Defektesek rég voltak ennyire viccesek
2021. augusztus 10. írta: thedirector

Defektesek rég voltak ennyire viccesek

The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag

The Suicide Squad

2021

Nem volt még olyan rég, amikor is a Disney pár (tényleg) sértő twitter üzenete után, amit valaki a mélyből ásott elő, úgy kidobta Gunn-t a Marvel istállóból, mint a macskát szrni. Végül torzsalkodásba nem torkollott a dolog és bár meghurcolták Gunn-t, az emberek zöme, köztük pl. kollégájával Dave Bautistával kiállt mellette. Sőt konkrétan megfenyegette a Marvelt, ha a rendező megy, akkor akár Draxet is kiírhatják a Galaxis sztoriból, mert ő ugyan nélküle nem marad. A DC meg köszönte szépen, másnap már dobta is a mentőövet Gunn-nak, és megegyeztek: Csináljon nekik is egy mozit.

new-suicide-squad-trailer-teases-the-impossibly-huge-starro.jpg

Ez lett a SS. Két kikötése volt Gunnak: Hagy forgasson a haldokló édesapja közelében és R besorolású (nálunk 18+) legyen a film. A Warner lenyelte a békát, még ha így bőven többe került, azt azért Ők is tudták, hogy az író-rendező humorát és ötleteit nyugodtan felvehetik a világörökség részének, és könnyen lehet, az egész DCU-ban nem lesz még egy ennyire jó esélyük egyenlíteni az ősi „riválissal” szemben. James meg köszönte a lehetőséget és a Galaxis őrzői után ismét csinált egy teljesen elszállt, szabadszellemű, baromi vicces és szórakoztató mozit.

93b1dc5f-480d-400c-a43a-a5c44b229fbf-rev-1-tss-trl-90286_high_res_jpeg.jpeg

Azt lehet mondani egyes alkotókra, hogy „véletlen” szerencsés csillagzat alatt megcsinálnak egy filmet, ami baromi jó lett, aztán jön a lejtmenet. De az az ember, aki egy másik stúdiónál, ennyire vesztes helyzetből készít egy ennyire jó filmet megint, arra nem lehet ráfogni, hogy jól forgatta ki neki a gép. El kell ismerni, hogy Gunn egy istenverte zseni. Egy olyan tehetség, aki ha megkapja a szabad kezet, nem vissza él vele, hanem él vele. A SS esetében nem feltétlen dobálóznék a „leg”-ekkel, de azt meg kell adni neki, hogy nagyon régóta nem szórakoztam ilyen jól blockbusteren. Most engedjük el, hogy a mozik bezártak stb.., mert azért volt itt Tenet, Wonder Woman 84, Fekete Özvegy meg Mortal Kombat, Godzilla v Kong stb… A Squad egy hihetetlen vizuális csörte, egy folyamatosan meglepő, iszonyú vicces (tényleg beszartok olyan vicces) gegparádé.

d60bed67-f8c4-40ff-b288-eb9190807980.jpg

Gunn nem fékezett sehol. Minden kompromisszummentesre lett fazonírozva. Bármikor kinyír fő karaktereket, rak be inserteket, forgatja meg az időt, viccel olyan dolgokkal, amiket képregényfilmben soha. Igen, még a Deadpoolnál is őrültebb a film. Eddig is hihetetlen jól érezte az író ezeket a gegeket, a humort, a családi drámát (azért persze tud a maga módján érzékeny is lenni a film), de leginkább a defektes karaktereket. Megint képes volt egy csomó teljesen hülye, antipatikus, valamilyen kattanással élő figurát megszerettetni (és nem rest módon akár pár percre rá kinyíratni). Az, hogy milyen főgonoszt volt képes megtenni ebben a csonkolásokkal és vérrel átjárt fergeteges akció padödöben, az csak hab a tortán.

rev-1-ss2-11665r_high_res_jpeg-h-2021.jpg

Jó volt végre látni, hogy a DC-ben jött egy alkotó, aki képes volt megteremteni egy karakán és ízes világot, mert bizony a Warner nagyon elszabta ezt az egész univerzumépítősdit. Elrontották az első filmjeiket, aztán valamennyit javítottak a Wonder Womannel, Shazammal az Aquamennel és a Jokerrel, de jól látszik, pont ezekből a filmekből, hogy nincs egy egységes világa az egésznek. Hol túl sötét (főleg a Snyder filmek), van ami meg túl gyermeteg. Az Aquamennel tettek egy kirándulást a kalandfilmek irányába, a WW84 meg egyenesen szörnyűnek nevezhető. Gunn viszont az első képkockától az utolsóig uralta a filmjét és hagyta, hogy a remek dialógusok és a színészek tegyék a dolgukat, legyen az Idris Elba, John Cena, Margot Robbie és a többiek. Ki nem emelnék senkit, aki ebben a filmben szerepelt, megtiszteltetésnek vette és beletett mindent. Fel sem rémlett bennük az öt évvel ezelőtti borzalom.

the_suicide_squad_rain_trailer.jpg

Ha valamibe bele kéne másznom, az a ritmus lenne: Hiába szalad egy fékezhetetlen tehervonat sebességével az SS, a végére kicsit kezd kifogyni a poén, a szufla és jönnek a kötelező látvány akciók, ami ugyan bőven jó, de elsietettnek érződik. A másik a fényképezés: Nem tudom mennyire tudatos (a filmvilágban legtöbbször nincs esetlegesség), de annyira borzalom helyenként az operatőri munka, ami sajnos képes volt egy ligával lentebb vinni a film színvonalát, pedig ez AAA film. Nem is kérdés, mégis inkább érződik 30-40milliós mozinak. A történet nagyjából maradt ugyanaz, mint 16-ban. Van egy küldetés, az osztagnak meg kell oldania a  feladatot, vagy robban a fejükbe ültetett chip. Mennek A-ból B-be, közben meg beszarunk a vicceken, a bénázásaikon.

Összegzés: Emberi tűrőképesség fogja eldönteni, hogy Gunn filmje fárasztja vagy folyamatos hahotázásra fogja késztetni az embert. Az sajnos látszik, hogy bukni fog a film, ami elég baj, mert szerintem inkább legyen egy újszerű, kísérletezős film, ami nem teljesít jól, mint egy sótlan huszadik ugyanolyan menet, ami behozza a várt 1 milliárdot. Ráadásul ez a film még tényleg baromi jó is lett. Reméljük, ezesetben a Warner nézi a visszajelzéseket is a bankszámla mellett.

8_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr6116655698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.08.17. 09:28:55

Csillag Patrik a DC harmad (inkább negyed) vonala ellen.
Nem vált ez meg semmit (nemhogy a műfajt, de még a dc filmeket se) egy szimplán tisztességes képregényfilm. A galaxis őrzői és deadpool szerelemgyereke. Mondjuk olyan jobb Mcu színt.
Idris Elba jobb Will Smith, mint Will Smith.
King Shark valahogy kevés volt, sokkal többet vártam tőle.
süti beállítások módosítása