Mindent vitt a Kaliforniai álom a Golden Globeon!
2017. január 09. írta: thedirector

Mindent vitt a Kaliforniai álom a Golden Globeon!

Ember emlékezet óta nem tudom mikor volt olyan, hogy az adott film minden jelölését díjra váltsa! Lemertem volna fogadni, hogy a Kaliforniai álom 7 kategóriájából (nevezetesen: Legjobb zene, betétdal, forgatókönyv, rendezés, színész-színésznő-film (vígjáték-musical)) egyet legalább A régi városnak vagy a Moonlightnak adnak. Nem így történt.

maxresdefault_64.jpg

Chazelle háromszor mehetett fel. A Moonlight lett az év legjobb drámája. A színészek között is akadt meglepetés. A 6 kategóriából Casey Affleck és Natalie Portman, valamint Mahershala Ali biztos befutónak tűnt. Ennek ellenére az utóbbi kettő nem mondott aznap beszédet. Legjobb színésznő Isabelle Hupert lett, az Elle-ben nyújtott alakításáért, amivel duplán sóztak oda Oscar bácsinak, hiszen az Elle (ami amúgy remek darab, lesz kritika) az idegennyelvű filmek szűkített kilences listájára sem fért fel. Itt pedig nyert két kategóriában is, mivel a legjobb külföldi film is ő lett.

Mahershala Ali az egész szezonban birtokolta a legjobb mellékszereplő kategóriát, mégis az Éjszakai ragadozókban nyújtott (nem is legjobb színészi alakításként) szerepéért Aaron-Taylor Johnson vehetett át díjat. A legjobb mellékszereplő pedig a kategóriacsalással nevezett Viola Davis lett a Fences-béli munkájáért. A legjobb animációs film a Zootropolis lett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr5712110933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása