Ez lesz 2014 a mozikban
2014. január 01. írta: thedirector

Ez lesz 2014 a mozikban

2014 ismét egy erős évnek ígérkezik, ám koránt sem feledhetetlennek. Szerencsére remek rendezők térnek vissza, reméljük remek filmekkel. Összeszedtük nektek 2014 legjeit.

2014-wds-movie-slate-500x317.jpg

Képregények, mesék

AmazingSpiderMan2May2014Face2.jpg
Mindjárt tavasszal érkezik Amerika Kapitány: A tél katonája, ahol Steve Rogersnek egy ügynököt kell elkapnia. Majd ha már a Marvel, akkor érkezik Peter Parker új kalandja is, a Csodálatos Pókember 2, ahol kapásból 3 ellenféllel kell megküzdenie (Electro, Rhino, Goblin). Reméljük nem lesz tömött a film a gonoszok miatt és túl szellős a történet. Maradunk továbbra is a képregényeknél, mert érkezik a bomba jónak ígérkező X-men az eljövendő múlt napja. Ahol a két generáció végre találkozik. Természetesen ismét Farkas lesz a kulcs. Bő fél év késéssel de megérkezik a 300: A birodalom hajnala is, amely a 2007-es film folytatása. Ezúttal az artemioszioni csata nehézségeibe kapunk bepillantást. Muppetek nélül sem maradunk 2014-ben. A szerethető első rész után, máris itt a második (Muppets: Most Wanted), ahol egy gonosz Breki hasonmás szabotál a bábok között. A mese vonalon tovább vonulva jön a Rio 2. része. Az első elég feledhető volt, így ettől sem várunk sokat. Szintén mese, de komolyabb minőséget felmutatva nyáron érkezik az Így neveld a sárkányodat 2. Nyáron még két folytatással találkozunk. Az egyik a majdnem 10 éve várt Sin City 2, ami ismét acélos szereplő gárdával és sokkoló jelenetekkel lesz telepakolva. Végül kapunk egy Bosszúállók pótlékot a Galaxis őrzői személyében.

Feldolgozások:

godzilla2014_poster2.jpg

Tavasszal jön Angelina Jolie főszereplésével készült Demona, mely a Csipkerózsika történetből lehet ismerős. Godzilla hiányunk volt és valószínűleg van akkora név, hogy 10 évente feldolgozzák. Feldolgozzák Nóé és Mózes kalandjait (Exodus) is. Előbbit Darren Aronoffsky, utóbbi Ridley Scott. Kapunk két Herkules filmet is, de egyik kevésbé érdekel, mint a másik. Igaz az idehaza forgatott The Rock-kal készült verzió, tűnik a jobbnak. Jön a Robotzsaru is és kapunk új Tini Ninja filmet is. Need For Speed mozit is kapnak az autós játék szerelmesei.

Folytatások:

dawn_of_the_planet_of_the_apes_poster_a_p.jpg

Nyáron robban be a majmok forradalmát bemutató és remekül sikerült első részt folytatni kívánó Majmok bolygója: Lázadás. Közepesen humoros volt a Kopasz osztag, mely szintén folytatásért (22 Jump Street) kiállt, mivel 2012 egyik legtöbb pénzt kaszáló vígjátéka volt. Kevésbé várt az újra definiált Transformers 4. Nyár végén a taták is újra akcióba lendülnek, igaz Willis nélkül, de Harrison Forddal és Nic Cage-dzsel kiegészítve érkezik a Feláldozhatók 3. Éhezők viadala is visszatér, és talán az év vége legkomolyabb dobása lesz a 20 év után visszatérő Dumb és Dumber To, eredeti gárdával, Jennifer Lawrence-szel kiegészítve. Decemberben pedig lezárul a A hobbit.

Tiszta lappal indítók:

nymphoposter.jpg

 Mert nem csak folytatások és remakek éve lesz 2014, hanem nagy visszatérőké is. Lássuk is kiket köszönthetünk: Szépen nyitja az évet Lars von Trier. A 2 részes 5 órás Nimfomániás brutálisan durvának ígérkezik. Ismerve Triert nem csak ígérkezik, hanem az is lesz.Tavasszal robban Seth Rogen új marhasága a Rossz szomszédság, melyben Rogen családjának szomszédságába költözik Amerika legtaplóbb bagázsa, akik egyáltalán nem fogják vissza magukat. A legfurább film címre a Legó kaland, nevű film pályázik, melyben legó figurák tombolnak legó univerzumban. Liam Neeson megint kemény lesz, mint a kő a Non-Stop-ban. Clooney új filmje, a Műkincsvadászók 2013-ban került volna a mozikba, de megcsúsztak az utómunkákkal, így februárban láthatjuk a kincseket a náciktól visszalopó alakulatot. Seth MacFarlene ezúttal egy vadnyugatos filmmel fog rombolni a A Million Ways to Die in The West, míg Wes Anderson ismét megpróbálja felülmúlni magát. A Grand Budapest Hotel központjában egy recepciós és egy londiner története áll.Bár ennél a szereplőgárdát végigfutva sokkal többről fog szólni. Chris Nolan is új filmmel jön, most, hogy végleg leszámolt a Batman trilógiával. Az Interstellarban lesz minden a dimenzióutazáson át a féreglyukakig. A mestert ismerve nem fogunk csalódni. Nolan ezúttal viszont nem állandó operatőrével, Wally Pfisterrel dolgozik, mert a férfi, rendezőnek állt és a Transcendence-ben Depp-et tette hallhatatlanná egy mesterséges intelligencia segítségével. Bennett Miller eddig 100%-os, már ami az Oscar jelöléseket (Capote, Moneyball) illeti és nincs kétségünk afelől, hogy a Foxcather című birkózós drámával is el fog jutni. Már ha hinni lehet a híreknek, amik szerint Steve Carrel egészen lenyűgöző, új oldalát mutatja meg. Visszatér David Fincher is egy új nyomozós Ben Affleck mozival a Gone Girl-lel, valamint Paul Thomas Anderson, aki egy drogos detektív megpróbáltatásairól költ ezúttal. Ez lesz az Inherent Vice. Újra scifivel jönnek Wachowskyék, a Jupiter Ascending.

A filmérték legjobban várt 5 filmje:

5. Nymphomaniac - Lars von Trier

4. Interstellar - Chris Nolan

3. Gone Girl - David Fincher

2. Grand Budapest Hotel - Wes Anderson

1. Inherenc Vice - Paul T. Anderson

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr885720501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása