2011 leglátványosabb filmjei
2012. január 05. írta: thedirector

2011 leglátványosabb filmjei

2011 leglátványosabb filmjei



Igen nehéz a döntés, mert kinek mit jelent a látvány? Szépen megkomponált képeket? Egyedi kameraállásokat? Vizuális téren van valami kiemelkedő? Összeszedtem 2011 öt filmjét, amik valamilyen látvány terén kiemelkedőt mutattak. Sorrendet nem állítok közöttük.

Álomháború
Zack Snyder bizonyította, hogy remek rendező, de annál rosszabb forgatókönyv író. Kedvenc lányairól forgatott sokszor 10 perces videóklippbe csomagolt filmje, gyermeteg és átgondolatlan történettel bírt ugyan, de látványban nehezen lehetett überelni. Szabadjára engedte a fantáziáját, tegyük ezt mi is.

 

 

 

 

Harry Potter és a halál ereklyéi második rész
A fináléba mindent beleadtak a stáb tagjai és színészeink is, így kapunk egy olyan látványos részt, amivel meghálálták, hogy sokan kitartottunk a széria mellett, gyengélkedése ellenére is. Szívesen! Megérte.
 

 

 

 

 

 

Az élet fája
Az előző jelöltektől eltérően itt nem a vizuális effektek cunamiját kapjuk, hanem olyan csodaszép tájképeket,  makrofelvételeket, amit tuti nem látunk megint egy jó ideig. HD felbontás továbbra is az ilyen filmek miatt lett kitalálva!:)
 

 

 

 

 

 

Transformers 3
Természetesen nem maradhat le a listáról jelenkorunk látványfilmjeinek alfája és omegája az Alakváltók 3.része sem. Látványban ott volt a szeren. Javult az operatőri munka is, bár még picit néhol mindig kapkod. Ebben a részben túl sok is volt már a vizuális dőzsölés, ettől független el kell ismerni, ebben még mindig profi a sorozat.

 

 

 

 

Melankólia
Nem sokat lehet hozzátenni a filmhez. Nagyon szép képekkel operál, a lassításoktól, a drámai robbanásig át minden hibátlan. Az operatőri munka tanítani való. Ritkán látni ilyen szép látványvilágú és egyedi beállítású filmet. Gratula!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr873522039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása