15 film, amit nagyon várunk idén
2015. március 10. írta: thedirector

15 film, amit nagyon várunk idén

Még ugyan csak március van, de nem nagyon tobzódunk a jobbnál jobb filmekben. Az Oscar filmeket kivéve (amik ugye tavalyiak), ezért most összeszedtünk 15-öt, amit mi várunk nagyon idénre. Még összelehetne ugyanennyit legalább, de talán az alábbiakat néznénk meg már most, ha lehetne. A sorrend nem megjelenés és nem várakozási sorrendet hivatott mutatni.

1. Mad Max - A harag útja (dir. George Miller)

maxresdefault_13.jpg

Ritkán van az, hogy gyakorlatilag a komplett közönség egyöntetűen ölel keblére egy filmet, már az előzetesek alapján. Fogalmunk sincs, hogy milyen lesz a Tom Hardyval és Charlize Theronnal felfegyverzett új Mad Max film. Simán benne van, hogy el fog csúszni (rengeteg forgatási hiba és az előzetesen nem működő, kissé billegő jelenetekről adott rémhírek megerősíthetik ezt), de az is, hogy az év legszórakoztatóbb agyatlan látványfilmjét kapjuk. Állítólag a filmben 16 mondata van Maxnek, na meg kb. 1,5óra összefüggő akció opera. Nagyon nagyok az elvárások a filmmel kapcsolatban, és mondom, ritkán van az, hogy egy előzetes után azonnal rám jön a "látni akarom" érzés.

2. It Follows (dir. David Robert Mitchell)

itfoll.jpg

Mert mostanság kicsit megint elkezdtünk bízni a horrorfilmekben. A Babadook csont nélkül az egyik legjobb atmoszférával rendelkező para film volt hosszú idő óta. Hasonló bravúrra számíthatunk az It Follows esetében is. A történet szerint egy nemi úton terjedő betegség áldozatait valami nyomasztó, megfoghatatlan lény kezdi el üldözni. Csak az szabadulhat meg tőle, aki továbbadja másnak, így máris új értelmet nyer a szex a horrorokban. Jó kis zsánerkifacsarásnak tűnik a mozi, és odakünn már egy ideje nézhető, a kritikák kb. az egekig magasztalták, szóval várjuk az új horror nagyágyút.

3. The Revenant (dir. Alejandro González Inarritu)

the-revenant-image-leonardo-dicaprio.jpg

A nem egész egy óra alatt háromszoros Oscar díjas rendező újabb nagy dobásra készül. Ezúttal Oscart neki Capriot rendezi. 1823-ban járunk és a színész egy Hugh Glass nevű prémvadászt alakít, akit egy medve megskalpol, társai (köztük Tom Hardyval) kirabolják. A férfi csodával határos módon túléli a támadásokat, és bosszút esküszik a férfiakon. A Birdman Oscar díjas rendezője jó eséllyel egy év múlva megint a gálán fog ücsörögni, Emmanuel Lubezki operatőr társaságában, aki ezúttal nem a végtelen snittjeivel borzolja a szakma kedélyét, hanem azzal, hogy természetes fénynél filmez, ami egy igazi rémálom.

4. The Walk (dir. Robert Zemeckis)

the-walk-movie-2015-zemeckis-jgl.png

Épp ideje volt, hogy Zemeckis úr újabb filmmel jelentkezzen. Noha, a 2000-es évek nagy motion capture-ös idő tékozlásai miatt kicsit haragszunk rá, azért a Vissza a jövőbe, Számkivetett, Forrest Gump rendezőjének új filmjére mindig kíváncsiak vagyunk. 3 éve már végre visszatért egy egészen korrekt élőszereplős filmmel (Kényszerleszállás), az igazi nagy dobásának a The Walk tűnik. Philippe Petit, azzal vált híressé, hogy 1974-ben a WTC közé kifeszített drótkötélen átsétált. Állítólag technikailag nagyon ott lesz a film, és Joseph Gordon Levitt-et is mindig szeretjük a vásznon látni, úgyhogy várós.

5. Sicario (dir. Denis Villeneuve)

jon-bernthal.jpg

A kanadai úriember komoly konkurencia lett hirtelen a thriller fejedelmének, David Finchernek. Persze nem szó szerint, de a Fogságban című 2013-as filmjétől a gatyánkba csináltunk (és bár sok film ínyenc megtette ezt már 2010-ben is a Felperzselt föld című mozija kapcsán). Új filmjében is marad a thrillernél műfajánál. Egy tucsoni rendőr szövetkezik két zsoldossal, hogy egy hírhedt mexikói drogbárót levadásszanak. A színészgárda tagjai Emily Blunt, Josh Brolin és Jon Bernthal.

6. Agymanók (dir. Pete Docter)

inside_out_emotion_poster_collaboration.jpg

Egy kislány életét az agyában lakó érzelmek határozzák meg, akik személyként vannak jelen. Minden döntést, viselkedést ők befolyásolnak, ahogy az egymással kialakuló kapcsolatuk is. A Disney-Pixar a pletykák szerint annyira betalált a tutiba az Inside Out c. filmjükkel, hogy már most megelőlegezték neki az Oscar jelölést. Ugyan kicsit korainak érezzük, de kb. a Stúdió valaha készült legjobb animációs filmjének tartják. Azért ez egy Toy Story - Bogár élete - Némó - Hihetetlen család stb... tengelyen is pokoli erős hír, nem pláne az a magabiztosság a Disney részéről, hogy Cannes-ba is viszik a mesét. Most kezdett el érdekelni az Agymanók.

7. Trumbo (dir. Jay Roach)

trumbo-bryan-cranston.jpg

Jay Roach ugyan nem mondható valami hú de komoly alkotónak, ám most nagyon is komoly filmet pakolhat végre le, az egykori Austin Powers, Apádra ütök rendezője. Dalton Trumbo híres hollywoodi forgatókönyvíró-rendező volt, ám a 40-es években McCarthy komoly paranoiával állt a vélt/valós kommunistákhoz, ezért minden eszközzel harcolt ellenük. Trumbo-t és másik 9 embert letartóztattak, ám jegyzeteik megmaradtak az utókornak. Dalton Trumbo-t a Breaking Bad főszereplője Bryan Cranston játssza, úgyhogy lehet reménykedni egy jó kis drámában.

8. Joy (dir. David O' Russell)

140131-jlaw.jpg

Szinte már tény, hogy ha Russel film, akkor az Jennifer Lawrence film is. A színésznő első Oscarját összekalapáló rendező ezúttal is igaz történet alapján dolgozik. A Long Island-i egyedülálló, gyermekét egyedül nevelő anyuka történetét meséli el, aki hamar az egyik legnagyobb vállalkozó lett csodafelmosójának hála. Russel ugyan kihagyott egy évet most, de 2010 óta az összes filmjével eljutott az Oscarig (25 jelölés, 3 színészi díj), szóval nem kételkedünk, ezúttal is valami jót várhatunk, Lőrinc kisasszonyt meg ki ne látná szívesen?

9. The Sea of Trees (dir. Gus Van Sant)

sea_of_trees.JPG

Azt hiszem Gus Van Sant-nek is nagyon elkellene már egy újabb "karrier indító" mozi, mert az elmúlt években nem igazán akart összejönni az új Sant csoda, amit elért már a Good Will Hunting-gal és az Otthonom Idaho-val. Ezúttal McConaugheyt rendezi, aki japán öngyilkosok erdejébe megy, hogy véget vessen életének, ám ott találkozik egy másik hasonló cipőben járó férfival. Várhatóan megint nem túlzott akcióval fog varázsolni a rendező, hanem szép, őszinte pillanatokkal. McConaugheyben pedig most már le lehet írni nyugodtan: Bízhatunk.

10. Star Wars - Az ébredő erő (dir. JJ.Abrams)

star-wars-force-awakens-2.jpg

Most komolyan, mit írhat egy egyszeri filmszerető egy ilyen cím után? Előre borítékolható, hogy az év legnagyobb durranása lesz a 10 év után visszatérő, új trilógiát indító Csillagok háborúja film. Persze az első teaser esetében sokan már kongatták a vészharangot, meg valamennyi baljós előjelet (árnyat?) jelenthet a tini szereplőgárda és a Disney, de kérem! JJ. Abrams, egy rakás - tényleg fiatal, de - jó színész, és a Disney már egyszer nagyon bemarkolt egy stúdió felvásárlásával (khm Marvel). Tényleg mellé lehet lőni?

11. Steve Jobs (dir. Danny Boyle)

steve-jobs1.jpg

Nem titkolom és sosem titkoltam, hogy a Social Network nálam a 2010-es évek legjobb filmje, így elég nagy elvárásokkal állok egy másik zseni életrajzi filmjéhez is. Sajnálatomra a projektre kiszemelt David Fincher lemondta a dolgot, viszont maradt Aaron Sorkin író, aminek viszont lehet örülni. Fincher helyét Danny Boyle (Trainspotting, Gettómilliomos, 127 óra) vette át. Erre mondják, hogy minőségi csere történt. Szóval várhatóan elég pattogós, dögös filmre kell készülni. A másik sokáig húzódó kérdőjel természetesen az Apple atyja, Steve Jobs szereplőjének kiválasztása volt. Egy ideig úgy volt, hogy Christian Bale játssza, majd jött DiCaprio, de végül a befutó Michael Fassbender lett. A film pedig komolyan számol az Oscar lehetőségével, erre enged következtetni az októberi (fesztivál szezonos) amerikai premier.

12. Aloha (dir. Cameron Crowe)

watch-bradley-cooper-emma-stone-in-aloha-trailer-75367378-35ee-4a6e-9626-c0e70c4a3126.jpeg

Cameron Crowe mindig is egy csodálatraméltó, tisztalelkű rendező volt, és új filmjében, az Aloha-ban sem igazán kockáztat nagyot. Bradley Cooper, Rachel McAdams és Emma Stone lesznek a történetünk főszereplői. Egy szerelmi háromszögnek leszünk majd a szemtanúi. Cooper egy katonai vállalkozót alakít, akit Stone kísér el, ám Hawaii-on összefutnak a férfi gyerekkori szerelmével, McAdams-szel, szóval várhatóan egy könnyű, vicces, romantikus, de remélhetőleg nem teljesen sablonos, giccses filmet kapunk. 4 éve már volt egy csodás filmünk, ami Hawaii-on játszódott (Utódok), reméljük idén tovább bővül a sor.

13. A gyűlöletes nyolcas (dir. Quentin Tarantino)

122.jpg

A tavaly év elejei Tarantino hiszti után (valamelyik színész ügynöke kiszivárogtatta a film forgatókönyvének alfa változatát), nyáron bejelentette, hogy mégis elkészíti a The Hateful Eight-re keresztelt új filmjét. Egy nagy hóvihar elől kocsmába menekülő fejvadász és foglya történetét meséli el a kult rendező, egy csomó marcona legénnyel egyetemben. Inspirációként Kuroszava Hét szamuráj című filmje, és a Hét mesterlövész inspirálta, vagyis bizonyosan lesznek megint kikacsintások. Na meg persze sok duma, baromi jó zenék és jelenetek. A főszereplők között ott lesz Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern stb.. igazi Tarantino best of.

14. Holnapolisz (dir. Brad Bird)

maxresdefault_12.jpg

Az év egyik meglepetését várom pozitív értelemben a Holnapolisz, vagy ahogy most többen ismerik még Tomorrowland című Brad Bird (A hihetetlen család, MI 4.) mozitól. Casey (Britt Robertson) és Frank (George Clooney) egy olyan térben és időben meghatározhatatlan helyet keresnek (Holnapoliszt), amelyet egy kitűző megérintésével érnek el. A történetről sokat még nem árultak el, de az első előzetesek lenyűgöző képi világgal és csodás ötletekkel kecsegtetnek.

15. Spectre (dir. Sam Mendes)

james-bond.jpg

Mostanság már lehet látni pár forgatási képet, videót az új James Bond kalandról. Ausztriában kezdtek, úgyhogy jó kis bondos síelős akció tuti lesz. Egyébként természetesen sokat nem tudunk még, a 007-et elegánsan elhagyó Spectre c. filmről. Annyit ugye már igen, hogy egy gonoszokat magába foglaló szervezet neve. A színészgárdáról viszont annál többet. Craig visszatér Bondként. Bond lányok Léa Seyodux és Monica Belucci. Gonoszok pedig minden bizonnyal Christpoh Waltz és Dave Bautista lesznek. Rendező marad Sam Mendes, aki a Skyfallal iszonyat magasra tette a lécet, operatőr viszont ezúttal nem Deakins, hanem Hoyte Van Hoytema lesz (A nő, Csillagok között).

Ti mit vártok a legjobban?

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr737256359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gizmo26666 2015.03.10. 22:26:06

Jobs-ot már eljátsztta egyszer Aston Kutcher, már az is bőven elég volt belőle. Miért-miért-miért kell még egy Jobs film?

Kelly és a szexi dög 2015.03.10. 22:28:23

meglepően jó válogatás, főleg azok után, hogy: "Social Network nálam a 2010-es évek legjobb filmje"

CsendesMark 2015.03.10. 23:22:50

Az Avengers ezek szerint bukásra ítélték :P

Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2015.03.10. 23:58:36

@gizmo26666: az hagyján, de (jóval) előtte már eljátszotta Noah Wyle is

fingerbangs 2015.03.11. 00:24:30

épp ideje hogy valaki eljátsza normálisan
az eddigiek bénák voltak
nagyon

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.03.11. 04:02:15

ezt a jobsot mar ideje lenne elfelejteni... nem volt eleg jogos buntetes az arroganciajara, hogy rakos lett idejekoran? most az ozvegye teszi tonkre a disneyt is.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.03.11. 04:03:42

nics lista arrol, hogy milyen filmeket varunk a kovetkezo 100 evben??? wtf

hellrod 2015.03.11. 07:50:37

Philippe Petitről már készült egyszer egy jó film, plusz még Jobs is...az amcsik szokás szerint nem férnek a bőrükbe
a Babadookot vétózom, annyira jó azért nem volt, szóval remélem nem hasonló bravúr lesz az It follows, hanem jóval meghaladó

thedirector 2015.03.11. 08:39:20

@gizmo26666: Mert az pocsék lett :)

@CsendesMark: Minden bizonnyal jó lesz, pusztán nem tartozik jelenleg a legvártabb kategóriába.

@Chaoyang: Nem sikerült elvégezni a troll egyetemet? A rákos megjegyzésedre nem is írok inkább semmit. Reméljük téged nem hasonlóval ver meg a sors az ostobaságodért.

@hellrod: Az dokumentumfilm volt (meglepően jó és Oscar díjas ráadásul). A Babadooknak ha szerencséje van, simán hivatkozási alap lesz a horrorok között. A jó szájhagyománynak hála, erre minden esélye megvan. Lehet nem hibátlan (én is 8,5 pont körül értékeltem),de így is köröket ver a komplett színtérre. Az it follows is hasonlóan jó lehet.

2015.03.11. 08:57:12

Ezek szerint a Terminator 5-öt rajtam kívül senki nem várja nagyon? :))

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.03.11. 11:58:30

@thedirector: mindenki azt kapja amit megerdemel. Mindenki tudja, hogy nem volt egy zseni. A Xeroxos fiuk tanitottak oket az egerre, a GUi-ra stb. Amellett, hogy semmit nem tervezett, vagy az Apple computer szellemi atyjatol Wozniaktol megszabadult, csak egy arrogans diktator volt. Persze neked fogalmad sincs, csak trollt latsz mindenkiben. Neked is csak ez jutott, ilyen ertelmetlen blogon osszeollozott tartalommal elvezkedsz ;) Hajra!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.11. 13:10:37

hát ebből a 15ből legalább 5öt meg se nézek...

thedirector 2015.03.11. 13:58:03

@Chaoyang: Te vagy a szép.

@doggfather: Akkor a kétharmada még érdekes lehet :) Nem rossz az.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2015.03.11. 13:58:27

holnapoliszban lesz hugh laurie is

egy-kettő akár érdekes is lehet, de a nagy része max otthon

Krisz101 2015.03.11. 14:58:35

@gizmo26666: a sok majomfasz almabaszónak nyilvánvalóan. amúgy tényleg hihetetlen h meddig fognak még szent áhítattal lovagolni ezen a fikázós mosdatlan aspergeres informatikuson, aki egész egyszerűen azért jutott odáig, mert megcsinálta azt szemrebbenés nélkül, amihez senki más nem volt elég pofátlan v gátlástalan.

Krisz101 2015.03.11. 14:59:56

amúgy jó válogatás, köszönjük.

na de hogy jobs-ot a Fasszhajlító játsza? ez kinek jutott eszébe? igaz ebben van kihívás, eljátszani valakit, akire semmilyen szinten nem emlékeztetsz :D

eßemfaßom meg áll 2015.03.11. 15:11:18

@thedirector: a Babadook ótvarszar volt, remélem annál csak jobb filmek készülnek.

Jobs-filmből kellene még sok, eljátszhatná minden középkorú színész.

thedirector 2015.03.11. 15:47:49

@Krisz101: Ez is egy vélemény, én sem avatom szentté, nem is tisztem az igazát megadni vagy ellenvéleményt nyilvánítani, de azt marhaság letagadni, hogy az élete nem érne meg egy korrekt filmet. Még, ha egy seggarcnak tartod, akkor is készültek már nagyobb ganékról is filmek, amikre szívesen emlékszünk. Egyébként szívesen. :)

Jó lesz ez a Jobsos téma. Még el sem készült, de már megy róla az oda-visza vélemény :D

Bellagio 2015.03.11. 17:20:19

"A Babadook csont nélkül az egyik legjobb atmoszférával rendelkező para film volt hosszú idő óta"

Konkretan szetrohogtem magam kozben, olyan szinten nem volt remiszto. Egy gagyi.

gizmo26666 2015.03.11. 22:29:57

@Krisz101:
De, egyvalaki hasonlóan gátlástalan volt az iparban. Bill Gates.
De ő ezzel csak a Simpson családba került be, ahol felvásárolta Homer online cégét, majd szétverette a cég irodáját 2 verőlegénnyel.

soadroli 2015.03.20. 14:06:00

Irrational Man - Woody Allen új filmje, Phoenix és Emma Stone főszereplésével. + amit felsoroltatok :D
süti beállítások módosítása