A feldolgozás folytatásának az előzménye
2016. augusztus 21. írta: thedirector

A feldolgozás folytatásának az előzménye

Vadász és a Jégkirálynő

The Huntsman Winter's War

2016

Vannak azok a filmek, amiknek már az első részét sem értem, minek készült, a folytatást meg pláne nem. Talán túlzás azt írni, hogy kicseszett pocsék a Vadász és a Jégkirálynő, de hogy totál felesleges, az biztos.

maxresdefault_55.jpg

Hárem

A Universal mégis megszavazott némi bizalmat a 2012-es film folytatásának. Kasszát nem robbantott, de nem éhezett a gyártó, így Chris Hemsworth főszerepével folytatódott a történet. Kristen Stewart jobbra ki, Emily Blunt és Jessica Chastain balról be. Minőségibb csere nem is lehetett volna. Theron meg maradt mint gonosz királynő. A történet pedig annyi, hogy Blunt varázsképességeit egy tragédia felszínre hozza. Sajnos vele együtt a lelke is megromlik, ezért birodalmában mindent megfagyaszt és mindenkiből katonát akar nevelni, hogy kiűzze az emberekből a szeretés fogalmát. Pluszban megszerezze a tükröt. Megjelennek még a törpök, hogy izzadtságszagú poénjaikkal kényeztessék rekeszizmainkat két órán át.

winterswar-xlarge.jpg

Tulajdonképpen én nem bánom, ha egy filmbe elemeket összelopkodnak. 2016-ot írunk és sok sok évnyi filmnézés után nincsenek illúzióim: Nem  fogja senki feltalálni a passzát szelet. De az igényes és értelmes, még inkább indokolt lopás és az egymásra hajigált lopkodás között van különbség. Mondjuk annyi, míg előbbi megmosolyogtat, de 1 perccel később már nem emlékszem rá, utóbbi pedig bosszant. Így van ez itt is. Megidéződik Narnia, Jégvarázs (én kb. azt hittem ez a mese, felnőtt, élőszereplős átdolgozása), na meg a Gyűrűk ura. Komolyan a tükrön még a tünde írást is felfedezni véltem, meg ahogy csalogatja a gazdáját. Szégyenteljes.

huntsman.jpg

Tök béna az, hogy a film első harmada előzménytörténet, a maradék meg folytatás. Kiránt az amúgy sem túl mély történetből és ritmustalanná teszi az egészet. Pluszban, aki nem látta az előző részt lehet nem is érti, hirtelen mi a fene van. Egyébként is atomjaira esik sokszor a cselekmény. Pont olyan ez a film, mint az összes hasonló CGI kaland-fantasy. Átlagos képeken, átlagos rendezésben, átlagos vagy annál is rosszabb cselekményben, átlagos karakterek érzelmi csúcspontok nélkül jutnak el A-ból B-be. És akkor a színészek: Chris Hemsworth tahó macsóskodása idegesítő. Szinte újrázza a Vakáció béli alakítását, csak az ott jól beépített túljátszás volt, itt meg csak szimpla bájgúnárság. Jessica szép, de totál nulla. Blunt fel-fel villant valamit, de nem hálás szerep egy érzelemmentes jégkirálynőt alakítania. Theron meg zseni, mint legtöbbször. A jelmezek viszont csodásak voltak. Meglepne, ha elmaradna az Oscar jelölés.

Összegzés: Felesleges volt az eredettörténet is, de az előzmény-folytatás meg még inkább. Totál átlagos, ám egyben ártalmatlan két óra. Ha láttál már idén bármilyen CGI fantasyt, akkor gyakorlatilag ezt a filmet is láttad.

4_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr3310261432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása