A 30 legnagyobb színész átalkulás sorozat! Hetedik (záró) rész: TOP3
2013. június 23. írta: thedirector

A 30 legnagyobb színész átalkulás sorozat! Hetedik (záró) rész: TOP3

3.

Charlize Theron

3.jpg

A dobogó 3-ik helyén egy igazán lélegzetelállító átváltozás látható. Charlize Theron valószínűleg már jól ismeri az akadémiát, ugyanis több Oscar-tényezőt is bedobott és sikerrel járt, mivel ezért az alakításért átvehette a Legjobb Női Főszereplő Oscar-díját. A Rém című film kedvéért nemcsak híznia kellett, de a haján, a szemöldökén, a bőrén és a fogsorán is látható változtatásokat végeztek. Ezek kellettek ahhoz, hogy tökéletesen hasonlítson Aileen Wuornos-ra, aki prostituáltból lett sorozatgyilkos és a film bemutatója előtt kivégezték. Theron gyomorba vágóan erős alakítása elkápráztatta a közönséget és a kritikusok szívét is elnyerte vele és még mindig ott a tény, hogy a világ egyik legszebb színésznőjét, hogy eltudták csúfítani.

 

2.

Marion Cotillard

2.jpg

Marion Cotillard Edith Piafá való átalakulása valódi sikertörténet. A francia színésznő korábban csak apróbb szerepekben és kisebb filmekben tűnt fel, de a siker bombaként robbant. 2007-ben elvállalta, hogy megformálja a világhírű sanzon énekesnőt Edith Piafot. A szerep miatt el kellett sajátítania Piaf hanglejtését, mozdulatait és reakcióit. Emellett pedig szinte felismerhetetlenségig sminkelték és az eredmény: megdöbbentő hasonlóság. Cotillard alakítása bámulatos volt és olyan meggyőző, hogy megkapta érte a Legjobb Női Főszereplőnek járó Oscar-díjat. Ezután nem volt kérdés, hogy hogyan tovább. Állócsillag lett Hollywoodban, jobbnál jobb szerepeket játsszik el brilliánsan és folyamatosan dolgozik. Zsenialítása előtt megnyílnak a filmszakma kapui és megérdemelten kapta meg a 2-ik helyet.

1.

Johnny Depp

1.jpg

Az első helyezést nem egy kimondott átalakulásért, hanem jó néhány látványos filmbéli transzformációért ítéltük Johnny Depp-nek, aki számos filmjében látható őrült sminkkel az arcán valamilyen extravagáns jelmezben. Depp neve szinte már egybeforrt a különc figurák és az őrült karakterek megformálásával. Első komolyabb átváltozása az Ollókezű Edward-hoz köthető, amelyben alig ismerjük fel. Leghíresebb és legnépszerűbb átalakulása azonban minden kétséget kizáróan Jack Sparrow iszákos kalóz kapitány megformálásához köthető 4 Karib-tenger kalózai filmben is. Hasonlóan merész átalakítást vállalt be a Charlie és a Csokigyár kedvéért, melyben a láthatóan nem teljesen komplett gyártulajdonost, Willy Wonkát ábrázolta meglehetősen komikusan. Egyik kritikusok által nagyon méltatott alakítását a Sweeney Todd: a Fleet Street Démoni Borbélya című filmben nyújtotta, amelyben egy véreskezű, éneklő borbélyt mutatott be a közönségnek. Már senki nem lepődött meg amikor teljesen elmaszkírozva jelent meg a Kalapos szerepében az Alice Csodaországban újragondolásában. Még ugyanazon év termése a hatalmasat bukó Utazó is, ahol ugyan nem olyan szembetűnő a változás, de magára szedett jó néhány kilót a szerep kedvéért. Legutóbbi alkotása pedig a hatalmas csalódást keltő Éjsötét Árnyék volt, ahol Barnabas Collinst, egy vámpírt keltett életre, ismételten jelentős küllem-béli változtatásokkal. A smink mögött Depp mindig elveszik a karakterben és roppant hiteles és szórakoztató alakításokat nyújt és minden bizonnyal nem utoljára láttuk őt elmaszkírozva a vásznon.


 

A sorozat előző darabjai:

1.rész http://filmertek.blog.hu/2013/06/17/a_30_legnagyobb_szinesz_atalkulas_sorozat_elso_resz_30

2.rész http://filmertek.blog.hu/2013/06/18/a_30_legnagyobb_szinesz_atalkulas_sorozat_masodik_resz_25

3.rész http://filmertek.blog.hu/2013/06/19/a_30_legnagyobb_szinesz_atalkulas_sorozat_harmadik_resz_20

4.rész http://filmertek.blog.hu/2013/06/20/a_30_legnagyobb_szinesz_atalkulas_sorozat_negyedik_resz

5.rész http://filmertek.blog.hu/9999/12/31/a_30_legnagyobb_szinesz_atalkulas_sorozat_otodik_resz

6.rész http://filmertek.blog.hu/9999/12/31/a_30_legnagyobb_szinesz_atalkulas_sorozat_6odik_resz

7.rész http://filmertek.blog.hu/9999/12/31/a_30_legnagyobb_szinesz_atalkulas_sorozat_hetedik_zaro_resz_top3

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr685371873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rocknrolla696 2013.06.23. 23:38:48

Nem hát :D Itt a nyakunkon a Magányos Lovas. Ott meg egy elvetemült indiánt alakít :D

De tény hogy Depp mindig valami érdekes figura bőrébe bújik. Ja és igen Jack Sparow az all time favourite.

Na meg Heath Ledger Jokere.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.24. 09:04:50

Nah, akkor a top 3...

NEM smink kérdése az alakítás értsétek már meg!!

Theron Pszichoszinglije sokkal durvább volt, mint a Rém sminkje. Hiába csak egy érdekes romkom és nem egy akadémiának készített based on a true story.

Ott durván érezni lehetett rajta, hogy beteg, hogy nulla emberség van benne. (Ahogy tépi a haját, például abban a mozdulatban több átalakulás van, mint az egész Rémben) Szarik a világra, csak egy kiégett Író, illetve nem is az, csak egy szakmunkás, aki visszamegy szülővárosába ahol ő volt a sztár.

A második helynél azt írjátok magatok is, hogy jól van sminkelve?! Tényleg attól lesz hiteles az átalakulás?! Jó, jó, írjátok a beszéd, meg mozgásmódot is, ne legyek gonosz. :)

Jhonny első helye?! Igen vagy 10 évvel ezelőtt kalózzá vált és azóta ugyanazt csinálja minden filmjében, csak van ahol kalóz-vámpír, van ahol Kalapos-kalóz vagy csokis-kalóz és a trailerek alapján, most éppen indián-kalóz lesz.

Első hely?! miért, hogy 10 éve ugyanazt a figurát hozza?!
Nézzétek meg a manírjait, mozgását, gesztikulációját, artikulációját, arcjátékát. Mindig ugyanaz Jack Sparrow. Hát ez nem érdem szerintem.

(és mivel állandóan ekézlek titeket lehet felkészülök a kitiltásomra) :D

stoppos76 2013.06.24. 10:05:18

Gary Oldmant hiányoltam a listáról.

thedirector 2013.06.24. 11:11:51

Dehogy tiltunk ki, szép is lenne, ha azért tiltanánk ki mert te a szőke nőket szereted, mi meg a barnát. Mint írtam, nincs olyan, hogy mindenkinek megfeljen a lista, vagy egyet értsen. :) Legalább pörgetted itt a kommenteket. :) Viszont szívesen várjuk az ötleteket kik maradtak ki és egy bónusz részben, feldobjuk őket, számozás nélkül.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.24. 11:40:05

@thedirector: gary oldman rögtön egy jó példa, ahány filmje volt eddig annyiféle volt benne.

a többin még gondolkodok. ;)
süti beállítások módosítása