Fizika nincs. Klisé van. Az iram pedig halálos hatodszor is! Kritika
2013. június 05. írta: thedirector

Fizika nincs. Klisé van. Az iram pedig halálos hatodszor is! Kritika

Halálos iramban 6


Fast and Furious 6
2013
ff6.jpg
Na jó, most mégis mit írjak? Kezdjem el sarazni? Köpködni? Fújoljam le, mert logikátlan, és inkompetens! Hát jó!

Még halálosabb az iram!
Nem kell nagyon sokat mellébeszélnem. Az az igazság, hogy ez a film pontosan olyan, mint az előző részek. Semmiben nem másabb, semmiben nem jobb vagy rosszabb. Annyiban azért ki kell egészíteni, hogy azzal, hogy az ötödik rész túl tudott lépni a nitró tolta akciómozin, és úgy, ahogy elevezett a Tripla vagy semmi farvizén , egészen vállalható rész lett, sőt a széria legjobbja. De itt sajnos nagyon nagy visszalépést történt.  A szereplőgárda változatlan SPOILER: Igen, M.Rodriguez visszatért, a filmvilág blamája SPOILER VÉGE. Itt van Dom, Han, Tej, Mia, Bryan és a többiek. Kezdjük gyorsan azzal, hogy mi volt jó a filmben. Nos az mindenképpen, hogy ennyi nevezzük "híres" színészt sikerül úgy vezetni, hogy igazából, mindenki kapjon egy kis szeletet a történetből. A színészi játék semmivel sem rosszabb, mint volt, igaz jobb sem. Vin Diesel és Rock továbbra is mellizom és karizom mimikáznak, színészként csapnivalóak. Van 10-10 mondatuk, amik természetesen klisések. A történet huszadrangú (kézre kell keríteni XY-t hogy szabadok lehessenek). De még nem térünk át a negatív dolgokra, a látvány továbbra is pazar (noha lehetetlen és hihetetlen), az autók (itt azért elég szép és változatos a felhozatal) és a hangok dögösek, a zenék pörgetnek, a lányok szépek, a fiúk macsók, és ez minden. A gyermekbetegségeik továbbra is megvannak. A történet vezetés, röhejes,  a döntéseknek semmi, de semmi morális értéke nincsen. 0 a karakter fejlődés, a forgatókönyv lyukas, a szövegkönyvet, egy falusi Standup válogatóból elzavart óvódás írta. Az egész terjengős, igazi tét nélküli, a film egyetlen csavarját is ordas módon rendezték le, mintha mi sem történt volna. Végig nagy szavakkal dobálóznak (A család fontosságáról, és a pár hónapos anyuka elküldi a férjét és bátyját egy halálközeli küldetésre, Jéééézus).

Összegzés: Semmivel sem másabb, mint amit már ötször láttunk. Annyi az új, hogy ez most idén jelent meg. Megtekintését rátok bízom, felejthető darab.

Értékelés: 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr825346192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása