

A pakisztáni származású Nanjiani, amerikai stand up komikus megismerkedik egy végzős lánnyal(Zoe Kazan), akibe szerelmes lesz, bár a kulturális különbségek miatt a kapcsolatot a családja ellenzi. A lányt azonban egy titokzatos betegség támadja meg, s kómába esik. A férfi a lány családja, saját famíliájának távolságtartása és a bimbózó szerelem bizonytalansága között vívódva a humor segítségével próbálja magában a lelket tartani, miközben egyre jobban belesodródik a rögtönzött szerelembe. A film pikantériáját adja az, hogy Nanjiani saját neve alatt vállalta főszereplőként, hogy elmesélje szerelembe esését. Emiatt hatványozottan komoly aláhúzást érdemel az "igaz történet" címszó. Ha ez nem lenne elég, akkor a fickó még írta is a filmet, úgyhogy minden bizonnyal nem akarta pluszban filmszerűvé tenni a sztorit. Így is kellően az.

bs2.jpg

A filmről talán beszélni nehezebb. Lévén igazság szerint 2 filmet látunk a 2órában. Nagyjából fél távnál van egy súlyosabb hangulat és formátum váltás. Ami mind a két etapra igaz, az a Apatow féle szatirikus humor és életszerű helyzetek, karakterek. Szerencsére ezúttal intelligensebb apatowi humort használják Nanjianiék és pokoli ügyesen variálják a humort és a drámát. Az első felütés egy picit hagyományosabb kultúrák eltérésből adódó gegekre épül, ami jópofa, de valljuk be semmi különös nincs. A legtöbb hasonlóra épülő film lehozza ezt. Sőt azt is mondanám, hogy alapvetően vannak bajok a humorral, mivel elég sokat épít a stand up fellépésekre és hát legjótékonyabb fogalmazással is csak "vicceskének" lehet megbélyegezni.

bs3.jpg

Aztán a második fél sokkal sokkal jobb. Nanjiani kap maga mellé két olyan profi színészt, akik mondhatni lerombolják a vásznat. Az anyuka szerepében brillírozó neurotikus Holly Hunter simán díjat érdemelne. De az apukát alakító Ray Romano is profi a maga csendesebb módján. Főszereplőnk meg simán remek, mint legtöbbször. Mi több: Kedvelhető pacák, annak ellenére,hogy néha hülyeségeket csinál. Egyszerű ember, összetett problémákkal. Zoe Kazan viszont sajnos a kevéske játékidejében nem igazán tud csillogni, de azt eléri, hogy az ember lássa benne a kedves barátnő típust.

Összegzés: Bár nem Judd Apatow rendezte, de nagyon erősen érződik rajta a keze nyoma is. Ez a humornál szuper jól jön, bár akadnak gondok. A drámai rész erősebb és fura, mert Apatow pont ebben nem igazán szokott brillírozni, és vannak itt is összefésülési gondok, de alapvetően egy nagyon hiteles, szerethető és mindenképpen megtekintésre ajánlott mű a Rögtönzött szerelem.

További infók a mafabon!

8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr1113605625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása