Ők kaphatják ma a Golden Globeot!
2015. január 11. írta: thedirector

Ők kaphatják ma a Golden Globeot!

Régen jelöltek ennyi jó filmet díjakra, mint idén. Persze tudjuk, ez a flancolás inkább szól az újságíróknak, mint a szakmának, de a laza hangvétele miatt, sokkal jobban szeretik, mint pl. az Oscart. A vígjáték kategória minden évben (most is) véleményes, de üsse kő. Idén tényleg remek alkotások kerültek a jelöltek közé, kár, hogy a nagyját megint ki lehet előre találni.

goldf.jpg

A legjobb filmek kategória most fog igazán érdekes lenni, ugyanis a BAFTA jelöltek kihirdetése két dolgot mutat. Az egyik, hogy A Grand Budapest Hotelt imádja a szakma és egyre erősebb, míg a Selma kezd kiesni a versenyből. Ennek ellenére mind a dráma, mind a vígjáték/musical kategória gyakorlatilag lefutott. Egy Boyhood (Sráckor), Birdman díj lesz reggelre valószínűleg.

Színésznő fronton főszerepben szinte biztos hogy Julianne Moore viszi a drámát. A vígjáték kategória olyan eseménytelen, hogy csak tippelni tudok és az legyen Emily Blunt. Mellékszerepben pedig meglepne, ha nem Patricia Arquette kapna díjat a Boyhoodbéli alakításáért.

Férfi főszereplők közül a vígjáték kategória a könnyebben kitalálható. Michael Keatonról mindenki ódákat zeng és a díjszezont is végig tarolta, szóval a Birdman itt is visz egy szobrot. A dráma viszont rettentő erős: Eddie Redmayne, Jake Gyllenhaal, Steve Carrel, David Oyelowo, Benedict Cumberbatch. Tippelni sem tudnék, mindenki megérdemelné. Mellékszerepben meg J.K.Simmons fog aratni. Az est legbiztosabb tippje. A Whiplash béli szadista zenetanár szerepéért fogja kapni.

Idegennyelvű filmek közül Ida vs Leviathan, azaz Lengyelország kontra Oroszország meccs fog kibontakozni, feltehetőleg lengyel sikerrel.

Animációs filmben pedig Lego győzelmet jósolok.

Rendezőként a legnagyobb igazságtalanság lenne, ha kikapna Richard Linklater. Ha, valaki akkor Ő már nagyon rászolgált egy díjra. Forgatókönyvben leginkább a Birdman vagy a GBH nyerhet.

Zeneileg pedig valószínűleg Alexander "mindenhez zenét írok" Desplat fog díjjal gazdagodni. Megérdemelten.

 

Ez lehet tehát az este kimenetele. Aki meg akarja kímélni magát 3 óra alvástól, az tartson velünk. Élőben közvetítünk idén is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr587062479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása