Gyors kritikák: A három muskétás, Tin Tin kalandjai, Kémkölykök 4D, Blue Valentine
2012. április 21. írta: thedirector

Gyors kritikák: A három muskétás, Tin Tin kalandjai, Kémkölykök 4D, Blue Valentine

Gyors kritikák: Most kivételesen zanzásítva érkeznek, idő hijján.

A három testőr


The Three Musketeer
2011


 

A történetet már mindenki ismeri, hisz számos feldolgozást megélt már ez a sztori, de azoknak, akik mégsem a 21.szd-ban élnek: Franciaországban a gyerek XIII.Lajos lett az uralkodó, akit látszólag Richellieu bíboros segít, de még inkább próbál eltüntetni a trónról. A hatalom átvételhez szüksége van Buckingham hercegre, hogy össze ugrassza a két nagyhatalmat és háborúba sodorja Franciaországot. Ekkor kerül a képbe a 3+1 testőr, az ország védői: Athos, Portos, Aramis és persze D'Artagnan.Persze nő is kell. Milady De Winter szintén a két ország közt ingázik.

Erről a filmről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy jó. Ilyen értelmetlen és zavaros katyvaszt nem nagyon hordott már rég ez a szép bolygó a hátán. A rendező, Paul W.S. Anderson átnyergelt a zombik (Resident Evil) és akciófilmek (Mortal Kombat, Halálfutam, Aliens vs.Predator) világából a kosztümös khm..filmek világába. Szegény Dumas ha ezt látná, kitérne a hitéből. Igazából ez a film nem más, mint az eredeti film kigúnyolása. Viccesnek akarták előadni.Nem lett az. Színes, szagos (tényleg nagyon színes), tele homoszexuális jellegű paprikajancsikkal.A három testőrt meg sem lehet különböztetni jóformán. Semmi jellemük nincs, semmi karakterük, emóció mint olyan csak 1-2 szerelmi szál, de az is röhejesen béna.A célközönségen is elgondolkodtam, de nem jöttem rá kinek készülhetett. Valami hú, de látványos filmnek volt ez bemutatva, de annyira nem az. 1-2 jelenetet leszámítva nem történik az égvilágon semmi és mégis 2órás. A harci koreográfiák csak úgy tobzódnak a hibáktól. Bahhh. Legalább Milla Jovovich dekoltázsán elidőztethetjük a szemünket, mert bizony ez a film másra nem jó. Senkinek nem ajánlom.

Értékelés: 2,5/10


Tin Tin Kalandjai


The Adventures of TinTin. Secret of the Unicorn
2011


Gyanús, hogy nem én vártam egyedül Spielberg és Jackson szerelemgyerekét, a vörös Bereczky Zo.. izéé Tin Tin-t. Az első előzetes után biztos voltam benne, hogy egy animációs, baromi látványos Indiana Jones-t láthatok. Aztán így ebből az animációs ami be is jött.

A piacon sétálgató ifjú kalandor - TinTin (belebotlik egy hajómakettbe, amit aztán úgy, ahogy kell el is lopnak tőle. Visszaszerzése közben találkozik a részeges Haddock kapitányba aki elárulja, hogy mesés vagyon térképét rejti magában a hajó, csak kell a testvér makettje is. Innentől pedig az egész az "x jelöli a kincset és jussunk el A pontból B-be". Az a baj, mire ide eljutunk már a film jó része elment és teljesen értelmetlenül. Nagyon hosszúra nyúlt és unalmas a felvezető. Onnantól kezd érdekessé válni, ahogy a részeges Haddock is beszáll a képbe. Az a baj, hogy ekkorra már nagyon hullámzó a film. Nem tud egyenletesen izgalmas, látványos és érdekes lenni, pedig egy kalandfilmnek ez alapköve kell, hogy legyen. Ezért ül le az ember nézni, nem azért, hogy egy zsebtolvajjal foglalkozó etűdöt nézzen 5-10 percig. Haddock egyértelműen színt és humort csempész a karakterével, de az is csak ideig-óráig vicces. A történet rém egyszerű és lineáris. Unalmasnak is lehetne mondani. Nem értem két ilyen nagynevű rendezőzseni, hogy elégedethetett meg ilyen forg. könyvvel. Az akciójelenetek mondjuk dörögnek mint az állat. Maximálisan kihasználva az animáció adta lehetőségeket és amitől egy élőszereplős filmben már falra másztunk volna a hitelességet illetően, az itt belefért (Marokkó). Összességében csalódás ez a film, mert több szufla volt benne és nem lett kihasználva. Kár érte.

Értékelés: 5/10


Kémkölykök 4D


SpyKids 4D
2011


Robert Rodrigueznek sosem kellett ötletért és fantáziáért a szomszédba menni. Végtelenül egyedi látásmódú rendezőnek tartom, ám semmiképp sem kiemelkedőnek. A poros mexikói kartell filmek után mindig rendez egy csicsás gyerekfilmet,ami vagy bejön vagy nem. A kémkölykök a 4.résszel elárulja, hogy ez pl. bejött. 4.rész 4.dimenzió. Szagokat is bevonva a képbe. Senki ne gondolja, hogy ez új fajta dolog, csak sokadik virágzását éri, ami ezt a generációt is elérte.

A kémkölykök 4D teljesen megújul. Eltűntek a régi szereplők. Banderas apu és Cugino anyu után kapunk Jessica albát és számomra noname férjét. Alba 2. feleség így apu  előző házasságából született 2 porontyát is neki kell nevelni és nem könnyű a gyerekekkel, maradjunk annyiban. Persze Alba anyu nem főállású anya (annak ellenére sem, hogy saját gyerekét is várja), hiszen régen az OSS-nek dolgozott. A titkos kém társaságnak, ahonnan születő gyerek miatt vonult vissza. Amikor feltűnik egy gonosz gazfickó aki az idő akarja ellopni, visszahívják és így a családja is képbe kerül, persze a két nevelt kölyökkel a főszerepben. Igazából ugyanazt látjuk nagyjából mint az első részben. Titkolózó szülő, két gyerek, akik számára ismeretlen a közeg, de gyorsan beletanulnak. A főellenfél is hasonló. Eltúlzott látványok, sok puki humor, gyenge gyerekszínészek, és egy kérdés? Alba minek vállalta el ezt? Oké nekem nem baj, mert szép nőnek tartom, de a szakmai megítélését ez a film nem javítja, sőt. Na mindegy, a filmet a sok jó kütyü mellett, Carmen és Juni cameoja menti meg. A célközönségnek vagyis a 5-10 éves korosztálynak nagyon jó szórakozást nyújt(hat), de nekem ez már túl gyermeteg és mint film béna és lyukas. Nem szekálom szét, mert nem nekem készült. A kicsik biztos mosolyogva hagyják el a mozit. Pusztán szakmai szemmel nézve és figyelembe véve az előző részek szintjét ez most:

Értékelés: 3,5/10


Blue Valentine

2010

Az elmúlt idő leghangsúlyosabb és legfajsúlyosabb filmje. Tavaly nagyon sok szerelmes film került moziba, de talán ez stílusában a legkiemelkedőbb. Cindy és Dean kapcsolatát ismerjük meg, de nem a szokásos módon. Itt is egy nagyon jót léptek meg azzal az alkotók (mint a One Day esetében ), hogy az időt megbolygatták. Egyszerre (sokszor párhuzamosan) ismerjük meg a pár kapcsolatának végóráit és találkozásuk kezdetét is. Mondanom sem kell, hogy az előbbi a hangsúlyosabb és a letaglózóbb is. Sokáig ezek a tettek, mármint a szakítás közeli pillanatok, határozzák meg a jellemüket és látjuk, hogy hogyan csúsznak egyre jobban le, és, hogy  a találkozásuk idején mennyire más emberek voltak. Dean nagyon küzd a kapcsolatért, de züllései és alkoholista magatartása már sok, míg Cindy teljesen érzelem mentessé vállt, de valahogy benne is benne van, hogy küzdeni kéne ezért a kapcsolatért, már csak azért is, mert egy kislány is összeköti őket. Felkavaró és viharos a kapcsolatuk. (Hotel szobás jelenetet örökre emlékezetes). Ryan Gosling és Michelle Willams játssza a Deant illetve Cindyt és tökéletes választás mind a kettő.Nem tudok nem szuperlatívuszokban beszélni róluk. Mind a ketten generációjuk legjobb művészei közé tartoznak. A film egyébként dokumentarista jellegű, rengő kamerával sok sok közelítéssel, gyors kamera dadogásokkal, de nem tolakodóan, csak megfigyelően. Szerencsére kerülték a modorosságot az alkotók, ezért is lett olyan élethű és spontán az egész. Nem tudjuk igazából, hogy most mit is akarnak, nagyon dolgoznak a kapcsolatért és nagyon dolgoznak ellene is. Érdekes film annyi szent, bár nekem egy idő után túl lassú és kimért, az izgalom és érdekesség nagyon lekorlátozódik.Nem kellett volna közel két óra ennek a történetnek, annyi azért nincs benne.

Értékelés:7/10



 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr694464492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása