Batman nem volt még soha ennyire mókás
2017. február 16. írta: thedirector

Batman nem volt még soha ennyire mókás

Lego Batman

2017

Aligha lepődött meg bárki is azon, hogy Batman saját Lego filmet kap. A három évvel ezelőtti Lego kaland az adott év legszórakoztatóbb, legnagyobb durranása volt, ami a kicsiket elszórakoztatta, a nagyokat elszórakoztatta és meglepő mélységeivel elgondolkoztatta. Már akkor is kitűnt Batman cameoiból, hogy baromi mókás, egomán karaktert formáltak a mesében kedvenc bőregerünkből. Azt nem mondanám, hogy táncolnék vele sápadt holdfénynél, de egy megtekintés bőven benne volt.

everything-is-awesome-about-legos-batman-v-superma_8yds.jpg

..és nem is bántam meg, noha lelövöm előre a poén: Nem ér fel a nagy elődhöz. De talán ezt nem is várta senki tőle, hiszen mégis egy mellékkarakterről van szó, akinek ugyan a neve jobban hangzik, mint pl. volt  Madagaszkár pingvinjei, Minyonok vagy akár Csizmás, a kandúr. Minőségben mindenképpen legyűri az alábbi felsoroltakat.

maxresdefault_67.jpg

Olyan félóra után kezdtem azt érezni, hogy akármennyire is próbálták megcsavarni Batman jellemét ezzel az érinthetetlen hős mítosszal, aki csak magával dolgozik, csak magát szereti, hörgő, dögös hangján simogatja tulajdon vállát, nem biztos, hogy elbír másfél órát ez az egész mutatvány. Talán egy 20 perces rövid  mesében, amolyan DVD extrának jobb lehetett volna. Persze Warnerék mindent elkövettek a siker érdekében (muszáj is, hiszen animációs filmek terén[is]kapitális lemaradásban vannak a rivális Pixar-Disney-DreamWorks-Leika tengelytől): Itt van Robin, aki nagyon vágyik egy apára és családra, egészen véletlenül pont Batmanben találja meg ezeket.

banner.jpg

Az egész központi konfliktus arra épül, hogy Batman nem tartja Jokert igazi nagy ellenségnek, utóbbi pedig nyilván nehezményezi ezt és minden áron próbálja bebizonyítani az ellenkezőjét. Elég gyenge lábakon áll egyébként ez, sőt kicsit még darabos, kapkodós is. Akár hosszú 10 percekre megfeledkezve az egészről, és inkább próbál az apa-fia kapcsolatra és arra kifutni a dolog, hogy Batman akármekkora király, neki is kell segítség..néha. Joker leginkább akkor kerül előtérbe, amikor kell, hogy legyen tétje annak, amiről egyébként tanulságot akar megfogalmazni a film, és így picit alá van fektetve a konfliktus a motivációnak.

maxresdefault2_5.jpg

A humor tekintetében is némi visszalépés történt. Ezt mondom úgy, hogy a Lego Batman humor és gegek tekintetében bőven odaken nagyon sok mostanában készült filmet, mesét. Teszi mindezt bármiféle alpáriság és ordenáréság nélkül, ami valljuk be, óriási dolog. Viszont az is világosan látszik, hogy a cél nem a kreatív megoldások minél gyakoribb használata volt, hanem a Batman kultusz kifacsarása és tovább építése (ha már Lego). Hiányérzetem van, mert így például a környezetnek nincs semmi kitüntetett szerepe, akár kis túlzással nem is volt lényeges, hogy a Lego univerzumban játszódjon. Pofás meg minden, de hiába, ha nem érzed azt, hogy ez mindenképpen igényelte a kocka világot.

Összegzés: Bájos és humoros másfél óra, ami teljesen elszórakoztat kicsit és nagyot. Batman kedvelőt, Lego kedvelőt. Ugyan messze elmarad a Lego kalandtól, de ha minden ilyen side project ezt a szintet tudná - legalább - nem lenne semmi baj.

Mókás képek és érdekességek a mafabon! Katt

7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr9012265260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása