Las Vegasban illik jobban berúgni
2014. április 07. írta: thedirector

Las Vegasban illik jobban berúgni

Last Vegas

2013

817719.JPG

A Másnaposok 2009-es sikerét ugyan nem sikerült meglovagolnia eddig senkinek, még magának az eredeti koncepció kiötlőinek sem (ma is rémálom gyötör a 2-3.részre emlékezvén), viszont a CBS megpróbálta megcsinálni a Másnaposokat idősebekkel. Nem jött be.

Tengerre tata!

Négy jó barát közül az egyikük megházasodik és eldöntik elmennek Las Vegasba egy hatalmasat partyzni. Piák, nők, szerencsejáték. Ha ismerősen cseng a koncepció, akkor elmondom igazad van. Bár ez elsőre a Másnaposok film cselekményének tűnik, valójában a Last Vegasé (is). A szereplőket lecserélték. Cooperék helyett itt van a 4 öreg sztár: Robert De Niro, Kevin Kline, Morgan Freeman és Michael Douglas. Utóbbi úgy dönt, elveszi, a nála jó 30 évvel fiatalabb barátnőjét, és a többi tata szervez neki egy kiruccanást az említett városba. Ettől a ponttól kezdve már egy óvódás is felmondja a kötelező tanulságot, amit a film maradéktalanul is szállít. Sablonokból, és kiszámítható elemekből épül fel a Last Vegas. Gyakorlatilag nincsen egy kiszámíthatatlan vagy kitalálhatatlan eleme. Mégis sikerült a filmet szórakoztatóra megcsinálni.

Last_vegas.png

Ezt a négy Oscar díjas színésznek lehet köszönni, akik csak úgy lubickolnak a kurvák és a pia tengerében. Egyértelműen totál lazán vették ezt a bohóckodást és az élvezet és a marhulás is átjön. Mindegyiküket láttuk már komoly szerepben és most jó volt viszontlátni őket egy ilyen örömjátékban. Michael Douglas pl. baromi szórakoztató önreflexiót nyújt a kéjenc, piperkőc, gazdag "pinabubus" szerepében. Mindenki egyszólamú karaktert játszik, de ezzel itt nincs is baj. A poénok jók, a humor is megáll a lábán. Persze ellövik az összes öregségre utaló geget, de valahogy még ez sem zavart. A drámázás és a főleg De Niro és Douglas közti ellentét viszont már sok volt és megtörte a film ritmusát. A Last Vegas, a négy sztár nélkül, vagy hogy úgy mondjam, négy ismeretlen karakterrel azonnali bukás lett volna, így viszont 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedünk csak.

Összegzés: Ami a fiataloknak a Másnaposok, az az idősebbeknek a Last Vegas. Okosabb és felnőttesebb poénok 4 színészlegendától. A cselekmény kitalálható és minden egyediséget és kiszámíthatatlanságot mellőz, mindezek ellenére is egy igen szórakoztató és fogyasztható filmmel van dolgunk, amit jól esik egyszer megnézni.

Értékelés: 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr635865647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása