(Nyári turmix) A legcsalódáskeltőbb folytatások
2015. augusztus 04. írta: thedirector

(Nyári turmix) A legcsalódáskeltőbb folytatások

Ezen a nyáron úgy véltük, nem egy összefüggő sorozatot indítunk, mint az elmúlt 3 évben, hanem minden héten (augusztus végéig) egy bizonyos témát járunk körül. Most megnézzük azokat az alkotásokat, amiknek a folytatása helyett a büdzséjét inkább valami hasznos célra kellett volna felajánlani. (Sorrend nélkül)

Féktelenül 2. (Speed 2 - Cruise Control)

speed-2-cruise-control.jpg

A film, aminek a bejelentésekor csomóan Keanu Reevest ekézték, mert nem vállalta el megint a főszerepet. Pedig neki volt igaza. A szimata (és feltehetően az ízlése) nem csalt, ugyanis a Féktelenül 2 méretes bukás lett. A száguldó busz csavaros kálváriája (amit, természetesen félévente megnézhetünk az rtl klubon) újszerű, izgalmas és szerethető volt, ellenben a megállíthatatlan óceánjáróval. Legalább Sandra Bullock keresett egy kis pénzt, mert más haszna nem volt ennek a lélektelen bűzhalmaznak.

Terminator 3 - A gépek lázadása (Terminator 3 - Rise Of The Machines)

t3.jpg

Bár ide a második rész óta, bármelyiket be lehetne írni, de olyan pofont nem kapott az egyszeri néző, mint a T3-nál. 12 év és Cameron zsenije után, mindenki azt várta, hogy megint egy pörgős, stílusos és lélegzetelállítóan izgalmas filmet kapunk. Erre egy minden ízében üres, unalmas, és éppen csak értelmes film lett a jussunk. Emlékszem 2003-ban egy ismerős lekalózkodta a netről a filmet SVCD-n, és több 10 kilométert tekertünk bicóval, hogy megnézhessük. Aztán, majdnem sírtunk, amikor vége lett. Azóta is mindig elkap egy "miért?" érzés, amikor valamelyik csatornánk meglátom.

Másnaposok 2(3.) (Hangover part 2 (3). )

the-hangover-2-wallpaper.jpg

A Másnaposok jelenség előtt értetlenül állok. Noha, az első rész egy baromi fogós és tényleg minden elemében vicces film volt, addig nem tudom, hogy gondolta valaki, hogy van ebben a történetben még valami, amit el lehet mesélni? Persze jól tejeltek a többi részek is, de a második pont ugyanaz volt, mint az első, csak sokkal gusztustalanabb, a harmadik meg annyira más volt, hogy nettó semmi köze nem volt ahhoz a szellemiséghez, ami a Másnaposokat naggyá tette. Nyilván a kenyér nem lesz olcsóbb, attól, hogy vannak folytatásai, és még lehet is itt ott nevetni rajtuk, csak épp teljesen felesleges a létezésük.

Batman & Robin

bat_1.jpg

Sanyarú sors volt ez nekünk, mikor tiniként ez volt a mi Batman filmünk (Nolanista kamaszok jártak jobban, azt hiszem ebben megegyezhetünk). Ennél fogva, nem tudom százszázalékosan utálni, hisz sok emlék köt hozzá. Mai fejjel azonban egyértelmű Joel Schumacher káros munkája, ahogy a DC univerzum legkarakteresebb gonoszaikat két bites ösztönlényekké (felé és alárendeltté) degradálta le. A film ocsmány mód csicsás képi világát és blődi történetét meg hagyjuk is. De az igazi haszontalanságát általában George Clooney szokta jól felvázolni. Egy időben minden újságíró azt kérdezte, van-e film és, ha van, melyik az, amelyiket megbánta karrierjében. Manapság ez már annyira magától értetődő, hogy meg sem kérdezik tőle.

Mátrix - Újratöltve & Forradalmak (Matrix Reloaded & Revolution)

the-matrix-reloaded-5207464a70185.jpg

Itt a pénzen kívül megint nem tud senki értelmes érvet felhozni nekem a Mátrix 2-3 létjogosultságára. Éltedigen, vászonidegen, zavaros és komplexnek tűnő blöff volt, nem több. Emlékszem, hogy 99-ben kb, mindenki berosált attól, amit lát. 4 évre rá ugyan, még bőven jól csengett a név, ezért sokan elmentek és megnézték a filmet, de a nagyon hardcore rajongókon kívül, szerintem a legtöbben kb semmire nem emlékeznek ebből a fontoskodó katyvaszból.

Grease 2.

grease2_12.jpg

Nincs John Travolta, nincsen Olivia Newton-John, sem Jeff Conway. Nem kaptunk emlékezetes dalokat, sem jó története. Nincs átélhető jelenet, sem jó színészi játék. Akkor mi haszna volt ennek? Semmi. Maximum Michelle Pfeifer nagy vásznas jelenléte.

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull)

indiana-jones-and-the-kingdom-of-the-crystal-skull-di.jpeg

Esküszöm megpróbáltam szerethetőre nézni ezt a filmet. Nagy rajongója vagyok a trilógiának (najó, a második részt nem annyira szerettem meg sosem), ezért féltem is, hogy majd 20 év után folytatták a filmet. De mivel csomóan visszatértek és még Spielberg is beruccant a rendezői székbe, gondoltam, olyan rossz csak nem lehet. Sajnos pedig pont olyan rossz lett. Azóta is kiállok azon véleményem mellett, hogy tulajdonképpen ez a film elemeiben és jeleneteiben egészen jól működik. Valahogy az egész egymásmellé pakolva nem áll össze koherens egésszé. Így maradnak csak élvezetes jelenetek, és borzasztó fércmunka script. Kár.

Star Wars - Baljós árnyak (Star Wars - The Phantom Menace)

jjb-1.jpeg

Ez megint csak olyan, mint a Batman és Robin. A mi fiatalkorunknak ez olyan, mint a 40-es korosztálynak a Birodalom visszavág. Azon kár is vitatkozni, hogy ki járt jobban. Nyilván a Baljós árnyak egy középszerűen megírt, eljátszott és felvett film, ami bemutatja, hogy nem (feltétlen) Lucas volt az, akinek köszönhetően klasszikussá érett a régi trilógia. Itt szabadult el teljesen az öreg, és szórta a borzasztó poénokat, ködösített politikai témákkal és írt meg olyan borzasztó karaktert mint JarJar, vagy hagyott ki olyan ziccert, mint Darth Maul bemutatása. De, én így is felvállalom, hogy szeretem az Episode 1-t, de szakmai szemmel nézve, óriási az űr ezen film és a régiek között.

A Karib-tenger kalózai - Ismeretlen vizeken (Pirates of the Carribean - On Stranger Tide)

pirates_of_the_caribbean_4_48547-1920x1080.jpg

Már a harmadik rész körül is kilógott a lóláb a túlzsúfoltságának hála, de azért a negyedik rész minden várakozást alulmúlt. Orlando Bloom nélkül egy K.t. filmet elkészíteni olyan, mint hátsó kerék nélkül biciklizni. A sztori fertelmes, egy (pozitívan) emlékezetes jelenete nem volt. Johnny Depp pedig életében nem unt szerintem még így filmet, mint ezt. Ennek ellenére csak összekapart bő 1 milliárdot világszerte, de mégsem vállalták be azonnal a folytatást, és a tervek szerint, még kicsit várni is kell rá. Ez talán jól mutatja, hogy micsoda ötlettelenség lehetett úrrá a gyártón.

A nagy szökés 2. (The Great Escape II. - The Untold Story)

hqdefault.jpg

Pedig jobb lett volna, ha el sem mondják ezt a történetet. Bizony. Nem csak a nagy blockbusterek között lehet keresni a pocsék folytatást. Minden idők egyik legjobb szökéses filmjéről úgy gondolták, hogy még van benne annyi potenciál, hogy egy második részt is a vászonra hánynak. Semmi epikusság, semmi stílus, pongyola történet és színészvezetés. Bár ne kellett volna látni.

A kör 2 (Ring 2)

rin2.jpg

A film, aminek az első része egy komplett generációt szaratott be. Az élelmesebbje pedig soha nem tudta ennél jobb trollságra használni a mobilját, mint a film végén megejteni egy hívást a családi vonalasra. Szóval, minden hibája ellenére is egy pofás horror volt, amit a második rész klisés, ócska ijesztgetésre épülő elve, meg sem tudott közelíteni. A történeti lyukakat meg hagyjuk is.

Még mindig tudom mit tettél tavaly nyáron (I Still Know What You Did Last Summer)

i-still-jb.jpg

A kilencvenes évek tini(?)horrorját túlzás nélkül a Sikoly és Tudom mit tettél filmek testesítették meg. Ez a tény önmagában, persze nem definiálja, hogy jók is lennének ezek az alkotások, de a Tudom mit tettél film folytatása egyenesen pocsék lett. Ugyan mi mesélni való maradhatott volna még az első rész után? Nem igen sok, ezt pedig az a baj az írók is tudták. Annyira izgalmas és félelmetes mint egy lavor lábvíz. De a slusszpoén, hogy még harmadik rész is van.

Dirty Dancing 2 - Havannai éjszakák (Dirty Dancing 2 - Havanna Nights)

havana-nights-kiss2.jpg

Én ugyan az első részt sem szerettem, és nem tartom egy kifejezetten jó filmnek, de a folytatás tökéletesen definiálja a pocsék szót. A történet alulról kaparja mindenki ingerküszöbét, rossz dramaturgia, kidolgozatlan karaktereket, pocsék színészek keltenek életre, vagy próbálnak inkább. Zeneileg legalább sikerült megújulni, és a romantikus, összebújós filmek kedvelői kaptak egy új részt, amit pusztán csak élvezni nem lehet.

Elemi ösztön 2 (Basic Instict 2.)

sharon-stone-as-catherine-tramell-in-basic.jpg

Kevés olyan felesleges film született 2006-ban, mint az E.ö 2. Sőt. Megkockáztatom, hogy ez a film egymaga volt annyira felesleges, mint az összes azévi folytatás együtt. Sehol már a fülledt erotikus thrillekre jellemző attitűd. Bántóan idegesítő, fércmunka, egy amatőr Sharon Stone-nal. Ami egykoron természetes volt neki, az ma már csöpögős izzadtságos munkával sem jön össze. Gáz.

A maszk fia (Son of Mask)

pczba.jpg

Ezt nyugodtan oda lehet tenni a világ 10 legrosszabb filmje közé is szerintem. Nem tudom mennyi kábszit kellett betolni, hogy egyáltalán valakinek az az ötlete támadjon, hogy Loki személyesen jelenjen, meg, hogy a baba meg a kutya maszkot...áá hagyjuk is. Ha tanár lennék, biztosan két egyest is adnék a filmre. Rettenetesen erőltetett gőzölgő trágya, és megint ne legyenek kétségek: Az első rész sem volt éppen a maga tökélye, de legalább szórakoztatott, ez meg csak agyvérzést okoz.

További félresikerült folytatások: Ocean's Twelve, A Nílus gyöngye, Men in Black 3, A hegylakó 2, XXX:2, Blues Brothers 2000, Ideglelés 2, A cápa 2, A nagy balhé 2, Ördögűző 2, Tőzsdecápák: A pénz nem alszik, Robotzsaru 2, Richie Rich 2. , Reszkessetek betörők 4-5.

 Írjátok meg kommentben, szerintetek mik a legnagyobb csalódások! Nyilván mindenre nem tudtunk mi sem kitérni :)

 További filmes hírek/képek/videók itt: https://www.facebook.com/filmertek

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr727675504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agarik 2015.08.05. 00:05:01

Vétó:
- a T3 jó lett, csak nem A-film
- a Másnaposok 2 sokkal jobb mint az 1, aminél a 3 is jobb (és működő lezárás)
- az I.J. kristálykoponya valójában nem rettenetes, mondhatni korrekt
- az Ismeretlen vizeken egyenesen kiváló alkotás

proletair · http://lemil.blog.hu 2015.08.05. 00:58:40

Die Hard 4-5
Macskafogó 2
Alien vs Predator 2 (az első sem volt mestermű, de a 2 az egyenesen óborzalom)

Blindmouse 2015.08.05. 01:09:19

A továbbiakhoz.. a Robocop2 az igenis pont olyan jó mint az első.. na a 3 az tényleg szar!!
A Hegylakó 2 sem rossz.

Lestyán András 2015.08.05. 01:21:59

Mi van a Birodalom visszavággal? Az eredeti trilógia talán legjobb darabja.

Lestyán András 2015.08.05. 01:22:55

@proletair: Ja tényleg.
AvP2. H az mekkora gáz volt anno.
és a Macskafogó 2

hdnctrl 2015.08.05. 01:51:11

Másnaposok 2-3, Mátrix 3, Indy 4 veto.

Terminator 3 egy rakás sz..., viszont a Salvation nagyon jó. A legújabbat még nem láttam.

Ha nem rakod tele a szöveget feleslegesen (vagyis igazából helytelenül) vesszőkkel, sokkal könnyebb elolvasni. Tudom, ha nem tetszik, ne olvassam, de honnan tudjam, hogy tetszik-e, amíg nem olvastam?

bizbasz 2015.08.05. 02:15:03

Az abszolút első, melynek a többiek a nyomába se érnek...a valamikori gyerek kedvenc teljesen elbaltázott, tönkretett, nézhetetlenné silányított, förtelem folytatása, mely ráadásul méregdrága is volt és még mi is fizettük ki: Vuk 2

bloglegelő 2015.08.05. 02:35:54

A T3, a Kristálykoponya, a Mátrix 2-3 és a Star Wars jók.

a többi trágyalé.

Warlimont 2015.08.05. 02:40:40

A Kristálykoponya nem rossz film, nekem a nyitójelenet a raktárban és az atomrobbanásos rész kifejezetten tetszik. Az a filmben a rossz, hogy Harrison Ford bántóan megöregedett, és abszolút nem hiteles már a verekedős jelenetekben sajnos.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.05. 05:41:38

@proletair: Die Hard 5 az bizony a fosch hömpölygése. Én nem tudtam végignézni anno.

@bizbasz: bizony, a Vuk 2. Nem csak felesleges, szar, de a magyarok pénzén készült szarság.

Nekem a Matrix első része is 4-5 évvel a bemutató után újranézve egy iszonyú csalódás volt. Tehát nem csak a folytatások szarok, hanem az eredeti film is hihetetlen gyorsan veszített a varázsából.

De lehetne említeni a koránt sem tökéletes, de trash filmként néhol szórakoztató Machete film folytatását, a Machete Kills-t. Na arra is csak a pénzéhség volt a magyarázat.
A legtöbb folytatás persze nem arról szól, hogy az alkotóknak még annyi mondanivalójuk lenne, hanem hogy öszekaparjanak még pár milliót az előző film farvizén evezve.

dello 2015.08.05. 06:21:31

Vuk 2, nagyon nem kellett volna az emberiségnek!

victor vacendak 2015.08.05. 06:40:40

nem kell beszarni, a java még csak most jön. 2015 után új filmek lesznek a listán. star wars, ghost busters, terminator...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2015.08.05. 08:05:17

Gyűrűk Ura 2-3 kimaradt.
Az első film jó volt, de a 2-3 teljes értelmetlenség.
Éltedigen, vászonidegen, zavaros és komplexnek tűnő blöff volt, nem több.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2015.08.05. 08:08:29

@wmiki: vagy a Gyűrűk Urá-t eleve trilógiának tervezték, és forgatták le?
tényleg?
hát a Matrix 1-2-3-at is...

azért egy filmekkel foglalkozó blog írója, érthetne ahhoz, amiről osztja az észt....
tudom, tudom, az index/444 stb. oldalakon nincs ilyen elvárás, de azért mégis...

fritoz222 2015.08.05. 08:16:45

Az összes Fast&Furious folytatás az 5. rész kivételével.

froton 2015.08.05. 08:19:00

Nem értek egyet a listával....Nem láttam mindet, de nagy vonalakban, amiből az 1. jó volt, abból a folytatás is. T3 nekem tetszett, a Mátrixok is, Indiana is, ráadásul ezeket nem is igazán külön részként kellene értelmezni (legalábbis nem mindet), hanem a 3-at együtt...Féktelenülből már az 1. is gáz volt, klisé hegyek, semmi érdekes, 12 - egy tucat film....
Ami inkább ide kívánkozik: Mad Max 3...Az 1, 2 után valami siralmas c kategória lett, míg az első kettő alapmű....Rendőrakadémia: 1, 2, 3 OK, de a többi inkább önmaga paródiája...

exec 2015.08.05. 08:20:48

a robotzsaru 2 (a 3 volt kaka), hegylakó 2 teljesen rendben volt.

thedirector 2015.08.05. 08:22:34

@scuynat: Igyekszem figyelni majd a vesszőkre :) Köszönöm az észrevételt, és ha van kedved olvass ezután is.

thedirector 2015.08.05. 08:27:54

@wmiki: Most magaddal beszélgetsz vagy velem? :D Vagy te írod a blogot és meglepődtél, hogy nem írtad bele (nyilván okkal) a Gy.u-t? :D

Úgy látom az Indiana-n akadtak fenn a legtöbben. Gondolom valamennyire átjött, hogy én sem igazán utálom a filmet, sőt tök jó jelentekkel van telerakva. De ezek együtt, folytonosságukban nem működőképesek. Az eddig laza poénokat szóró Indi, legtöbbször a saját öregségére reflektáló humorral próbál nevettetni, ami a harmadik után már kínos. A vége szintén gyenge, és a mellékkarakterek is botrányosan papírmasék.

@Lestyán András: Az van, hogy a Birodalom visszavág, pont annyira volt padló látvány és hangulatilag az akkori 12évesnek, mint a SW1 a szintén akkor 12évesnek. Nyilván, hogy a BV a világ egyik legjobb filmje, erről pont 3 hetet tettem említést itt: filmertek.blog.hu/2015/07/20/_klasszikus_film_csillagok_haboruja_v_resz_a_birodalom_visszavag

ZON 2015.08.05. 08:33:44

Képzeljétek el a Honfoglalás 2-t... :((((

vitaygeorgina 2015.08.05. 08:52:59

Ezzel a listával maximálisan egyetértek, két nagy hiányzó a Macskafogó 2 és a Vuk 2.
Még azt is hozzátenném, hogy a Karib tengerből már a második is borzalmas volt, én több részt nem is néztem meg, de elhiszem, hogy mind pocsék.

Szóval jól összeszedted, mondjuk vesszőből a fele is elég lett volna.

trafikos önkormányzati képviselő 2015.08.05. 08:54:24

Titanic 2
Kickboxer 6-7
Rendőrakadémia 7

2015.08.05. 08:57:21

A T3 egy full korrekt film, ráadásul kifejezetten jó lezárással, csak egy T2 után azért elég nehéz virítani:) A Kristálykoponya szintén egy értékelhető film, a többivel nagyjából egyetértek, annyi még, hogy a kisbetűs listából a Robotzsaru 2-t illene kivenni, az nagy királyság:)

2015.08.05. 09:02:59

@shitgun: nem, nem az. A T3 borzalmasan rossz film lett, kritikan aluli szereplokkel, kiveve Claire Danest. A T4 meg még rosszabb mint a T3. Bale pedig egy idegbeteg barom, jol kicsinalta vegleg John Connor karakterét.

2015.08.05. 09:04:21

@trafikos önkormányzati képviselő: Te jo eg van Titanic 2?! Mit lehet azon folytatni?!

wirth6 2015.08.05. 09:20:38

@wmiki: A mátrix 1-2-3-at lehet,hogy trilógiának tervezték, de nem úgy forgatták le: a Gyűrűk ura három része együtt készült, míg a Mátrix esetében először leforgatták az első részt, majd évekkel később a másodikat és harmadikat párhuzamosan. De ez nem változtat azon, hogy az első rész önmagában megáll, és jó is, miközben a folytatások messze elmaradnak tőle és szükségtelenek. A Mátrix sokkal jobban működött volna szerintem önálló filmként.

Ahol nem értek egyet a blogíróval, hogy szerintem az első három Hegylakó film még teljesen jó volt, aztán a negyedikkel (A játszma vége) siklott ki a franchise, az ötödik (A forrás) pedig kész katasztrófa lett.

Ami szerintem még rossz folytatás volt a már felsoroltakon kívül az a Majmok Bolygója bármelyik része a harmadiktól (igazából a második se volt már olyan jó, de azt még szeretem); az Amerikai Pszicho kettő amit nem csak hogy nem terveztek eredetileg folytatásnak, de Ellis (az első rész alapjául szolgáló könyv írója) is megtagadta. Aztán említhetném még az Alien 4 - Feltámad a halál, Ahova lépek szörny terem 2, Jurassic Park 2, Superman 3 filmeket is.

ComLo 2015.08.05. 09:21:02

Wow. Ritka lista aminek minden elemével eggyet értek. A T3 és az Indy 4 csak azoknak nem volt csalódás, akik nem ismerték, és szerették az eredetiket.

Sok kommentben említett folytatás (vuk és macskafogó), és a listán és szereplő 1-2 "alkotás" (pl Maszk 2), azért nem illik a listára, mert nem folytatások, csak nagysikerü előb nevével probáltak eladni egy gagyit, de jellemzően a néven kívül semmi kapcsolat nincs a két mű között.

Amit viszont utólag vettem észre: az alsó listában az Ocean Twelve. Egy brilliáns szinészekel, zseniális forgatókönyvvel, jó humorral, kellő fordulatokkal rendelkező első részt, sikerült (szerintem) messze lekörözni. Azt aláírom, a fordulatok annyira kacifántosak, hogy ott már oda kell figyelni hogy ki kivel van. De én még ezt is a film előnyére írnám. A 13 sem lett rossz, de az első kettő után, csak szimpla iparosmunka. a 12 nálam all time top 10-es film.

biododírium 2015.08.05. 09:21:16

A T3 fényévekkel jobb, mint az T5, amit egy gigafos.
Az IJ4 nálam teljesen korrekt, a 3 unalmas.

Tapmancs 2015.08.05. 09:24:13

@wmiki: A Gyűrűk ura? Jól vagy? Az egyetlen sztori, csak a terjedelme miatt három filmben került bemutatásra, és még így is sok minden kimarad a könyvből. Kurvajó mindegyik szerintem, nem is lehet külön vizsgálni őket.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2015.08.05. 09:24:58

@wirth6: :x
na erről beszéltem...
A Matrix a 2.-3. rész nélkül nincs lezárva, azok kellettek hozzá.

Olyan mintha azt írtad volna, hogy a Gyűrűk Ura 1. az jó, de a 2-3. szükségtelen...
ahogy már leírtam... :x

AaronBoone 2015.08.05. 09:37:03

A Robotzsaru 2 szerintem is oké, és a MIB3 sem volt hitvány.

Ellenben a Hobbit úgy ahogy van egy trágyalé, illetve a legkedvesebb underrated filmem, a The Boondock Saints (Testvérbosszú) második része teljesen felesleges.

Kivlov 2015.08.05. 09:37:08

A másnaposok 2 mit keres itt? Jobb mint az első. A 3 viszont büntetés.
A Phantom menace is elég jó.

Buchhalter 2015.08.05. 09:54:12

Nekem a Piszkos 12 folytatásai voltak borzalmasak.Az a legkevesebb, hogy az amcsi srácok fejenként 10-20 jól képzett némettel végeznek(persze!,de Telly Savalas ehhez hogy tudta adni a nevét ehhez a borzalomhoz?A Maszk Fiát 15 perc után hagytam a fenébe.Szerintem nézhetetlen.

Gerberus 2015.08.05. 09:55:19

Inkább azt írom, ami fogyasztható, például a Nílus gyöngye, bár lehet, hogy ebben a magyar szinkron is közrejátszik, mert anélkül tényleg nem lenne egy hatalmas durranás, de a VHS-es időkben, amikor itthon minden jó volt, csak nyugatról jöjjön, az akkori korok jó minőségű szinkronjával megtámogatva ez is, meg egy sor más film is élvezhető tudott lenni, még ha nemzetközileg nem is voltak oda érte. Aztán van, ami szódával elmegy, ilyen mondjuk a Cápa 2., de sok olyan folytatás is van, ami gyakorlatilag "Direct to DVD" készült, olyan minőséggel, A maszk fia tipikusan ilyen, ezek vannak a 100 Ft-os turkálóban az aznap lejáró tej mellett - az Elemi ösztön 2-t konkrétan ilyen áron és kosárban is árulták, szóval akár az is ide tartozhat! A legszomorúbb, amikor egy befutott márkát fingatnak ki, ötlettelenséggel, elpocsékolt, kiaknázatlan lehetőségekkel, lásd Men in Black 2., Indiana Jones 4., Die Hard 4-5., Terminator 3+ stb.! Az új Star Warsokat is gyakorlatilag csak a neve adta el, nagy színes lufi volt az egész, a végén meg rohantak, hogy gyorsan összeizzadják a cselekményeket az eredeti trilógiához... szánalmas!

2015.08.05. 10:07:51

Terminátor 3 jó film
Karib-tenger kalózai mindegyik része oltári jó film
Star-wars mindegyik része szuper
Másnaposok 2-3 is kifogástalan, remek.
Batman és Robin jó film
Mátrix összes része jó, összeállnak egy kerek egésszé
Indiana Jones és a kristálykoponya átka kicsit ufós, scifis, de talán pont ettől egyedi és jó.

Posztíró, mit szívsz? Csak azért, hogy véletlenül se fussak össze az anyaggal, hogy az igen jó filmeket is sz*rnak lássam miatta.

mojoking77 2015.08.05. 10:17:47

@shitgun: +1
@thedirector: Fektelenul 2 egy teljesen aranyos akcio-limonade, szimplan nem kellett volna Fektelenul 2-nek nevezni.
T3: az egadta vilagon semmi baj nincs vele, mar a kettoben elkezdodott az az atalakulas, ami elorevetitette a harmadik resz hangulatat, sot a vege kimondottan rohadtul jol sikerult.
Masnaposok 2-3 nem lattam, rohadtul nem is erdekel
Batman&Robin: 100%-ban egyet ertunk, szegeny Schwarzenegger sem tudta megmenteni.
Matrix 2-3: Megis mit vartal? Ezt a kerdest eleg sok filmes blogon feltettem ar azoknak, akik pruszkolnek a ket folytatason. Maga az otlet fel lett dobva az elso reszben, utana mar csak ki kellett fejteni, es be kellet tfejezni valahogy. Par honapja neztem meg megint a trilogiat egyben, az egadta vilagon semmi gond nincs vele, szimplan a sznobok szeretik kopkodni oket, hogy nem olyan mely ertelmu, mint az elso.
Greese 2: ????? Volt ilyen?
Indiana Jones. Sajnos reszben itt is egyet kell ertenunk, nekem is csalodas volt.
SW1: lasd egyel feljebb.
A tobbi: Nos, vagy nem is tudtam roluk, vagy annyira enm erdekelt, hogy meg akkor sem neznem meg oket, ha t a TV-ben adnak.

Viszont:
Ami nekem borzalom csalodas volt az az Avenger 2 (pedig az elsot nagyon csiptem), illetve a Hobbit 3. resze (rajongokent az elso 2-t rengeteg forumon vedtem, de a hamadik resz permier elotti vetiteserol ugy jottem ki, hogy, ez teljesen felesleges volt)

Alick 2015.08.05. 10:23:09

@Kuoni pásztor: még a végén lehet Hamlet 2 is... :) ha máshogy nem, Helsingör várát repülő cápák támadják meg. :)

Alick 2015.08.05. 10:28:10

"a 40-es korosztálynak a Birodalom visszavág"

WTF? a IV. Új remény-nek a látványvilága elsőre lenyűgöző, egyébként (sokadszorra megnézve) a sztori lapos, a dialógusok gyengék... Lucas is tudta, hogy eléggé izzadságszagú volt a kivitelezése, de egészében véve átütő volt.
A Birodalom visszavág viszont minden vonatkozásában profibb munka.

nemszólokmégegyszer 2015.08.05. 10:30:28

Nagyon ritka, amikor egy A kategóriás film 2. része nem B, a harmadiktól meg nem ZS kategória. Legjobb példa erre a Rambo sorozat. Szerencsére ezek ritkán élnek meg ennyi epizódot.

Próbálkozó Kisiparos 2015.08.05. 10:56:53

Ilyen tévedés:
Sárkányszív 2
Poseidon katasztrófa 2
Francia kapcsolat 2

daytona500 2015.08.05. 11:03:36

Üvegtigris 2 és 3. Kritikán aluli.

Kivlov 2015.08.05. 11:10:21

@daytona500:
miről beszélsz? A 3 kicsit lapos, de 2 jobb, mint az első.

Laci1982 2015.08.05. 11:20:15

T3-at folyamatosan emlegetik az ilyen listákon...pedig igenis jó film

Nyúlkásfülű Koc 2015.08.05. 11:33:51

A Maszk fiától tényleg elindul az ember orra vére kb az első 10 perc után.

titan 2015.08.05. 11:52:57

Passió 2.? Na jó, tudom, abból csak Family Guy-os bemutató létezett :)

A Grease 2. nekem új

@wmiki: a Mátrixot lehet hogy trilógiának tervezték, de nagyon valószínű hogy nem, mivel a 2-3. komoly visszautalásokat tesz az Animatrix-ra, amit viszont nem az eredeti írók készítettek, hanem rajongók.

Hokunda 2015.08.05. 12:10:10

Minden idők legrosszabb filmje, amit láttam az ez a kettő:
Nyomul a nyolcadik dimenzió /The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension/
www.port.hu/nyomul_a_nyolcadik_dimenzio_the_adventures_of_buckaroo_banzai_across_the_8th_dimension/pls/w/films.film_page?i_film_id=6135
Szálló /Hotel/
port.hu/szallo_hotel/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=52996&i_city_id=3372&i_county_id=1&i_topic_id=2

A Terminator 4 másodjára megnézve is borzasztó volt és csak azért néztem meg, mert nem emlékeztem rá, hogy láttam-e. A végére rájöttem, hogy láttam. Még egyszer nem követem el ezt a hibát.

Amik nagy csalódások voltak akár magukban, akár az előző részekhez képest:
Aliens versus predator 2
Star Trek 10
Szigorúan piszkos ügyek 3
Minizsenik 2
A vámpírok szaga: Alkonyat teljes sötétségben

Kopi3.14 2015.08.05. 12:51:30

Hegylakó 2, BB2 teljesen jó. Utóbbi mondjuk kicsit meg lett csavarva, de megáll a lábán.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.08.05. 13:09:03

Az miert van, hogy a 80-as evekig nem voltak folytatasai a filmeknek? Otletek voltak. Eredetiek. Mar a The Playerben viszont ami egy fricska volt Hollywoodnak, az egyik iro prognozza a The Graduate folytatasat....Es onnantol nem volt megallas.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.08.05. 13:12:13

Szornyecskek 2

Capa 19 (legalabb is azt hittek lesz ilyen 2015-ben)

2015.08.05. 13:27:22

@proletair: ja, az az alien versus predator 2 teljességgel értelmezhetetlen

2015.08.05. 13:30:27

@Alick: szerintem ezt úgy értette, mint a Batman filmeknél, hogy az újabb generáció járt jobban

ebben az esetben meg az öregebb, akik a Birodalom Visszavágot látták gyerekként

egyébként olyan '95-'96 tájékán volt a mozikban a felújított változat, és én így azon nőhettem fel

még szerencse, mert ha 5-6 évesen jar jar binkset kellett volna néznem lehet, hogy tripla agytumor-görcs-rohamot kapok és retardált maradok

bknn 2015.08.05. 13:34:12

Én is a Robotzsaru 2-t jöttem megvédeni. Nálam is nagy kedvenc, bár ebben nyilván a nosztalgia is közrejátszik. A harmadik viszont tényleg nagyon szar, gyerekbaráttá butított családi mozi.

vitaygeorgina 2015.08.05. 13:55:40

A Cápa 2 és további részei, A kocka 2, A Jurassic park folytatásai - és a Shrek-sorozatot is kinyírták, bár a második rész még egész kellemes volt, de utána nem néztem meg több részt, már az előzetes elriasztott.

lOc (a pasztafáriánus) 2015.08.05. 15:04:07

Nekem a hegylakó 2. része a legnagyobb csalódás.
Amúgy a Még mindig tudom mit tettél tavaly nyáron felett milyen lényt látunk a képen?

daytona500 2015.08.05. 15:05:47

@Kivlov: Tudom mit beszélek, a 2-n még csak el se mosolyodtam vártam a végét (belegondolva fogalmam sincs már mi volt benne), az 1-et meg kívülről fújtuk. A 3 meg olyan muszáj dolog volt a pénzért szív és lélek nélkül, fujj, a hideg kiráz tőle, nem csak unalmas de visszataszító az egész és film ilyet ritkán hoz ki belőlem. Ráadásul a luxus dolgok (azt hiszem az volt a 3) nagyon távol állnak az 1 világától, tipikusan rongyrázásból tették csak bele (nem, nem a sztori miatt kellett bele, eleve olyan történet kellett volna amiben nincs ilyen és megmaradni a Roncsfilm vonalon).

eßemfaßom meg áll 2015.08.05. 15:20:15

@wmiki: a matrixot a kutya se tervezte trilogiának, az 1 rész vége tökéletes lezárás, a folytatásokból úgy ömlik a kényszerrel csakapénzért elkészítés bűze, hogy okádni kell tőle.

eßemfaßom meg áll 2015.08.05. 15:28:54

SW Ep1 védhetetlen, az egész SW alapjait zúzta le lukács amikor az addig misztikus erőt elkezdték vérvizsgálattal mérni. midiklorifaszok számolása basszameg az kell, hogy meglegyen a jó hangulat. Meg az az erőlködés, hogy minden mindennel annyira összefügg, hogy még c3po-t is az ifju dártvéder barkácsolta a garázsban

Richard Xenos 2015.08.05. 16:21:33

@wmiki: Csak a különbség az, hogy míg a Matrix 2-3 önállóan (is) szar, addig a LOTR 2-3 önnmagában is jó.

wirth6 2015.08.05. 18:50:43

@wmiki: Hogyhogy "erről beszéltem"? Hiszen pont azt írtam a hozzászólásomban, hogy az első rész megáll önmagában. Nincs szükség a második és harmadik részre ahhoz, hogy lezárja a történetet.

A te embered · bumerang19.blog.hu 2015.09.26. 17:51:19

Whaoo! Gyakorlatilag minden folytatás benne van, amit szívből gyűlölök, a leggyűlöletesebb számomra viszont minden bizonnyal a Maszk fia, még ha az első részért sem rajongok annyira.
süti beállítások módosítása