Drámai horror vagy horrorisztikus dráma?
2013. október 05. írta: thedirector

Drámai horror vagy horrorisztikus dráma?

House At The End Of The Street

2012

houseattheendofthestreet_2012.jpg


Jennifer Lawrence bizonyára szeret pénzt is keresni, mással ugyanis nem lehet magyarázni miért vállalta el Mark Tonderai (a rettenetes Dream House rendezője) filmjének főszerepét.

Klisé hegyek, hova legyek
Próbáljunk ki egy játékot: Mondok kifejezéseket és dobjatok össze egy történetet! A végén leírom azért a rendeset is és megnézzük megy e az egyszeri halandónak is a történet írás. 1. Új hely. 2. Új élet. 3. Erdő 4. Aggódó egyedülálló anya. 5. Lázadó szexi tini. 6. Gyanús sármos fiú. 7. Régi ház, régi gyilkosság. Gondolom mindenkiben kialakult egy történet szerűség. A film olyannyira klisékből épül fel, hogy gyakorlatilag egy őszinte, hiteles és átélhető pillanata nincs. Ami miatt mégis egy fokkal jobb, mint a többi ilyen rettenet, hogy itt végre színész is van a filmben (Jennifer! Könyörgünk ne veszíts fényedből az ilyen filmek miatt), másrészről sikerült némi drámát is belelopni. Sőt ez olyannyira félrevezető, hogy a film egy - amúgy nagyon erőltetett - pontjáig nálam inkább dráma volt, mintsem horror. Mondjuk a horror is erős kifejezés, maradjunk a thrillernél inkább. Ezen teszetoszaságok miatt rossz ez a film. Igazából nem tudni kinek és mi célból készült. Ez első fele inkább tini dráma, de nem eléggé átélhető, vontatott és nem kidolgozott. A második fele meg ultraklisés horror panelekből  épül fel, sajnos a vásári eszközözök tipikus használatával. A színészi játékokban nem leljük örömünket. Persze Lawrence kisasszony jó. Mindig jó, csak hát ha a forgatókönyv közepes, a karaktere gyenge, a rendezés vásári, csodát tenni ő sem tud, de legalább nem unta olyan látványosan a filmet, mint Willis a Die Hard ötöt.

Összegzés: Nem nagyon tudom kinek merném ezt ajánlani. A nagyobb baj, hogy szerintem az alkotók sem. Kiszámítható, vontatott és klisés dráma-horror. Talán első randizóknak és Lawrence kisasszony rajongóinak tudnám ajánlani. Vannak fogható pillanatai, de nem véletlen nem ettől a filmtől visszhangos a sajtó.

Értékelés: 4/10

(Történet: Lázadó szexi tini és aggódó egyedülálló anyuka az új élet reményében egy új helyre költöznek az erdő közelébe, ahol áll egy régi ház. Pár évvel előttük brutális gyilkosság történt. A fiatal lány fantáziáját megmozgatja a ház és a története, és megismerkedik a ház lakójával, egy sármos fiúval. Ahogy kezdi jobban megismerni a fiút, gyanússá válik a szemében...) - Kinek jött ki ez, vagy hasonló eredmény?

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr445552940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása