Ezekre a filmekre fogjuk idén kifizetni a mozijegy árát!
2017. január 15. írta: thedirector

Ezekre a filmekre fogjuk idén kifizetni a mozijegy árát!

Most, hogy pár napja már túrjuk az újévet, érdemes áttekinteni, milyen lehet a 2017-es esztendő filmes szempontból. 2016 egészen biztosan nem lesz az évtized legjobb éve, jól mutatja azt is, hogy a megszokottakkal szemben a best of listánk már kész és nem kellett a hó végéig várni rá,mint eddig. De vissza 2017-hez. Szemre is jobbnak néz ki az egész felhozatal. Vannak nagy visszatérők, újítók és pár ígéretes egyedi film. Szokásosan csoportokra szedtük nektek, hogy mikre érdemes figyelni.

Jó olvasgatást!

filmérték.blog

A folytatások:

warfor.jpg

Nem lenne meglepő, ha kapásból rekordokat döntögetne A sötét ötven árnyalata, melyben feltűnik Ms.Robinson, Christiant a bdsm-be bevezető anyuka. Érkezik az eredeti stábbal 21 év után a Trainspotting 2, majd a végleg Paul Walker nélküli Fate of Furious. Itt lesz viszont Charlize Theron és Helen Mirren, hogy meggyötörjék Vin Dieselt és az ő kiccsaládját. Még tavasszal teszi tiszteletét utoljára Old Man Logan, azaz Farkas. Ha nyár, akkor folytatások és óriási nevű franchise-ok: Itt lesz az Annabelle2, a Majmok Bolygója – Háború kegyetlen hangulattal zárja a trilógiát. Visszatérnek galaxisunk őrzői, azaz a Galaxis őrzői vol 2. „Soha többé nem rendezek Transformers-t” Michael Bay már ötödször puszítja el az agysejtünket a The Last Knight-ban. A rapszodikus hajóutat bejárt Karib-tenger kalózai sorozat is az ötödik részéhez ér a Salazar bosszújában. Örömteli hír, hogy Ridley Scott végre Alieneket is rak az Alien Covenant-ba. A legnagyobb öröm pedig, hogy Matthew Vaughn elvállalta a Kingsman folytatását. Ez az Aranykör. Ősszel visszafogottabb lesz a felhozatal: Csupán a Paddington 2, Thor 3 és a Szárnyas fejvadász 2049 jön. Az év utolsó hónapja pedig természetesen a Luke Skywalkerrel felvértezett Star Wars 8-ról szól.

Képregény és könyv adaptációk:

jlea.jpg

Az előbb említett Galaxis őrzői 2, Logan, Thor 3 és Kingsman 2-n kívül főleg a DC-nek lesznek filmjei képregény fronton. Nagyon örömteli esemény lenne, ha kiadnának végre egy nézhető alkotást is. Két lövésük lesz 2017-ben: Nyáron a Wonder Woman, ősszel pedig a szuperhősöket tömörítő Igazság ligája. Lesz még egy kevésbé ismert képregény film a The Coldest City, amit nálunk (is) forgattak. Ez egy hidegháborús thriller lesz. Tom Holland első egészestést bevetését is megkapja a John Hughes stílusára hajazó Pókember: Hazatérésben. Luc Besson a 1967-es francia képregény dolgozza fel a Valerian és az ezer bolygó városa címmel. Érdemes figyelni Ben Affleck új rendezésére Az éjszaka törvényére is, amely a remek krimi író Dennis LeHane azonos című könyvéből készült. Jo Nesbo adaptáció is lesz. A norvég krimiirodalom hősének ezúttal a Hóember című könyvét filmesítik meg. Stephen King két könyvével veszi ki a részét az évből, az egyik A setét torony, a másik az Az című könyve. Alex Garland (Ex-Machina) is már írott alapanyagot dolgoz fel (Jeff VanderMeer) melyben négy kutató olyan helyre indul felderíteni, ahol számos kutatóegység tűnt el, és semmi nem úgy működik, mint az általunk ismert világban. Ez az Annihilation.

Mesék:

the_lego_batman_movie_trailer_2_thumb_56f9a68c4f62a0-07314395.jpg

Pár hét múlva jön a Lego: Batman, mivel a 3 évvel ezelőtti film karakterét annyira szerették. Sokkal kevésbé tűnik viccesnek a Bébi úr. Nyáron Gru és a Verdák 3. eljövetelét szemlélhetjük meg. Saját filmet kapnak az Emojik is. Az év végén új hőst avat fel a Pixar. A mexikói halottak napjának és annak szellem hiedelmi világába kalauzol el a Coco.

Eredetiségek és visszatérők:

dunkirk-2017-movie.jpg

Gore Verbinski ordas buktája (Lone Ranger! Rád mutatok) után kevesebb pénzből forgat egy majd 2,5 órás horrort, Az egészség ellenszerét. Tipikus családi könnyfakasztó Oscar hooknak tűnik a Dev Patel alakította Lion, melyben egy szegény indiai fiú keresi a biológiai szüleit. Az idei Oscar szezon fő attrakcióinak egyike A régi város, melyben Casey Affleck egy családi drámával küzd meg, méghozzá most mondom, hogy Oscar díj várományosi minőségben. Shyamalan kezd visszatalálni 2000-es évekbeli önmagához. A Széttörvében McAvoy egy 23 személyiséggel rendelkező pszichopatát alakít, aki épp megint változáson megy át, ehhez pedig elrabol egy lányt. A Wonder című filmben A szoba sztárja, Jacob Tremblay alakít egy csúnya arcú kisfiút, akit végül a szülei azért is kiengednek a világban, hogy ismerkedjen. A számolás joga egy afroamerikai nőről szól, aki komolyan segítette a NASA-t a hatvanas években, de semmit nem kapott érte. 3 év után új filmmel jelentkezik Christopher Nolan. Ezúttal egy háború poklába vezet minket Dunkirkbe. Alien típusú filmje lesz nyáron Gyllenhaalnak, Life címmel. Will Ferrelé lesz a kötelező nyári komédia. A ház-ban egy olyan házaspárt ismerünk meg, akik elszórakozzák gyerekük tandíjára félretett pénzüket, ezért zug kaszinót nyitnak a házukban. Keveset tudni Edgar Wright (Cornetto triológia) új filmjéről, a Baby Drive-ról, de nem is baj. Látatlanban is várós a gengszterek sofőrjéről szóló mozi.Steven Soderbergh hiába magyarázza, hogy visszavonult, csak lerakott egy új rendezést, melyben Daniel 007 Craig egy Nascar futam alatt akarják összehozni a „nagy” rablást (Logan Lucky). Az év végén új filmje lesz még Alexander Payne-nek, George Clooneynak is. Előbbi egy olyan fickóról szól, aki szeretne összezsugorodni. Ismerve Payne férfilélekre ható keserédes alkotásait (Kerülőutak, Utódok, Nebraska, Schmidt) tuti valami jó sül ki belőle (Downsizing). Clooney nagyon mellényúlt 3 éve a Monuments Man-nel, de ezúttal az írást a Coen tesók vállalták és már csak emiatt is érdekes lesz ez az 50-es években Suburbicon névre hallgató játszódó kertvárosi krimi. Reitman a Tully-vel, Martin McDonagh (Erőszakik) Three Billboards Outside Ebbing Missouri-vel robbant. Egyikről sem tudni sokat. Reitmané egy három gyerekes anya megpróbáltatásairól szól, míg Donaghé egy fekete komédia lesz egy lányát gyászoló anya, és a nyomozási ügyében bénázó zsaru viszonyát megmutatva.

Egyebek:

netwhpql1mkxwz_1_14.jpg

Magyarok is lesznek, talán a két legnagyobb szabású projekt az Antal Nimród rendezte Viszkis és az igazán látványosnak ígérkező Kincsem. A Disney folytatja a meséi élőszereplősítését: Tavasszal jön a Szépség és a Szörnyeteg. Feldolgozzák a Ghost in The Shell mangát, A King Kongot (Kong: Koponya-sziget) és Baywatchot is. Rebootot kap Tom Cruise-zal a Múmia. The Rock-kal és Jack Blackkel pedig a Jumanji. Nyáron pedig a Power Rangers-t nézhetjük meg. A 2013-as bostoni maratonon történt terrortámadásról David Gordon Green rendez filmet Jake Gyllenhaal-lal (Stronger). Valamint visszatér egy filmmel (naná) Woody Allen is.

Ez lenne hát nagy vonalakban 2017. Ti mit vártok a legjobban?

Szerkesztőségi top5:

Kong: Koponya-sziget

A majmok bolygója – Háború

Downsizing

A régi város

Star Wars 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr8412127211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása