[Oscar nap 2020] Érdekességek, statisztikák a 92. Oscaron
2020. február 09. írta: thedirector

[Oscar nap 2020] Érdekességek, statisztikák a 92. Oscaron

best-picture-oscars-2020.jpg

1989 óta, ez a harmadik alkalom, hogy nem lesz házigazdája az estének.

A második zsinórban.

Scarlett Johansson a 12. olyan személy, akit adott évben duplán is jelölnek színészként. (Marriage Story, Jojo Rabbit)

Sam Mendes is rekordot állít be két rendezői Oscar között eltelt időt illetően. Az első 2000-ben kapta az Amerikai szépségért, a másodikat pedig most zsebelheti be jó eséllyel 2020-ban az 1917-ért.

Az eddigi rekord egyébként Billy Wilder nevéhez fűződik. Ő 15 évet várt rá.

A Greta Gerwig és Noah Baumbach házaspár két filmben is érdekeltek, mint házasok. Míg Greta a Little Women, Baumbach a Marriage Story című munkájával versenyzik a legjobb film kategóriában.

Megint van a legjobb film kategóriában "legjobb idegennyelvű film" jelölt is. Tavaly Cuarón Roma-ja, még idén a Parasite.

Az 1917 nem az első egysnittes(nek álcázott) film, ami a legjobb film lehet. 2015-ben a Birdman már elérte ezt a sikert.

Megtört végre a motorsportos filmek átka. Ezútta a Ford v Ferrari eljutott a legjobb film jelölésig.

Judy Garland nem nyert Oscart, de Renée Zellweger elérheti ezt most neki. Ráadásul igen magas eséllyel.

A nagy öregek és visszatérők éve az Oscaron! Tom Hanks-t 19, Anthony Hopkins-t 22, Al Pacino-t 27, Joe Pescit 29, Kathy Bates-t 17, Renée Zellwegert 16, Charlize Theront pedig 14 év év után jelölték ismét Oscarra.
Quentin Tarantinonak van már 2 írói, de még nincs rendezői Oscarja. Gyanúsan ma este sem fog ez megváltozni.

Thomas Newman az Oscar díjátadók nagy vesztese. 1995 óta 15.alkalommal van jelölve (most az 1917-ért) és ma este sem ő az esélyes.

Roger Deakins operatőr szintén 1995 óta jelölt. Ez a 14. jelölése. A 13.at sikerült díjra váltania 2éve, és most meg lesz a második is. Ezzel zsinórban a második jelölését fogja behúzni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr8415463664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása