Isteneket, F1 pilótákat, démonokat, és dörzsölt brókert hoz az ősz!
2013. szeptember 12. írta: thedirector

Isteneket, F1 pilótákat, démonokat, és dörzsölt brókert hoz az ősz!

Már beleléptünk az őszbe, amit az időjárás is könyörtelenül nyomatékosít, de hova máshova meneküljön az ember, ha nem a filmszínházak nyújtotta kényelmi övezetbe. Összeszedtük, hogy idén milyen fontos filmek fognak ellátogatni hozzánk, van pár nagyágyú, de összességében gyengébb évnek nézünk elébe, mint tavaly ilyenkor.

 https://www.facebook.com/filmertek

Rush - Hajsza a győzelemért

09.12

01.jpg

Éppen ma van a premiere a filmnek, de hát "hiába öreg ember, nem gyorsvonat" (na ki mondta ezt az idézetet?).  Az Oscar díjas Ron Howard ezúttal a Forma -1 világába kalauzol el bennünket. Úgy kellett már egy ilyen témájú film, mint testnek a kenyér. Nincs okunk azt feltételezni, hogy a filmnek ne lenne helye az évvégi top10-ünkben, főleg, hogy az eddigi kritkák 90-100% közötti pontokban mérhetők. A film egyébként a 70-es évek derekát végig rivalizáló James Hunt és Niki Lauda történetét dolgozza fel. A Rushról az aktuális filmérték magazinban írtunk: http://www.viewdocsonline.com/document/ac7bxa

Démonok között

09.19

2 hónapos késéssel hozzánk is eljut az új parafilm, mely állítólag minden eddiginél jobban használja a horror zsánerét.  James Wan már bizonyított a Fűrésszel és az Insidious-szal neve pedig garancia a jó filmre, na meg a mutatói is beszédesek. A 20 milliós büdzsének már több, mint az ötszörösét visszahozta. Szép eredmény!

Metallica - Through the never

10.03

Antal Nimród 2 éve nem kisebb fába vágta a fejszéjét, minthogy a világ leghíresebb heavy metal bandája közreműködésével filmet forgasson. Persze nagyvászonra 3D-ben. Önmagában koncertként nem lenne kellően érdekes a film, ezért dobtak mellé egy párhuzamos történetet. A csapat egyik futárja egy különleges küldemény kézbesítésével bízzák meg, akinek azonban számos gondja akad az úton. Imax 3D, Metallica, Heavy Metal és bivaly hangzás egy hazai rendezőtől. Mi kellhet még? Irány a mozi! Master! Master!

Gravitáció

10.03

gravity-movie-poster.jpg

Alfonso Cuaron már sok sok műfajban bizonyította tehetségét és az előzetesek láttán az űrben egymástól elszakadó  két asztronauta (George Clooney, Sandra Bullock) kalandját sokan a scifi műfajába sorolják be, ám Cuaron óvatosságra intett és inkább karakter drámának aposztrofálja művét. Októberben megjelenő új filmérték magazinunkban foglalkozunk mi is hosszabban a filmmel.

Machete gyilkol

10.10

Robert Rodriguez ismét folytatja egy, már meglévő sikerre vitt filmjét. Ezúttal a 80-as évek VHS B-kategóriát idéző, öldöklős, humoros, véres, cafatos, Machetet, a rapcsos képű Danny Trejoval (ismét) a főszerepben.  Hősünk ezúttal az elnöknek tesz meg egy szívességet. Vérben tocsogásban és humorban most sem lesz hiány és még Lady Gagát is sikerült rávenniük (gondolom nem volt nehéz) egy kis mókára.

Szupercella

10.31

A hónap utolsó hetére is esik egy igazi bombaprodukció. Ki hitte volna 3évvel ezelőtt, hogy a tesztoszterontól csöpögő régi vágású akció taták még kelleni fognak valakinek, hova tovább, sikeresek lesznek. Márpedig Arnold Schwarzenegger-ék jól vették az akadályokat. Ezúttal Sylvester Stalonne-val kiegészítve egy olyan börtönből kell együtt megszökniük melynek az építését Arni vezényelte. 70 milliós, mindent elsöprő akció petárda lesz vagy csak egy kis csillagszóró? Novemeberben kiderül.

Végjáték

11.08

A Végjáték ismét egy 80-as évekbeli  tini könyvadaptáció, szerencsére a kevésbé elbaltázottak közül. A történet egy földönkívüli űrbázison játszódik, ahol a legtehetségesebb gyerekekből próbálnak szuperkatonákat nevelni.  Közülük is kiemelkedik az Ender Wiggin névre hallgató (Asa Butterfield alakítja) fiú, aki gyorsan tanul és kifejezetten finom érzéke van a stratégiához és a vezetéshez. Így Graf ftábornok, az egység vezetője benne látja az emberiség reménységét...

A Wall Street farkasa

11.15

Leonardo-DiCaprio-On-The-Set-Of-The-Wolf-Of-Wall-Street-leonardo-dicaprio-31951918-594-396.jpg

Minden bizonnyal az ősz legjobb filmje lehet Martin Scorsese és Leo DiCaprio x az y-odikon közös filmje.  Caprio alakítja Jordan Belfortot,  egy gigerli és dörzsölt brókert, aki piszok mód meggazdagodott és minden pénzét nőkre és drogra költötte. Majd pénzmosás vádjával börtönre ítélik. A kissé szokatlanul humoros felhangú filmben feltűnik Matthew McConaughey, aki simán ellophatja a showt Leo elől. A kérdés továbbra is az, hogy megkapja e már végre a színész az Oscarját, de ezúttal pont társa, Matthew gyengítheti az esélyeit.

Thor 2 - Sötét világ

11.15

Nincs ősz folytatás és képregényfilm nélkül.  Thor visszakerül Asgardba, hogy átértékeljék népe sorsát, testvére lázadása után, de valami nyugtalanító újból fenyegeti a népet és ismét köze van Lokihoz, aki azóta szupersztár státusznak örvend a geek-ek körében. Az új rész új rendezővel és nyomatékosabb viking mondavilággal érkezik. Állítólag...

Éhezők viadala: Futótűz

11.22

EW-1242-COVER.jpg

Itt nincs kérdés kérem szépen. Amikor egy új film kapásból 400millát hoz csak Amerikában és még van 2 része megírva, akkor ott a folytatás kötelező! Katniss és Peeta megnyerték az Éhezők viadalát és most az ünnepi körútjukat élvezik. Közben lázadás tör ki és a 2 ifjú akaratukon kívül is belekeveredik a bajba.

 https://www.facebook.com/filmertek

ha tetszett a cikk, dobj egy likeot. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr685509073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása