Maradványérték 2021. VODtéka #4.
2021. december 09. írta: thedirector

Maradványérték 2021. VODtéka #4.

Venom 2 – Vérontó

Venom 2 – Let There Be Carnage

2021

788.jpg

Nem sokat vártam Serkis rendezésétől, mint második rész, mert én az elsőt is kifejezetten kínosnak éreztem. Tom Hardy mentett valamennyit az egész szarságból, de a pg13-ra fazonírozott hangulat, Ruben Fleischer legjobb szívvel is csak közepes rendezői minősége el is csapta a Venom frencsájzt nálam. De mivel siker lett, jött a második rész, amit azért megint tologatta a Covid miatt bő 1 évet. A lényeg, hogy itt van. A film alig 90 perces, de sajnos 180-nak érződik, mert hiába érzi az ember, hogy néha rohan, annyira buta, bugyuta, semmiről nem szóló, sehova nem tartó, semmit nem mutató vázlat az egész, amit már sem Hardy, sem az ellenlábast játszó Woody Harrelson nem tudott menteni. Sőt! Utóbbi nagyban hozzájárul végtelen ripacskodásával, ahhoz, hogy még annyira sem volt szórakoztató Eddie Brock második kalandja, mint az első. A látvány helyenként azért pofás, persze a videójátékos esztétikára maradt pénz, de arra nem, hogy minimális szimpátiát kiváltson a karakterekkel. Elmeséljen egy történet, legyenek jó akciójelentei. Na ezekre nem. Konkrétan odáig el merek menni, hogy a Venom 2 meg sem próbál mozifilm lenni. Már film sem nagyon. Vérontó, de egy csepp vér sincs benne. Magasan az év legrosszabb, legnézhetetlenebb filmje.

3_5.jpg

 

Free Guy

2021.

free-guy-wallpaper.jpg

Nem véletlen ezt a két filmet tettem egy rovatba, mert amit a Venom 2. alaphangon sem volt képes produkálni, azt a Free Guy nehezen ugyan, de megtette. Én 25 éve legalább videójátékozok, tehát a videójátékban önéletre kelt NPC kalandja kapásból érdekelt. Ez a film is majdnem 1 teljes évet csúszott, és túl nagy elvárásom itt sem volt, mégis azt mondom egy szórakoztató filmet kaptam, ami bár jelentősen hosszabb a kelleténél (biztos, hogy nincs benne 110 perc), de legalább alapjáraton képes elvánszorogni a célszalagig és ha nem is túl magabiztosan, de átesik rajta. Rengeteg videójátékos kikacsintást sikerült beletenni, kezdve az easter eggektől, a küldetéseken át, a seggfej stúdióigazgatóig (Taika Waititi fullba tolja a kretént). Ryan Reynolds nyilván simán remek választás a habókos, állandó jóhumorú npc-nek. Engem már zavar, hogy azért minden szerepében Deadpoolt játssza, de örülök, ha valakinek ennyi elég. Egy jóleső, látványos, szórakoztató film a Truman Show light verziója, alig emészthető mondanivalóval. Kis kólával, kis popcornnal szórakoztató.

6_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr4216777952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása