Ez a kalandfilmek következő szintje?
2019. december 16. írta: thedirector

Ez a kalandfilmek következő szintje?

Jumanji - A következő szint


Jumanji - The Next Level
2019

Amennyire daráztam pár éve, mikor bejelentették, hogy kap egy soft rebootot a 95-ös Robin Williamses - mai napig nagy kedvenc - Jumanji, annyira jól sült el a 2017-es rész. Ráadásul úgy, hogy sem Kevin Hart, sem The Rock nem kedvencem. Az utolsó Jedik árnyékában is fialt 1 milliárdot, úgyhogy nem volt kérdés, jön a következő szint.

jumanji-the-next-level.jpeg

...és hát Jake Kasdanék tudják a kötelező felfogást: "A bevált recepten ne változtass". Vagy csak keveset. Szerencsére pont annyit, hogy ne tűnjön fel, hogy újra felmelegített részt nézünk. Kicsit túlzok, de egyébként a legfontosabb újítás, hogy ezúttal a 4 fő karakter összecserélődött, főleg, hogy bekerült a játékba Spencer nagypapája és annak évtizedes viszonyát csörtékkel "leélt" egykori üzlettársa, barátja. Még, ha kicsit keveset is vannak Danny De Vito (mint az említett papa) és Danny Glover (mint az egykori barát) remek pillanatokat okoznak és rögtön 15 percben megalapozzák az egész karakterüket a maradék bő 1,5 órára is.

image-asset.jpeg

De, hogy kerülnek megint Jumanjiba? Az első rész után járunk néhány hónappal és mindenki egész jól boldogul az életben, kivéve Spencert, akire túl sok nyomás nehezedik és nem halad egyről a kettőre. Ezért az egyik menekülőútvonalat választja. Visszamegy a Jumanjiba, a többiek meg persze mennek megmenteni. Most sem az izmos történet viszi el a hátán a filmet, hanem a poénok. Amikből akad úgy 75%-ban tényleg jól működő, és akad pár fárasztó, seggreülős, sokszor felmondott fajta is. Azért egy kaland-vígjátéktól nem rossz arány még manapság sem. Érezhetően több pénzt is költöttek el erre a részre. A látvány tényleg következő szint. Az első részben bemutatott gamer filozófia és az ezekre épülő "geek" humor még mindig szívet melengető. A nagy négyes mellé (meglehetősen későn) érkező Awkwafina is szerez pár jó pillanatot, Johnsonék meg érezhetően élvezik ezt a baromkodást, ami szerencsére ragadós a nézőtéren is. Egyedül a végén éreztem megint egy kis elfáradást és összecsapottságot, ahogy az első résznél is kicsit kapkodva lett lezárva a vége.

Összegzés: Sok pluszt nem tudok hozzátenni, ahhoz, amit két éve is írtam. Egy nagyon kellemes, ártalmatlan kikapcsolódás, tanulságokkal, humorral, frankó látvánnyal és akciókkal. Aki mély gondolatokat keres, az ne erre üljön be, de aki unja a képregény filmeket, meg Transformerseket és inkább egy jó kalandfilmen lazulna menjen és nézze meg az új Jumanjit.

7_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr8315354464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása