(Oscar 7vége 2016) A nagy hiányzók...
2016. február 27. írta: thedirector

(Oscar 7vége 2016) A nagy hiányzók...

Szokásos, semmire nem jó, de azért csak kötelező sajnálkozó összesítésünkben megkerestük azokat a neveket, akikről megfeledkezett az Akadémia. Nektek mi a fájó pont? Alul szavazhattok!

jobs.jpg

Filmek:

Noha 2015 abszolút nem volt erős év, azért csak van itt pár olyan alkotás, amit sikerült kihagyni, még akkor is, amikor 8 film helyett, akár 10 is mehetett volna a döntőbe. Igaz, a Creed önmagában egy remek film, viszont szinte érthetetlen, hogy mellőzhették, amikor a sportfilmek mindig is kegyeltjei voltak az AMPAS-nak. Ahogy pl. az életrajzi alkotások is, így a Steve Jobs is nagyon hiányzik, még ha nem is tipikus biopic. Én a magam részéről nem sajnálom a Carolt és a Dán lány hiányát sem, de azt kár volna elvitatni, hogy ha a Kémek hídja vagy a Brooklyn odakerülhetett, legalább a Carol miért nem? Annyiból jó, hogy talán kicsit eloszlatja azt a téveszmét, hogy minden meleg témakört bejáró filmet jelölnek. (bár díjakat mind a két film fog kapni). Az Aljas nyolcas pedig simán a legnagyobb hiányzó.

Színészek:

Talán itt van a legkevesebb hiányérzet idén. Johnny Depp és Michael B. Jordan talán felkúszhatott volna, na de kinek a helyére? Mellékszerepeknél simán Idris Elbat kellett volna Rylance helyére becsúsztatni és a kis Michael Tremblay is akkorát játszik, hogy a (szoba) fal adja a másikat.

Színésznők:

Szerintem ez tökéletes leosztás volt idén. Nincs hiányérzetem. Talán Emily Blunt a Sicarioért.

Egyéb:

Na akkor nyomjuk. Legjobb filmzene és nincs Howard Shore a Spotlightért? Aaron Sorkin élete egyik legjobb forgatókönyvét dobta össze és nincs jelölés? Tarantino volt már jobb is, az igaz, de a nomináció, több mint indokolt lett volna. Az Ant-Man csont nélkül az egyik legfeelingesebb film volt látványilag tavaly és nincs Visual Effects jelölése? Hooogy a fenébe? Bár nem vagyok nagy Halálos iram fan, de azt adjuk meg neki, hogy a See You Again egy irtó jó zene és itt bizony Oscarral kellett volna távozni, még sincs ott a legjobb 5 között, ahogy az Ifjúság is csak éppen érintőlegesen, pedig legalább 5-6 kategóriában helye lett volna. Ridley Scottnak is valószínűleg ez volt az utolsó esélye, hogy nyerjen, mint rendező. Mégis inkább Lenny Abrahmsont szuszakolták be a legjobb ötbe (mondjuk még úgy is csak legalább 3. opció lett volna Scott).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr368422050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása