Egy igen fura film margójára: Mi is volt a Ház az erdő mélyén?
2012. október 27. írta: thedirector

Egy igen fura film margójára: Mi is volt a Ház az erdő mélyén?

Ház az erdő mélyén


Cabin in the Woods
2012

The-Cabin-in-the-Woods-.jpg

A filmről első körben Joss Whedon neve kapcsán hallottam (mint forgatókönyvíró vett részt a film készítésében), majd az elég magas pontok alapján elhatároztam, hogy megnézem a filmet.

Tini klisé
A film úgy indul, mint minden eddig 23879 horror film. Ivós, beszívott, szexre éhes társaság elmegy kirándulni és lazítani egy barátjuk házába ami természetesen a lehető legelszigeteltebb helyen van. Azonban ne gondoljuk, hogy ez a film ennyi klisével dolgozik,de azt se, hogy ezeket nem tudatosan csinálja. A főbb karakterek személyisége pontosan kitölti azokat a szerepköröket, amit egy ilyen filmben ki kell: Izmos macsó, szende szűz (amire fel is hívják a figyelmünk), ringyó, beszívót parti arc és csendes Mr. romantik. Egyedül talán a kötelező néger hiányzott, de nem lényeges. A csapatot némi nyomozás után megtámadják az erdő holtjai és nincs más út mint menekülni és túlélni, valamint felgöngyölíteni a rejtély szálait. Az alkotás egy sodró lendületű slasher film, ami igazából a már bevett horror filmes közhelyeket figurázza ki (A Tucker and Dale vs Evil ebből a szempontból sokkal jobban vizsgázott). Az egész film folyamatosan kikacsint a horror filmekre és tiszteleg, de egyben bírál is. Olyan alkotások jelennek meg, mint a Kocka, Fűrész, Ház a kísértet hegyen vagy éppen a Hellraiser. Tudatos ez, csakúgy, mint a háttérben munkálkodó gonosz "emberi" erők befolyása a történet alakítására. Ezt majd meglátjátok, ha megnézitek, nem akarok vele itt bővebben foglalkozni. A filmben egyébként van hiba bőven, de azzal, hogy sokszor tudatosan csinálják (gúny miatt is) el lehet felette siklani, bár nem szép dolog. A szereplők nem igazán izzadnak meg a szerepükben és az igazi húzónév Chris Hemsworth, de ő sem emeli nagyon a film színvonalát.

Összegzés: Kellemes és megmosolyogtató film és kevesen csinálnák jobban ezt a műfajt, de valamiért annyira engem nem fogott meg, igaz a horror amúgy sem az én zsánerem. Azért igyekszem nem elfogultan pontozni, aki szereti és eddig is szerette az ijesztgetős filmeket, az nyugodtan tegyen vele egy próbát. Érdekes alkotás volt.

Értékelés: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr274873932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása