A rettenetes négyes, avagy ócskaságok a nyárról
2015. október 29. írta: thedirector

A rettenetes négyes, avagy ócskaságok a nyárról

Ócskaságok még a nyárról

2015

Évek óta egyre nehezebben sikerül a stúdióknak kiszednie nyáron a zsebemből a mozijegy árát. 2015-ben is összesen öt (négy?) nyári filmben bíztam. A Mad Max-ben nem csalódtam, a Bosszúállókban kicsit. Az Agymanók a mozijegy árának kétszeresét is megérte, a Mission Impossible 5. pedig szintén nagyon jól sikerült. A Jurassic World már csak a nosztalgia miatt is megérte, de voltaképp nem volt különösebb bajom vele, noha előzetesen azt gondoltam pokoli szar lesz. Pedig nem csak ezek a filmek voltak amik nagy névnek számítottak. Sőt volt közte olyan is, amit én ajánlgattam, hogy mennyire jó lehet. Ezúton is elnézést kérek a Holnapolisz miatt.

khgef.jpg

Akkor a további csúfos kritikai és anyagi bukásokról is említsünk szót. A Holnapolisz bukása már csak azért is volt fájdalmas, mert alapvetően egy jó ötletből sikerült egy jó rendezőnek egy pocsék és széteső filmet készítenie. Nem remake, reboot, képregény feldolgozás, hanem egy új ötlet. Ezek után még jobban átgondolja mindenki, mire ad pénzt rendezők saját álmainak kergetésére. Brad Bird olyan filmekkel tette le a névjegyét mint A hihetetlen család vagy a Mission Impossible: Fantom protokoll. Kapott is a Disneytől 150 milliót, hogy ennek még a felét sem hozza be. De mit is várunk olyan filmtől, aminek az egyetlen nagy nézőcsalogató eleme George Clooney sármja. A világból kiábrándult George és a fiatal agilis zseni Casey együtt próbálják megmenteni a jövőt. A film narratívája gyenge, akadozik. A látvány az előzetesekből csalogató, de a kész filmben alig látunk ebből valamit. A párbeszédek rém gyengék és Britt Robertson is végtelenül idegesítő. Az a film, amelyet már Clooney is szemtelen módon un, az végképp menthetetlen. Nem vállalhatatlanul rossz film a Holnapolisz csak simán rossz.

Értékelés: 5/10

epcjckx9aql6darbtjvv.jpg

A nyár két leghangosabb utálatából az egyiket egy olyan film nyerte meg, amiről előzetesen többen azt mondták nagyon jó lesz. Engem már akkor sem vezettek meg a feszesre vágott előzetesek és James Cameron ajánlása sem, miszerint a Terminator: Genisys hithű folytatása az ő "gyermekeinek". Egy nagy lótúrót. Az új T. film minden csak nem élvezetes film. Ugyan ki lepődött meg ezen az első sajtófotók láttán? Pont olyan a film is. Ócska látványú, borzasztóan félre castingolt. Emilia Clarke kb. annyira igazi Sarah Connor, mint Magdi anyus. Jason Clarke meg a valaha volt legszarabb John. Jai Courtney pedig akármiben van , pocsék. Itt is. A történet zavaros, az időutazás lyukas, az egész sehol nem áll össze. Mondják, hogy Arnold menti a filmet. Én nem így látom. Noha persze jótékony a jelenléte a vásznon, mert mégiscsak badass, de nekem többször inkább olyan érzésem volt, mint amikor egy kiöregedett bohócot még kiküldenek a porondra, hogy adja el magát, de mindenki látja már, hogy nem kéne. Se nem vicces, se nem érdekes. Nyoma sincs már Cameron ijesztő, rideg, technokrata világának. Többen mondják, hogy így is jobb, mint a 4.rész. Én inkább nézem meg ezerszer azt. Abban legalább tehetséges színészek vannak. De egy biztosan.

Értékelés: 4.5/10

fantastic-four-2015-trailer.jpg

Ha már elbaszott casting és hangos utálkozás. Az augusztus eleje mással sem telt, mint azzal, hogy mindenki belerúgjon a Fantasztikus négyesbe. Joggal. Viszont sokkal fontosabb dolog az, hogy ha nem is derül ki, hogy Josh Trank kezelhetetlensége (50%) vagy a Fox és a producerek áskálódása miatt (itt a másik 50%) lett rossz film a F4, az mindenképpen szomorú esemény, hogy két dolgot elgáncsolt a film. Egy népszerű képregényt, ami megérdemelne egy tisztességes feldolgozást, illetve egy fiatal és bizonyítottan tehetséges rendező karrierjét. Nem évekre. Évtizedekre. Amit ez a film lehozott, az bizonyosan bekerül a legbalhésabb film és megjelenése botránykönyvébe. Ha eltekintünk a borzasztó castingtól és hihetetlen gyerekkori dolgoktól (van ilyen amúgy egy fantasy filmben?), akkor az első fele a filmnek érdekes. Sőt, megkockáztatom egészen nézhető. Aztán sosem látott nyilvánvaló módon elkezdett csattogni a vágóolló. Eddig is volt egy tv sorozat szerű hangulata a filmnek, de az utolsó háromnegyed óra kritikán aluli. Nem a legjobb csapat az F4, de még így is nullát sikerült kihozni a karakterekből. Aztán hirtelen vége. Bizonyos, hogy legalább félórányi anyagot kivágtak. Így mindenki látott egy játékidőben (és látványban is) duplarészes pilotot, aminek teljesen felesleges várni a 2.részét, mert nem lesz.

Értékelés: 3,5/10

pixel-cast.jpg

Fura és sosem gondoltam, hogy kimondom de ebből a "fantasztikus" négyesből egy Kevin James feat. Adam Sandler film lesz a legjobb. A Pixel épp úgy rossz film, mint a többi az Adam Sandler életműben. Pusztán annyi a különbség, mint egy tökön rúgás és egy lefejelés között. Mindkettő fáj, egyik talán kevésbé. A Pixels nagy erénye, hogy a játékos világot és hangulatot úgy, ahogy sikerült megjeleníteni. A jelenetek és karakterek egyébként tipikus Sandleres tahós-jófejkedős, de még véletlenül sem szerethető fajták. Chris Colombus nem tudom hova süllyed még. Tényleg nem állítom, hogy nézhetetlen a Pixels, de középszerű. Másnapos délutánokra nincs is jobb, mint a Földet megtámadó videójáték lények irtása. Talán még el is hisszük, hogy egyikük elrabolja Sandlert és sosem hozza vissza.

Értékelés: 5,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr108028944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása