A legőrültebb vámpíros film, amit valaha láttál
2015. április 16. írta: thedirector

A legőrültebb vámpíros film, amit valaha láttál

Hétköznapi vámpírok 

What We Do In The Shadows

2014

Az idei első igazán nagy gratuláció a hazai forgalmazónak, hogy bevállaltak egy ilyen filmet. A Hétköznapi vámpírok ugyanis minden, csak nem hétköznapi és könnyű szerrel megtehették volna, hogy egy Új-Zélandi 80 perces áldokumentarista vígjátékot, amiben egy fia híresség sincsen kihagynak a mozikból, ám ők mégis megvették a forgalmazás jogát. Köszönet Cinetel Kft.

what-we-do-in-the-shadows-top-of-page-e1409807664979.jpg

Elegáns vérszívók

Nekem ugyan tavaly már volt lehetőségem megtekinteni a filmet eredeti nyelven, így arról tudok csak nyilatkozni, a szinkront nem tudom milyen lett, de, hogy a film iszonyatosan jó, az tuti. A történet 4 régóta nálunk tanyázó vámpírról szól, nevezetesen Viago, Deacon, Vladislav és a több ezer éves néma, aszott Nosferatu kinézetű Petyr-ről. Mind külön egyéniségű karakterek, emiatt nyilván az egymáshoz fűződő viszonyuk sem zökkenőmentes.

what-we-do-in-the-shadows-2.jpg

A film igazából annyit mutat be, hogy hogyan próbálnak helytállni vámpírjaink a modern társadalomban. Úgy, mint öltözködés, technika, emberekhez való viszony stb.. Persze a vámpírzsáner összes kötelező kliséjén végigmegyünk, és mind szépen ki is van figurázva. Szerencsére a Jamine Clement - Taika Waititi rendező-író páros (akik egyébként a főszereplői is a filmnek) igen színes, elegáns és jó ízlésű humorral születettek a világra, úgyhogy a kacagás, és baromi mókás jelenetek garantálva vannak végig. A történet mint olyan nagyjából ennyi. A vámpírjaink sokat vannak egy légtérben és összeeresztik cseppet sem összeegyeztethető karaktereiket, miközben próbálnak beilleszkedni a társadalomba. Bonyolódik még a sztori egy régi bál és egy új vérszívó beilleszkedése között, de a bál kissé megtöri a film ívét, az új szereplő behozása pedig olykor csonkítja a film humorát.

what_we_do_in_the_shadows.jpg

Összegzés: Nem akarok áltatni senkit. Aki ezt a found footage típusú, doku-reality képi világot, ahol néha interjút adnak főhőseink, illetve lazán kapcsolódó epizód szerű szerkesztést nem csípi, annak nem fog annyira tetszeni a film, de ez a freaky humor és a karakterek simán kult státuszt vívhatnak ki a filmnek. Felejtsétek el az eddigi vámpírfilmeket. Itt az új király!

Értékelés: 8,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr847372424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása