[Oscar nap 2018] 10 érdekesség a jelöltekről
2018. március 04. írta: thedirector

[Oscar nap 2018] 10 érdekesség a jelöltekről

Érdekességek az Oscar 90. gálájáról

 

o90.jpg

Greta Gerwig még csak az ötödik nő, akit rendezőként jelöltek. Legutóbb 2010-ben Kathryn Biggelow nyert a Bombák földjénnel. Gerwignek ma nincsenek ilyen pozitív kilátásai.

Sorozatban a 3.évben is van magyar jelölt az Oscaron. 2016-ban a Saul fia, tavaly a Mindenki, míg idén a Testről és lélekről kapott nominációt.

Ebben az évtizedben Damien Chazzelle volt az egyetlen amerikai, aki rendezőként díjat kapott (tavaly a La La Landért). Bár eredetileg ő is francia szülők gyermeke, de Chazzelle már Rhode Islanden született. Tom Hooper, Ang Lee, Alfonso Cuarón, A.G.Inárritu (kétszer) nyert.

Valószínű meglesz a mexikói trió győzelem, amiről évek óta vágyakoznak a filmrajongók. Cuarón-Inárritu és most 90% eséllyel nyer Del Toro.

Meryl Streep a 21. jelölését gyűjtötte be idén a Pentagon titkaival. Ezzel (továbbra is) csúcstartó.

Roger Deakins 14. jelölését gyűjtötte be, amit várhatóan ma végre díjra válthat. Az elmúlt 10 évben hétszer jelölték.

Ezúttal a megszokottól nem az előző év legjobb férfiszínésze fog díjat átadni az idei legjobb női színésznek, mert Casey Affleck távol marad a gálától, volt nemi erőszak botránya miatt.

Eddig is Christopher Plummer volt a legidősebb férfi jelölt (Újrakezdők), de most beállította újra a Világ összes pénzével. 82évesen van ott a mellékszereplők között.

Igazán színes lett az idei legjobb rendező jelöltállítása. Van latínó, színesbőrű, nő és brit rendező is.

Aki Christopher Nolan, megannyi remekmű rendezője (Mementó, Tökéletes trükk, A sötét lovag, Eredet stb..) először jelölt.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr7513713598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása