(Oscar 7vége 2015) Őket hanyagolta idén az akadémia
2015. február 21. írta: thedirector

(Oscar 7vége 2015) Őket hanyagolta idén az akadémia

Szokásos, semmire nem jó, de azért csak kötelező sajnálkozó összesítésünkben megkerestük azokat a neveket, akikről megfeledkezett az Akadémia. Nektek mi a fájó pont? Alul szavazhattok!

Filmek:

Az egyik legnagyobb blama idén, hogy a Foxcatchert nem sikerült bejuttatni a legjobb 10-be. Sőt még üres hely is maradt. Noha, Bennett Miller rendező megkapta a jelölését ennek okán kijelenthető, hogy a filmet minőséginek tartották, ám nem élvezték. Hasonló a helyzet az Éjjeli féreggel is (Nightcrawler). A Holtodiglan (Gone Girl) vesztét minden bizonnyal Eastwood mesterlövészkedése okozta. Hiszen minden évben kell egy sok pénzt hozó minőségi alkotás is. A Gone Girl 300 milliónál is többet hozott, de Eastwood filmje félelmetes pénzekkel startolt és azért mégis amerikaibb, mint Fincher thrillere. Mi a magunk részéről nem voltunk 100%-ban elégedettek a Gone Girl-lel, de azt dőreség lenne elvitatni, hogy nem volt a top 10-ben a helye a jelölteket tekintve. A meséknél pedig az egész világ értetlenül áll a Legó kaland mellőzés miatt.

Színészek:

Teljesen egyértelmű, hogy Jake Gyllenhaal jelölésének elmaradása óriási hiba, hiszen élete legjobbját hozza. Más nagy felháborodás nem volt igazán. Talán még Timothy Spall kaphatott volna egy nominációt a Mr. Turner-ért, de igazából a fenti ötös olyan erős, hogy nem tudom kit tudott volna kiszorítani.

1406229123_jake-gyllenhaal-zoom.jpg

Színésznők:

Nőknél nem volt méltatlan hanyagolás. A legjobb ötöt jelölték. Utánuk csak Amy Adams jöhetett volna a Big Eyes-ért és Jennifer Aniston a Cake-ért. Meg talán Chastaine az A Most Violent Year-ért.

Egyéb:

Meglepő módon nincsen nagy belekötni való az egyéb díjakba. Még a Gone Girl adaptált forgatókönyves hiánya zavaró, de összességében a technikai díjak rendben vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr427163783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása