2011 legjobb színészei, színésznői
2011. december 25. írta: thedirector

2011 legjobb színészei, színésznői

2011 legjobb színészei, színésznői



Nem állítom őket sorrendbe, azt az 5-5 színészt sorolom ide, aki idén nálam magasan a legjobb alakítás(oka)t nyújtotta.

2011 öt legjobb színésze

 

Tom Hardy
Hardy a tavalyi Eredet sikere óta elég felkapott színész lett (teszem hozzá nem érdemtelenül), idén szerepelt egy kiemelkedően remek sportfilmben - a Warriorban -  és még egy szövevényes akció - kém sztoriban is láthatjuk a Tinker, Taylor, Soldier, Spy (A suszter, szabó, baka,kém) című filmben, aminek a sikere már most borítékolható. Jövőre pedig ismét egy Nolan filmben fog feltűnni, nevezetesen Ő alakítja Bane-t, a The Dark Knight Rises-ban.
 

 

 

 

Ryan Gosling
Volt már idén halkszavú igazságosztó (Drive) és hős szerelmes is (Blue Valentine) feltűnt egy komédiában (Crazy Stupid Love). Közös jellemző, hogy mindegyikben kiválót alakított. Persze a Drive az idei évben a csúcs, úgyhogy Gosling karrierje magasan ível és teljesen megérdemli a sikert.
 

 

 

 

 

 

Brad Pitt
Nincs év Pitt nélkül. 2011-ben két igen komoly filmhez adta a nevét, amivel ott lehet végre a legjobb színészek között az akadémiánál is. Ezeket a filmeket szerettük tőle idén: Pénzcsináló, Az élet fája.
 

 

 

 

 

 

 

Alan Rickman
Csalóka lehet az ő szerepeltetése, hisz főleg mellékszerepet játszott. De amit 8 részen át nyújtott a Harry Potterben, mint a rideg és kegyelmet nem ismerő Piton, azért gondolom már egy életmű díjat is átvehetne lassan.
 

 

 

 

 

 

 

Jean Dujardin
Főleg ismeretlen filmekben játszó színészünk végérvényesen bekerült a mainstreambe.  Mert nagyot álmodni és egy néma filmben szerepel 2011-ben, így igazán átadhatjuk magunkat a színészi játékának, amivel valószínűleg az Oscart is el fogja happolni a többiek orra elől.

 

 

 

 

 

 

2011 öt legjobb színésznője



Kirsten Dunst
Ha von Trier zseniális filmjének - A Melankóliának - az igazi erősségét keressük, akkor egyértelműen Kirsten Dunstot kell megemlíteni. Olyan higgadt profizmussal nyújtja a depressziós, ellenszenves lelkileg üres menyasszonyt, hogy az hátborzongató.
 

 

 

 

 

 

 

Brit Marling
A méltatlanul kevés szóbeszédnek örvendő Another Earth-ben játszott új kedvencünk Marling kisasszony. Kedves, de törékeny és önmarcangoló lányt alakít, akinek elhisszük még azt is, hogy egy másik bolygóra készül.
 

 

 

 

 

 

 

 

Jennifer Lawrence
Lőrinc Dzsenniferrel kicsit csaltam, mert az egyik filmje már tavaly év végén megjelent, de hozzánk csak nyáron jutott el. Ez volt a vérprofi, független film a Winters Bone, míg idén egy kommerszebb képregényfilmben, a szintén remek X-men : Elsőkben csodálhattuk tehetségét ennek a fiatal lánynak. Bizalom megelőlegezve.
 

 

 

 

 

 

Carrey Mulligan
Még egy Drive szereplő. Az Irene-t alakító Mulligan kisasszony nyomban be lopta magát a szívünkbe, annyira ragyog a vásznon és olyan kedves, hogy nem lehet nem szeretni. Ja meg profi. Az sem mellékes.
 

 

 

 

 

 

 

Bók Erika
A magyar jelölt a mezőnyben Tarr Torinói Lovának lánya.  A kőkemény 8-10 perces snitteket olyan játszi könnyedséggel tölti meg profizmussal, hogy mindenképpen a listába kellett tennem.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr693494920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása