Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Pont egy leszbi szex-szel több...
2014. március 27. írta: thedirector

Pont egy leszbi szex-szel több...

Adél élete 1-2

La vie d' Adele Chapitres 1-2

2013

Blue-is-the-warmest-colour.jpg

Megnéztem ezt a monstre 3 órás leszbi kalandot, amitől hangos volt a tavalyi nyár. Valószínűleg a botor sors furcsa közjátéka, hogy pont egy ilyen témájú film nyerte a Cannes-i fődíjat, pont akkor, amikor Franciaországban lehetővé tették az azonos neműk házasságát. Spielberg (a zsűri tagja) esküdözött, hogy nem politikai kérdés miatt nyert a film. De végül is teljesen mindegy, mert ez a film annyira kötött le, hogy helyenként azon morfondíroztam, vajon tényleg ennyire bunkó nép a francia? Tele szájjal beszélnek, egymás szavába vágnak, zsíros szájukat a kezükbe törlik stb...

Kék a legmelegebb szín

A történet roppant egyszerű Adél (Adele Exarchopoulost) gimnazista lány, aki teljesen átlagos családban él, irodalmat tanul, csinos stb... aztán elkezd érdeklődni az azonos nemű lányok iránt és beleszeret a kékhajú, kissé fiús Emmába (Léa Seydoux). Innen igazából a film nem sokkal több, mint az utóbbi évek kamaszos "éljünk át mindent" szerelmes filmjei, csak éppen leszbikkel. Azért nem írtam az átlagost, mert bár igazából helytálló lenne (egymásba szeretés, szex, bemutatás a családnak, elidegenedés, bizonytalanság, harmadik fél a kapcsolatban stb.. mind szépen végigzongorázva, mint kötelező panelek), azért valamivel több, vagy jobban mondva más a film.

BlueWarmestColour_2741575b.jpg

Ami igazán nagy erénye, előnye, hogy baromira hiteles(nek tűnik) és kendőzetlen. Van a filmben körülbelül 10-15 percnyi leszbi szex. Persze nem pornó stílusban, de gyakorlatilag minden látszik perceken keresztül. Nem használtak még testdublőrt sem. A díjak besöprése után a lányok elmondták, hogy igen megerőltető volt lelkileg ez a filmbéli 10 perc és Kechice (rendező) ellentmondást nem tűrően vette fel az anyagot, ami sok súrlódáshoz vezetett a szereplők és a rendező között. Azt is meg kell jegyezni, hogy valóban semelyik jelenet nincsen túljátszva. Igazán hiteles, és életszerű minden arcrezdülés.

Blue_is_the_warmes_2742981b.jpg

Amiért fontos ez a film, az mindenképpen az Adélt alakító azonos nevű szépség. Valószínűleg el lesz látva szerepekkel, mert rettenetesen tehetséges. Kevés olyan színésznő van, akinek meg sem kell szólalnia és látjuk az arcán az érzéseket, a gondolatokat. Nehéz szerep is volt, az érzelmek összes kötelező drámatagozatos anyagát végig kellett zongoráznia és egy pillanatra nem fordult meg bennem, hogy ez csak szerep, és ez nagy szó. Léa S. pedig méltó párja volt a fontos szerepben. Nem dolgoztak túl egyedi filmnyelvi elemekkel. Az egyedüli ami észrevehető volt, hogy az időugrásokat elég rapszodikusan kezelték, és az idők közötti "történeteket" elhallgatták. Ez egyrészt még természetesebbé tette a filmet, másrészt picit kirángat a közegünkből. Túl sokszor kell hirtelen felnőni a szereplőkkel. A film elején szépen bontották ki az érzelmeket, ami a film harmadik harmadában kapkodóssá vált. Zavaró volt az is, hogy érezhetően túl lett nyújtva az utolsó óra, amiből ki lehetett volna vágni pár percet. A végével is lehettek gondok, ugyanis legalább háromszor kell megnéznünk a filmben egy lezárást.

Összegzés: Hiteles és őszinte film lett az Adél élete, amely a három órája ellenére sem cincálja meg az embert és nem is köpi ki. Ha, nem leszbikről szólna, pusztán egy átlagos coming of age mozi lehetne ez, amikből az utóbbi időkben azért készültek jobbak, csak tavaly 3 (Spectacular now, Frances Ha, Kings of Summer), viszont az Adél élete is mutat új dolgokat és a színészek parádésak. Adele Exarchopoulost megkapta a világ, tehát már megérte leforgatni.

Értékelés: 7.5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr355880776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása