Ezeket a filmeket nézzük idén!
2018. január 03. írta: thedirector

Ezeket a filmeket nézzük idén!

Boldog Új Évet Kívánok Neked, kedves olvasó, aki már a 7.évet kezded meg velünk. Ahogy lenni szokott, minden év elején két dolgot szoktunk csinálni. Január közepe-vége felé számot vetünk az óévről videó és cikk formájában. A hónap első napjaiban pedig megmutatjuk csoportokra szedve, nagyjából mi vár ránk az aktuális évben. Lássuk 2018-at!

Képregények, könyv és játékfeldolgozások:

av.jpg

A folytatások mellett még mindig a képregények hozzák a legtöbb pénzt Hollywoodba, úgyhogy nem is kérdés, hogy jó pár film érkezik a témában. Mindjárt februárban bekezd a Marvel a Fekete párduccal. Rögtön utána érkezik az Útvesztő 3. és egyben zárófejezete, a Halálkúra. Egyenlőre nincs túl nagy lelkesedés, de azért csak bemutatják Alicia Vikanderrel felvértezett új Lara Copf..bocsánat Croft kalandot. Így tavasszal a képregény, könyv és videójátékos feldolgozások szerelmesei nem panaszkodhatnak.  Beatrix Potter Nyúl Péter meséjét is megpróbálják kedvelhetővé tenni CGI-jal és Domnhal Gleesonnal. A Geekek Szent Grálját , a Ready Player One-t pedig Steven Spielberg rendezte, és bízzunk benne, hogy az egykori csodagyerek, jó formában van, mert az előzetesbe beleszuszakolt millió és egy utalás bár csábító, de eléggé súlytalannak érződik az alkotás. Dwayne The Rock Johnson a Tombolásban agyalja a szörnyeket, még Maise Williams az X-men világában játszódó Új mutánsokban léphet be a csapatba (Trónok harca béli tesója nyomdokain). Nyáron aztán beindul a képregény buli. A Marvel két filmmel akar kasszát robbantani. A Hangya és a Darázs mellett a Bosszúállók – Végtelen háború első fejezete hivatott az akciót végrehajtani. Igen nagy tételben merünk fogadni, hogy Tony Starkék nem kevés rekordot fognak beállítani filmjükkel. De nem csak egy nagy dumás Marvel karakter akarja a nyáron a hűvös moziterembe csalogatni az unatkozókat, hanem Deadpool is, akihez ugyan nem tér vissza az első rész remek rendezője, bízzunk benne, hogy más is megértette, mitől is működik Ryan Reynolds által alakított karakter. Ismét dínózhatunk a Jurassic World – Bukott birodalomban. Év végéhez közeledve kapunk még Robert Rodrigueztől egy Alitát, Andy Serkistől egy új Dzsungel könyve filmet. A Disney folytatja a könyveinek, meséinek élőszereplős újrafelhasználást. Ősszel a Diótörő lesz a soros.  Lesz még egy Rob „musicall” Marshall féle Mary Poppins, a két nagyobb képregény (X-Men: Dark Phoenix és az Aquamen) dózis mellett. Az ősz kötelező képregény filmjénk a felnőtt besorolású, Tom Hardyval felvérteztet Venom film lesz. Ha valaki nagyon a szívébe zárt volna a Stranger Things nagyszívű zsaruját, David Haroburt megnézheti milyen lesz Hellboyként.

Mesék:

islr.jpg

Hála Istennek a mesék köszönik, jól vannak. Igaz, nem mindig hozzák folyamatosan a minőséget, de egy két kirívó példától (rád mutatok Emoji) eltekintve stabilan nézhetőek. 2018-ban is lesz bőven számítógép animált móka. Wes Anderson úgy döntött a 2014-es elképesztően sikeres és nem mellesleg többszörös Oscar díjas Grand Budapest Hotel után animációs filmet készít. Megint. Ez lesz a Kutyák szigete. Ne legyenek kétségeink, megint eléggé társadalomkritikus felhangra számíthatunk. A Wallace és Grommit alkotói az Ősemberrel, a Gnómeo és Júlia alkotói a Sherlock Gnomes-szal, a Pixar a Hihetetlen család 2-vel robbant. Ősszel Rontó Ralph a netet zúzza majd le. Grincs pedig a karácsonyt akarja tönkretenni.

Folytatások:

mi6.jpg

Guillermo Del Toro úgy érezte nem kell megrendeznie a Tűzgyűrű folytatását, ellenben Steven S.Deknight megcsinálta. Elvileg még tavasszal nézzük a borzasztóan sanyarú sorsú és az első bukásnak tűnő Star Wars filmet, a Solo-t. Nyáron robban a folytatás bomba: Abba slágerek szerelmesei nézhetik és főleg hallgathatják a Mamma mia 2-t, az akciófilmek és Tom Cruise hívei a Mission Impossible 6-ot, annak akinek tetszett volna a Sicario, pedig annak folytatását, a Soldadot, immár Dennis Villeneuve nélkül. A „minek kellett folytatni” év díj nyertesének tűnik a Johnny English 3.  Igaz, nem echte folytatás, de a Transformers filmek szerelmesei csekkolhatják Űrdongó első, önálló kalandját.

Nagy rendezők, kis projektek, visszatérők:

thrrr.jpg

Bár év elején van némi lemaradásunk odakinthez képest, azért szerencsére év elején sok olyan filmet nézhetünk meg, ami igen nagy eséllyel Oscar díj közelébe juthat márciusban. Ezek közül nyilván a legkiemelkedőbb Sean Baker Floridai álma, Guillermo Del Toro Víz érintése, Martin McDonagh Három óriásplakát Ebbing határábanja. De még megnézzük Spielberg másik rendezését, a Pentagon titkait, amiben ismét Tom Hanks-szel forgatott. Hollywoodban kevesen írnak jobb dumákat Aaron Sorkinnál, de most nem csak írt, hanem rendezett is, mégpedig Jessica Chastainnel, az Elit játszmát. Clint Eastwood megint a hazafiasság fontosságára hívja fel a figyelmet, két katonáról forgatott, akik terroristákat likvidáltak egy expressz vonaton. Ez a The 15.17 to Paris. De még a nyár beköszönte előtt láthatjuk Greta Gerwig Lady Bird című filmjét, ami azon felül hogy pokoli szórakoztató, még a Rotten Tomatoeson is rekordot döntött. A legjobb kritikai átlagú film ever. Nem rossz? Lesz persze megint csomó színész, akik fontos történelmi személyt  vagy hírességet alakíthatnak: Ryan Gosling Neil Armstrongot, Damien Chazzelle filmjében. Margot Robbie I. Mária lesz, Rooney Mara Mária Magdolna, Rami Malek Freddie Mercury, De Niro Jimmy Hoffa Scorsese filmjében, ahol ráadásul még ott lesz Pacino is és sikerült visszarimánkodnia Joe Pescit is. Ez a The Irishman. Lars von Trier ismét nyomasztó filmet ígér a Ház, amit Jack épített-tel. Terry Gilliam életének megkeserítője a The Man Who Killed Don Quixote végre elkészülni látszik. 17 év után.  Woody Allen szokásosan jön a szokásosan nem túl jónak tűnő filmjével, amiben most Selena Gomez lesz a főszereplő.

Egyebek:

mi6.jpg

Owen Willsonnal és Ed Helms-szel indul az év az Apavadászatban, ami pontosan arról szól, amire a címe is utal. John Travolta a leghíresebb olasz maffiózó John Gottit alakítja az azonos című filmben. Matthew McConaughey megint a gyógyszerekkel babrál a White Boy Rick-ben. A Disney megpróbálkozik valami saját élőszereplős filmmel, az Időcsavarral. Az elmúlt évek ilyen típusú filmjei is „jól” sültek el (John Carter, Holnapolisz, A magányos lovas). Remakelik az Életrevalókat Kevin Harttal és Bryan Cranstonnal (Upside címmel), és a Predatort. Valami fura módon lesz női Oceans 11, Oceans 8 névvel. Itt legalább a színésznő gárda ütősnek tűnik (Bullock, Hathaway, Blanchett, Bonham Carter). A vasmacska kölykeit is remakelik Anna Faris-szal. A Démonok között világa annyira pörög, hogy az apáca is saját filmet kap, a saját nevével. Dwayne Johnsson az idei évet is maxolni akarja, úgyhogy még elvállalta a Skyscrapper film főszerepét is, amiben felhőkarcolók biztonsági állapotát méri fel, amikor beüt a krach a világ legmagasabb épületében. Jason Statham óriás cápával viaskodik a The Meg-ben, Jamie Lee Curtis meg a saját tesójával. Igen a Halloween remake/reboot/sequellről van szó.  Joel Edgerton második rendezése is megérkezik Boy Erased címmel, amiben egy mélyen vallásos szülők homoszexuális fiukat küldik átnevelő táborba. Luca Guadagnino (The Bigger Splash, Call Me by Your Name) idén is jön egy filmmel ezúttal horrorral, a Sóhajokkal. Van abban valami mókás, amikor Hollywood jelenlegi egyik legerőszakosabb rendezője S Craig Zahler Mel Gibsont rendezi. Márpedig pont ez lesz a helyzet a Dragged Across Concrete-tel, amiben egy rendőr pár egyikeként épül be az alvilágba, ahol sok furcsaságra lelnek.

Az biztos, hogy lesz mit nézni idén is. Ti mit vártok a legjobban? Írjátok meg kommentben.

Saját hármas listánk:

First Man

The Irishman

Három óriásplakát Ebbing határában

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr2613547439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása