Ez a 10 blockbuster robbanthat kasszát hamarosan
2016. április 26. írta: thedirector

Ez a 10 blockbuster robbanthat kasszát hamarosan

10 nyári blockbuster, ami idén tarolhat

 

Minden év májusától szeptemberig időzítik a stúdiók a nagy blockbustereiket, amikkel számításaik szerint óriási pénzeket fognak kaszálni. Legtöbbször be is jönnek ezek a  számítások (pl. tavaly a Minyonok, Halálos iram 7 és a Jurassic World trió alsó hangon hoztak több, mint 3 milliárd dollárt), ám van amikor alig találni arra érdemes alkotást (lásd 2013).

Ezúttal (is) a képregényfilmek, remakek és folytatások uralják majd a vásznakat. Egy másik cikkben a jövő héten külön megemlékszünk a nem blockbuster alkotásokról is, ám most idén ez a 10 film lesz a sláger.

Amerika Kapitány - Polgárháború

 169104_1450661251_1194.jpg

Nyugodtan nevezzük fél vagy egész Bosszúállóknak, hiszen Thor-on kívül mindenki benne lesz. Sőt egymás ellen támad Vasember, Amcsi Kapcsi és kompániájuk. Vitájuk a szuper képességű egyedek meg és meg nem figyelésében csúcsosodik ki. A kritikák kint vannak már pár hete a neten és ha lehet hinni a 30-40 nagyobb oldalnak, akkor az eddigi legjobb Marvel Studio filmet fogjuk látni jövőhéten.

Ekkor nézzük: Május 5. (hazai premier)

X-Men: Apokalipszis

 jennifer-lawrence-image-x-men-apocalypse.jpg

Az eljövendő múlt napjai után pár évvel még nem totál ellenséges a viszony Magneto és X prof. között, főleg, hogy egy újabb veszély leselkedik rájuk. Feltámad ugyanis Apokalipszis a leghatalmasabb mutáns, hogy átírja a történelmet és lángba borítsa a világot, mutánsostól, emberestől. A képregény rajongók szerint az egyik legjobb X alapanyag, a rendező pedig az eddig kiváló munkákat végző Bryan Singer.

Ekkor nézzük: Május 25 (hazai premier)

Warcraft - A kezdetek

 warcraft.jpg

A Hobbit után nem maradunk sokáig új fantasy frencsájz nélkül. Már, ha nem cseszi el David Bowie fia, Duncan Jones. Ugyanis a milliók által közkedvelt számítógépes játékból készült filmen (a Weta segítségével) óriási a nyomás. Nem véletlen nem tudták a Blizzardot sem rácsábítani sok sok év alatt az adaptációra. A történet szerint az orkok, népük megmentésének céljából kolonizálnak egy másik világot, ahol azonban szembe találják magukat az emberekkel. Megpróbálnak szövetséget kötni vezetőik, de semmi nem tűnik sima ügynek... Én nagyon szurkolok ennek a filmnek, de az előzetesek alapján óvatos a lelkesedés.

Ekkor nézzük: Május 25. (hazai premier)

Alice Tükörországban

 alice-through-the-looking-glass-wallpaper.jpg

2010-ben az induló 3D hype megtette a hatását és Tim Burton vizuálisan remek, filmként közepes alkotása elvonszolt a célszalagig jó egy milliárdot. Így 6 évvel később az új résztől sem várnak sokkal kevesebbet. Noha a rendező már nem Burton (hanem James Bobin), a szereplők mindegyike visszatér: Mia Wasikowska, H.B.Carter és Johnny Depp is. Utóbbit kell megmentenie Alicenek, aki ezért visszautazik a múltba.

Ekkor nézzük: Június 2. (hazai premier)

Szemfényvesztők 2.

 maxresdefault_50.jpg

2013-ban meglepetésre a nyár egyik legélvezetesebb (bár szerintem bűnös élvezetű, mert annyira nem volt jó) filmje volt az első rész. Anyagilag is jól termelt és a kritikusok sem utálták. Na meg ki ne nézne szívesen bűvész trükköket Woody Harrelson-nal? Ezúttal a második részbe betársult Daniel Radcliffe is (mekkora húzás!), aki túljár a négy lovas eszén, így megint tisztázniuk kell a nevüket egy lehetetlenül nagy trükkel. Aggodalomra ad okot, hogy a nem túl patinás Jon M.Chu (Step Up: All in, G.I. Joe 2.) rendezte a filmet.

Ekkor nézzük: Június 9. (hazai premier)

Szenilla nyomában

 new-finding-dory-picture-reveals-this-character-s-surprising-return-624722.jpg

13 évet kellett várni az egyik legjobb Pixar animáció folytatására, ami végül is nem teljesen folytatás. Ezúttal a címben is szereplő súlyosan rossz memóriájú Szenilla lesz a főhős, aki úgy dönt, hogy muszáj megtalálnia, hogy honnan származik és kik a szülei. A rendező Andrew Stanton, aki az első részt is elkövette, így lehet bizakodni, még ha ez az évtized nem is a Pixar-ról szól.

Ekkor nézzük: Június 16. (hazai premier)

A függetlenség napja - Feltámadás

 independence0001.jpg

Roland Emmerich megint itt van, hogy mindenkinél fineszesebben és látványosabban  rombolja le a világunkat. Pont 20 évvel az első rész után járunk, amikor az idegenek új generációja támadja meg a Földet. Ám mi is jobban felkészültünk ezúttal űrlénytanból és idegen fegyverek tantárgyból, így csattanós választ próbálunk meg adni a megszállásra. Will Smith nincs, de visszatér Jeff Goldblum és Vivica A Fox. Újoncként pedig köszönthetjük, Maika Monroe-t valamint Chris Pine-t.

Ekkor nézzük: Június 23. (hazai premier)

Tarzan legendája

 tarzan.jpg

Oké. Elismerem ő lehet a kakukktojás. De, ha kihagyom a listáról olyan biztonsági játékot űznék, amilyet a Tarzan legendája alkotói nem követtek el. Londoni otthonából vissza kell térnie a címszereplőnek, hogy a dzsungel környékén tevékenykedő káros bányászati cég üzelmeit felderítse. Ez pont annyira tűnik izgalmasnak mint egy színészek nélküli pornófilm, de a szereplőgárda talán ad okot némi bizakodásra: Margot Robbie, Sam Jackson, Christoph Waltz, John Hurt, Alexander Skarsgard.

Ekkor nézzük: Június 30 (amerikai premier)

Star Trek: Mindenen túl

 star-trek-1400-1.jpg

..és ha már az előbb szóba került Chris Pine, akkor itt van a trilógia záró darabja. Amit már nem J.J rendez (hisz ő átnyargalt a "konkurenciához"), hanem a Halálos Iram filmeket is jegyző Justin Lin. Meg is jöttek az első előzetes után a zúgolódó hangok, hogy "ez már csak egy űrben játszódó Halálos iram film" stb.. és valahol igazuk is van, hiszen meglepően akciódúsra és panelesre sikerült a előzetes. Simon Pegg viszont megnyugtatott facebookon mindenkit: "Az előzetes tényleg szar volt, de a film király lesz, meglátjátok". Lehet egy ilyen ős Trekkernek nem hinni?

Ekkor nézzük: Július 21 (hazai premier)

Suicide Squad - Az öngyilkos osztag

 suicide-squad-wallpaper-hd-bor.jpg

Márciusban a Batman V. Superman szépen felsült kritikailag és anyagilag. Na jó, anyagilag összekapart kb. 900 misit össz-vissz, de ez egy ilyen volumenű projekttől, ahol legalább a büdzsé+marketing belekerült 500 millióba, plusz az Acélember 3 éve egymaga összekalapozott majd 730 milliót, borzasztó csalódás. Látja, tudja ezt a Warner is, ezért bizonyos elemeket újraforgatott David Ayer S.S. filmjéből. Bizonyosan nem fog kiderülni, hogy mi miatt (a hivatalos közlemény, hogy viccesebb és ne komorabb legyen). Egy biztos: Az Amanda Waller által összegyűjtött DC gonoszok csapatán (amiben megtalálható Harley Quinn, Gyilkos Crock, Deadshot és maga Joker is) baromi sok múlik. Ha a film jó lesz, mennybe mennek, ha bukik, akkor szépen lemondhatnak a Marvel bárminemű univerzumos építős, trillázós megszorongatásban. Hajrá!

Ekkor nézzük: Augusztus 5 (hazai premier)

Lesznek még: Angry Birds, TMNT Out of Shadows, Szellemirtók, Jégkorszak -A nagy bumm., Ben Hur, Jason Bourne

Jövőhéten a kisebb volumenű filmekről is megemlékezünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr448662118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.04.27. 08:29:24

"Az ideai nyár egnagyobb filmjei"

Hat szóban két hiba. De ha megszűnik a munkahelye az agyatlan idióta barmának, akkor rohan fűhöz-fához és sajnáltatja magát az egész világgal.

Valahol egy szinten tengődtök a keletre disszidált, agymosott birkával.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.04.27. 08:32:05

Na, az egyiket már sikerült javítani, hívjatok még néhány embert, ha többen összefogtok és összeadjátok a szédületes tudásotokat, akkor talán sikerül a másikkal is megbirkózni.

thedirector 2016.04.27. 08:32:34

@Peter Wiggin: Igazad van. Javítom. Rég láttam :)
@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: A címet és az indexes kirakást sem én követtem el, hanem az, aki a blog.hu-ról tartalmakat keres. Bár gondolom nem is nekem írtad.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2016.04.27. 08:56:04

Hát én nem tudom. Biztos van erre igény ha ilyesmiket készítenek, de azért jobb lenne ha valami mást csinálnának.

thedirector 2016.04.27. 09:12:31

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Jövőhéten jön a kisebb költségvetésű, más műfajú filmek összesítő posztja.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2016.04.27. 09:16:14

Ankap, x-ek, öngyilkos.
Szóval a képregény filmek jöhetnek.

paráznabillegető 2016.04.27. 09:24:10

hihetetlenül szar irányba megy a filmipar...

2016.04.27. 09:46:34

ez szörnyű rakás szar.. csak erőszak ? Ennyi ?
a függetlenség napja a legostobább film volt a világon.. egyedül dancsó péter elemzése élvezetes róla.

RTB 2016.04.27. 09:47:13

A Tarzan erről szól? Oké, akkor nem nézem meg. Mint Tarzan rajongó, engem mindig is azok a részek érdekeltek a könyvekben is, ahol nem, vagy minimálisan volt jelen a civilizáció és a fehér ember. Ez a film ráadásul olyan, hogy a civilizációból megy vissza a dzsungelbe, ez maga egy negatívum, de ennél is szarabb, hogy ott van az örökké elcsépelt panel, hogy a gonosz fehér ember elpusztítja a környezetet és állítsuk meg. Egyrészt az Avatarban is utáltam, másrészt közhely.

thedirector 2016.04.27. 09:50:46

@Kulics: Tény, hogy nem a legerősebb felhozatal, de a kisebb filmek között lesz pár izgalmas (már ha behozzák őket végül a mozikba). Jövőhéten mutatom!

@RTB: Egyetértek. David "Potter rajongók rémálma" Yates rendezte. Úgyhogy jó szürke, fakó és darkos kép is dukál pluszba mellé. Egy dzsungeles filmhez......

bekov 2016.04.27. 10:10:30

a fanyalgóknak: blockbusterekről volt szó, nem művészi értékű, jó filmekről. így talán megnyugodtok egy kicsit

thedirector 2016.04.27. 10:23:48

@bekov: Egy bb-ben is lehet művészi érték és lehet jó film, de igen. Ezek szórakoztató filmek. Lesznek mások is ezek mellett.

Capt. Hindsight 2016.04.27. 10:23:56

Ezeket a hulladék filmeket tutira nem nézem meg,
Tömjék az igénytelen prolik a hollywoodi pénzeszsákok zsebét.

Sysco 2016.04.27. 10:38:39

Az egyik sem miért nincs a szavazatok között?

Gukker 2016.04.27. 11:03:33

Na most akkor vegyük ki a feldolgozásokat (képregény/könyv/játék) és a folytatásokat a listáról, és marad... semmi.

Rob67 2016.04.27. 12:20:39

Eleg siralmas hogy a bugyuta kepregenyfilmek a legnagyobb blockbudster varomanyosok...
Ezt a felhozatalt nezve, iden nyaron sok penzt nem koltok mozira.
Ugyanaz az atrendezodes zajlik le a filmes cegeknel, mint a zeneiparban. Mindenki csak biztonsagi jatekra megy, semmi kockazat, semmi otlet. Csak a garantal megterules. Igaz ebbol nagy bombak es ertekek nem szuletnek, de kisebb a bukta lehetosege is.

AlexAston 2016.04.27. 12:31:42

Tehát egy kb. 200millió DOLLÁR HASZNOT termelő film már bukás?
Ez ugye olyan 55 milliárd Forintnak felel meg.
Ez a baj ezzel a világgal...

thedirector 2016.04.27. 12:38:29

@AlexAston: Nyilván pénzüknél maradnak, de ha Superman maga összehozott 700 milla felett, Batmannel kiegészülve a filmtörténelem egy gigászi összecsapásának hírével kecsegető alkotásnál ~200millió haszon mi? A Warner is megmondta, hogy 1milliárd a minimum, az alatt minden csalódás. Az is lett, ahogy a film is.
@Rob67: Jövőhéten nézz fel újra, akkor kijönnek a nem képregényfilmek és folytatások(najó egy lesz) listája. Hátha ott találsz kedvedre valóbbat ;)
süti beállítások módosítása