Egy rém rendetlen család
2013. december 16. írta: thedirector

Egy rém rendetlen család

Családi üzelmek

We're the Millers

2013

were_the_millers.jpg

Nem lehet azt mondani, hogy az évben vagy úgy egyáltalán el lennénk látva vállalható vígjátékokkal. Persze a Pain & Gain-en jól szórakoztunk (kritika a héten), de az nem az a kifejezetten vígjátéknak készült alkotás. A Családi üzelmek szórakoztató film és teszi ezt úgy, hogy közben elpuffogtatja a számomra nem túl szerethető vígjáték kliséket és gusztustalanságokat.

Anya, apa és a gyerekek

Tehát, mint írtam a film szórakoztató, de azért hozzá kell tennem, hogy picit vakok közt félszemű a király elv van érvényben, mivel igazán nem is volt konkurenciája a filmnek. Az alapötlet az volt, hogy vettek egy saját, kínosan gyerekes világában tengődő drogdílert, Davidet (Jason Sudekis), akit kirabolnak és oda a főnök pénze. Ed Helms alakította gengszter főnök ad neki egy esélyt, hogy jóvá tegye: Ki kell mennie Mexikóba és be kell csempésznie a határon egy szállítmányt. David elvállalja és, hogy ne legyen feltűnő összeverbuvál egy álcsaládot. Csatlakozik hozzá a dögös sztriptízes Rose (Aniston), egy lúzer gyogyós kamasz (Will Poulter) és egy hajléktalan lány (Casey). Ez a rögtönzött család persze megannyi poén és félreértés  forrása lesz, merthogy utálják egymást, és mindenkit csak a pénz vezérel (kivéve elsősorban Davidet, aki a saját hátsó fertáját félti jobban). Ami még engem is meglepett, hogy a legtöbb mostani vígjátékban sok poén és szituáció erőltetett és hiteltelen, itt viszont még ez a képtelen alapötlet is bazi jól működött. A gegek, a szituációk Family Guyosan poénosak és ütnek. Ugyanúgy politikailag inkorrekt.

werethemillers.jpg

A karakterek együgyűségük és egyszólamuk ellenére is totál jópofák. David/Jason Sudekis igazi tahó karaktere kifejezetten vicces volt. A csákónak nagyon megy a vígjáték és tehetséges is annyi szent. Fontos, hogy azért sikerült egy pici tanító jelleget is becsempészni és jó fricska volt, hogy sokszor manapság is az érdekek tartanak össze családokat. No meg azért szépen tényleg kezdenek összeállni családként, de ez remélem senkit nem lep meg. A zenék dögösek, a film jó ritmusú, a főellenfelek pedig karikatúra szerűek. Ed Helms viszont nem kapott kellő játékidőt, de azt a keveset is túl színészkedte. A Caseyt alakító Emma Roberts is sajnos bántóan semmilyen végig. Nem igazán tudtak mit kezdeni a karakterével, és a lehető legrosszabbat lépték meg. Mikor átjön egy filmen az egy helyben toporgás, és csak azért csinálnak valamit a karakterrel, hogy "legyen már valami", és ezt ki lehet szúrni, na az gáz. Ami azonban fájó volt, és annak ellenére, hogy megnevetettet, zavart is, hogy ha már ilyen jól sikerült eltalálni a poénokat, akkor meg lehetne próbálni kevesebb káromkodást eszközölni, meg el kellene felejteni a nemi szervekre, gusztustalanságokra épülő "poén" forrásokat. Kicsit kanyarog és csapong a sztori is és azt érzem, hogy sok dolog imprózva lett, de egye fene.

Összegzés: Olyan sok egyediséget nem szállít, és eléggé sablon panelekből épül fel, de legalább vicces. Tudom, elég cink, hogy ezt 2013-ban már pozitívnak kell venni, de sajnos ez van. Vállalható, szórakoztató film, sokat nem kell várni tőle, de kellemes kikapcsolódás.

Értékelés: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr315695178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása