Bajban a DC! Nem csak a nézők hagyják ott a filmeket.
2016. május 02. írta: thedirector

Bajban a DC! Nem csak a nézők hagyják ott a filmeket.

Óriási bajban a DC-Warner! Úgy néz ki nem csak a nézők menekülnek a filmjeik elől. A botrányok állandósulni látszanak a Marvel-Disney mintára készülő DC univerzum építősdiben. Látszólag nem is könnyű másolni.

kevin-tsujihara-warner-bros-studio-problems.jpg

Nézzük kronológiailag mi az ábra most?

2015 április

Michelle McLaren rendező kilépett a Wonder Woman film munkálataiból. Egészen konkrétan a film forgatása előtt. Ez annak tudatában érdekes, hogy a forgatókönyv már kész volt, ám ő mégis kreatív okokra hivatkozva vette a sátorfáját és továbbállt. Napokon belül bejelentik az új rendezőt: Patty Jenkins-t.

2015 december

Megtartják egy titkos helyen és néven a BvS első bemutatóját. Néhányan csoda lelkesek, ám magának a stúdiónak nem tetszett annyira a film. Ám ez csak később derül ki.

2016 január

A DC Legends of Tomorrow szünetében bemutat egy alig egy perces teasert a Wonder Woman filmből. A rajongók és a sajtó is visszafogott lelkesedésről tesz tanúbizonyosságot.

2016 február

Közel a Batman v Superman bemutatója. A stúdió kétségbeesetten pakolja újra és újra a trailereket. Egészen sokat felfedve a filmből. Eközben Zack Snyder (rendező) panaszkodik egy sort, hogy előre fél, hogy a "Marvelen szocializálódott fiatalság" nem fogja érteni a filmet, emiatt lehet, sokaknak nem tetszik.

2016 február vége

Egyre nagyobb a nyomás a BvS bemutatója miatt a DC-Warneren. Kiszivárgott, hogy a pár hónappal ezelőtti bemutatón nem voltak elégedettek a filmmel a Warner fejesei. Sőt odáig mentek, ha a film nem fog 1 milliárd felett hozni az tulajdonképpen csalódás és maximum mérsékelt sikerként lehet elkönyvelni. Plusz, ha szükséges akkor átrendezik a filmekkel kapcsolatos terveiket. Szó esett róla, hogy Ben Affleck előbb rendezheti meg a Batman filmjét.

2016 március eleje

A rajongók megnézhették a BvS-t. 9.0 körül nyitott imdb-n és rettentő fel volt húzva a film.

2016 március 24

Az semmi jóval nem kecsegtetett, hogy a Warner embargót rendelt el a film premier előtti vetítése után, ám a bemutató napján és a hétvégén nem tudták befogni a nézők száját. Iszonyatos lehúzást élt meg a film. A kritikusok darabokra szedték, a rajongók sem voltak elégedettek. Mi sem lelkesedtünk érte. Még napközben a rottentomatoes-on 11%-on is állt a film (most épp 29%, alig több, mint a sokat megköpködött mélypontként elkönyvelt Batman és Robin). Bár brutális rekord közeli nyitása volt a filmnek (500millió körül), a 2.hétvégén már a nézők 64%-a elmenekült a filmről és végül több mint 5 hét után még a 900 millió összbevétel is éppen megvan. Nincs meg tehát a mérsékelt sikerként elkönyvelt 1 milliárd sem.

2016 április 1

A Warner bejelenti pót forgatást kért az augusztusban bemutatandó Ayer féle Suicide Squad filmre. Állítólag, hogy viccesebb legyen, hiszen sokan megszólták a BvS-t, hogy túl sötét és depresszív. Aztán Jay Courtenay azt mondta, nem viccesebbre, akció dúsabbá akarták tenni. Sokan azt hitték, hogy április bolondja tréfa, de kiderült nem.

2016 április közepe

Ben Affleck megerősíti, amit eddig is tudtunk és amiben bíztunk: Ő rendezi az új Batman filmet. Amit viszont nem, hogy már hónapok óta kész volt a forgatókönyvvel. (Természetesen a címszerep is az övé). Nagy kujon ez a Ben, bár nem véletlen jó rendező. Gondolom látta, tudta, hogy a BvS nem fogja elnyerni a nézők kegyeit és rákapcsolt. 2017-ben jön a Live by Night filmje (Dennis LeHane könyve alapján), utána pedig a Batman. 2018 vége felé.

2016 április vége

A The Flash filmre kinézett Seth-Graham Smith kreatív okokra hivatkozva kilépett a projektből.

2016 május 2.

Bár pletykaként kelezendő, de belsős forrás megerősítette James Wan is hasonló okokból kiszállt az Aquamenből. Eközben felütötte a fejét a hír, hogy Snyder nem boldog amiért a Warner még inkább megpróbál beleszólni a már készülő Igazság ligája part 1-be, emiatt ott is komoly nézetkülönbségek alakultak.

Hamarosan megnézzük mi a szitu az univerzumhoz vékonyan kapcsolódó, de mégis a DC-Warner égisze alatt készülő Suicide Squaddal, azonban az biztosnak tűnik, hogy az előjelek és a jövőkép nem túl biztató a kétbetűs képregényesekkel kapcsolatban.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr278680014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása