(Oscar 7vége 2015) A jelölt filmek sorrendje minőségileg
2015. február 21. írta: thedirector

(Oscar 7vége 2015) A jelölt filmek sorrendje minőségileg

Megpróbáljuk Nektek röviden összeszedni és sorrendbe állítani a 2015-ös fődíj jelölteket minőségi sorrendbe. Ahogy mi láttuk!

oscar-party-welcome-sign_1.jpg

1. Whiplash (dir. Damien Chazzelle)
Értékelés: 9,5/10

Összegzés: A Whiplash magasan kiemelkedő film a tavalyi felhozatalból. Egy vérprofi, ritmusos, hangulatos, összetett, intelligens és nagyon nagyon élvezetes mestermunka. Bár, rétegfilmes mivolta miatt sokaknak nem biztos, hogy elnyeri a tetszését, de megvan benne az a mondandó, ami neked szól, hozzád szól, rólad szól!

Kritika: http://filmertek.blog.hu/2015/01/19/multimilliomos_jazzdobos_416

2. Sráckor (dir: Richard Linklater)
Értékelés: 9/10

Összegzés: Nagyok voltak az elvárások a Boyhood-dal kapcsolatban. Én, a többséggel ellentétben nem érzem annyira egyértelműen évfilmjének, de hogy kísérleti film ellenére maradandó és fantasztikus alkotás, az biztos. Tökéletesen átadja azt az érzést, hogy minden ember egyedi és az élet minden pillanata egy élmény. Egy emlék a gondolatainkban vagy akár a celluloid szalagon.

Kritika: http://filmertek.blog.hu/2014/10/06/felnovesem_tortenete

3. Birdman (dir. Alejandro G. Inarritu)
Értékelés: 8,5/10

Összegzés: A színészi játék fenomenális és természetes. A forgatókönyv és a mondanivaló jó és nem öncélú. Vizuálisan parádés. Pusztán nagyot akart markolni, és a végére túltelítődünk a mondanivalóval. És ha már szóba került a vége, ott nem ártott volna egy kis önmérséklet. Ettől még persze egy tiszteletreméltó és jó film, csak nem látom benne azt, amit sokak szerint látnom kéne, pedig hagytam neki időt leülepedni.

Kritika: http://filmertek.blog.hu/2015/01/27/szarnya_van_de_nem_madar_avagy_a_birdman_meglepo_ereje

4. A Grand Budapest Hotel (dir. Wes Anderson)
Értékelés: 8,5/10

Összegzés: Wes Anderson nem okozott ezúttal sem csalódást. Imádjuk ezt a középre rendezős, babaházas, börleszkbe hajló dráma-komédiás stílust, de azért nem lehet elmenni szó nélkül az önismétlés, a kevésbé okos történet mellett. Nincs ezzel a filmmel semmi nagy gond, de a végtelenségig nem lehet futni ugyanazokat a köröket. A vicc, hogy a sokkal jobb Moonrise Kingdomot anno nem sikerült beszuszakolni a legjobb 9-be!

Kritika: http://filmertek.blog.hu/2014/06/14/voldemort_es_a_kozepre_rendezett_babahaz

5. Kódjátszma (dir. Morten Tyldum)
Értékelés: 8/10

Összegzés: Teljesen helyénvaló, fogyasztható biopic. Izgalmas, szellemes, érzékeny és élvezetes film a Kódjátszma. Olykor szétesik a történet, és maszatol Alan identitásával is, valamint úgy érzi muszáj háborús filmnek is lennie. Témában érdeklődőknek, Cumberbatch-Knightley fanoknak ajánlom a filmet és tényleg figyeljetek Desplat zenéjére. Él tőle a mozi.

Kritika: http://filmertek.blog.hu/2015/01/16/egy_kodjatszmaval_lesz_szupersztar_benedict_cumberbatch

6. A mindenség elmélete (dir. James Marsh)
Értékelés: 7,5/10

Összegzés: Nem voltam sajnos maradéktalanul elégedett A mindenség elméletével. Szép film. Megható és okos, viszont inkább Oscar kampónak használták a történetet, mint sem igazi életrajzi filmnek. Erről árulkodik, hogy elhallgattak egy csomó mindent, hatásvadász és főleg csúcspontok halmozásával dolgozik. Az igazi elismerés tőlem nem az alkotóknak jár elsősorban, hanem a színészpáros frenetikus munkájának.

Kritika: http://filmertek.blog.hu/2014/12/21/zsepiket_elo

7. Amerikai mesterlövész (dir. Clint Eastwood)
Értékelés: 6/10

Összegzés: Sajnos Eastwood gyáva filmet forgatott, amit a republikánus veteránok július negyedikén csillogó szemmel fognak nézni. Szinte nulla karakterárnyalás, feleslegesen szétszabdalt történet. Az, hogy mennyire önsimogató a film már szinte meg sem lep. Amikor csak tudtam próbáltam eltekinteni ezektől a dolgoktól, és egyébként egy vérbeli, modern, jól megrendezett feszült, háborús akciófilm, sekélyes családi drámával, és tényleg remek színészi alakításokkal.

Kritika: http://filmertek.blog.hu/2015/01/28/eastwood_az_egvilagon_semmi_ujat_nem_mond_a_haborurol

* A 8. jelöltet, a Selma-t, eddig sajnos nem sikerült megtekinteni. Amint láttuk, pótoljuk és a megfelelő helyre illesztjük be!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr947157687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása