Ezeket a filmeket nézzük 2015-ben!
2014. december 31. írta: thedirector

Ezeket a filmeket nézzük 2015-ben!

Ezeket a filmeket nézzük 2015-ben!

Közhely, de a 2014 sem szűkölködött gyenge filmekben. Erről hamarosan megbizonyosodhattok évösszefoglaló posztunkban. Viszont 2015 nagyon erős lesz. Azt hiszem, talán ki lehet jelenteni, hogy az évtized legfontosabb éve lesz. Lássuk mire fel ez a merész kijelentés.

Gyerekkorunk, fiatalkorunk tér vissza:

url_3.jpg

 Az év előzetese díjat tőlünk már bezsebelte a Mad Max:Fury road

Bizony. Már eleve a gondolat, hogy mennyi kultikus film kap folytatást, rebootot, stb-t, izgalommal tölt el. Noha, a Terminator Genysis, Star Wars: The Force Awakens vagy a Jurassic World előzetese után már kongatták a vészharangokat, hogy épp megerőszakolják ifjúságunkat, én még várnék ezzel a kijelentéssel, de tény, hogy egyikük előzetese sem nyűgözött le elsőre. Ellenben a Mad Max: Fury Road nagyon betalálhat. A sok sok éve eltolt megjelenésű film lehet a jövő év legnagyobb dobása.

Egyenesen a képregények lapjairól:

url2.jpg

Mosolyszünet lesz a Bosszúállók: Ultron korában hőseink között.

A legtöbbet megköpködött filmes műfaj jelenleg, a képregényből készült filmeké. Pedig jelenleg olyan nagy okunk nincs panaszkodni, de érthető, ha valakinek kicsit csömöre van már tőlük. Van egy rossz hírünk azonban: 2018-ig egyre több fog készülni, mert a DC is belendült, igaz az ő filmjeire várnunk kell még két évet. Tavasszal visszatérnek a Bosszúállók, akiknek új főgenyával, Ultronnal kell szembeszállniuk, valamint köztük is lesz egy elég erős törés. Újrakezdik a Fantasztikus négyest is és elvileg elkészül nyárra az Ant-Man film is. Az egyik legizgalmasabb alkotás pedig a Colin Firthtel megtámogatott Kingsman lehet.

Folytatások:

spectre1.jpg

Nem sokára színesbőrű lehet James Bond, ám ezúttal még Craig tér vissza ősszel!

Ez a kaszt sem a legkedveltebb manapság, mégis a legtöbb hasznot ezeknek a filmeknek köszönhetik a stúdiók. 2015-ben immáron hetedszer nyomják tövig a pedált a seggükön megülni képtelen sofőreink a Halálos iramban. Év végén lesz még Mission Impossible 5, előtte Magic Mike XXL, Matthew McConaughey nélkül. Kapunk egy új James Bond kalandot, a Spectret. Befejeződik az Éhezők viadala, és a Hupikék törpikék is harmadszor kapják meg a felesleges másfél órájukat. A „minek készült el” rovatunk támogatója lehet jövőre még a Pláza ásza 2, valamint a Fekete ruhás nő 2 Radcliff mentesen. Hazai pályáról bemutatják végre Árpa Attila imádott filmjének folytatását is: Ez az Argo 2. A horror rajongók sem maradnak az évi betevőjük nélkül: Jön az Insidious Chapter 3, új Paranormal Activity és a Démonok között 2. Aki szerette a TED-et és a Tökéletes hangot, azok most örülhetnek, ugyanis mind két film megkapja nyáron a második részét.

Egy kis irodalom:

1406210597_50-shades-zoom.jpg

Valentin napon mamipornót néz a nép.

Valószínűleg a lányok már remegnek a Szürke ötven árnyalata filmváltozatáért, de állítólag az első hírek szerint eléggé „erotika mentes” lett. Jönnek az ifi könyvek filmváltozatai, a Beavatott 2: Lázadó és az általam eléggé kedvelt Maze Runner 2, azaz az Útvesztő új része. Lesz egy új Machbet film, valamint Pán Péter is tiszteletét teszi újfent.

Mese (m)átka:

maxresdefault_10.jpg

A hangok mondták. Ezzel is lehetne promózni a Pixar új filmjét, az Inside Out-ot.

Nem kell aggódni. Jövőre is jut minden hónapra nettó 1-2 animációs alkotás. Nézzük: Lesz Spongyabob, Minyonok, Hotel Transylvania 2. A Végre otthon érkezik a Blue Sky stúdiótól. Ami sokkal fontosabb, hogy jövőre dupla Pixar filmet kapunk és egyik sem folytatás. A Good Dinosaur és a Inside out közül az utóbbi tűnik izgalmasabbnak . Egy kislány érzései jelennek meg lények formájában a fejében.

Visszatérő nagy nevek:

heartsea_teasertrailer.jpg

Látványban máris lenyűgöző Ron Howard bálnavadászos kalandfilmje A tenger szívében.

Itt csak egy gyors említés, azokról a nagy rendezőkről, akiktől kapunk valamit jövőre: A Wachowski tesók jönnek a majdnem egy évet késett Jupiter felemelkedésükkel. Ron Howard a már előre fantasztikusnak ígérkező A tenger szívébenjével. Jean Marc Vallée jövőre is megajándékoz bennünket egy igazi fincsiséggel egy érzelmileg széthullott bankkár képében, ami önmagában nem nagy szám, de az mindenképpen borítékolható, hogy a címszereplő Jake Gyllenhaal remekelni fog. Gus Van Sant Matthew McConaugheyt, Spielberg pedig Tom Hankst fogja rendezni újfent. Előbbi a Sea of Trees, míg utóbbi egy egyelőre Cold War Spy Thriller munkacímen futó alkotás.

Sorozatok, játékok:

entourage.jpg

A brigád a mozivászonra törtet.

Bár itt még elég sok a kérdőjel, de egyelőre úgy néz ki kapunk egy (új) Hitman filmet, egy Assassins Creed mozit, valamint a Törtetők című nagysikerű sorozat is a mozivászonra költözik.

Se ide, se oda:

tomo.jpg

A Tomorrowland egyelőre a legizgibb filmnek tűnik, pedig alig tudni róla valamit.

Ide azokat a filmeket pakoltam be, amik egyik csoportba sem illettek be: Vagyis elsőnek látjuk The Rockot, ahogy megmenti a családját a Törésvonal című filmben. Kormákur az Everestre vezet bennünket Gyllenhaal-lal. Izgalmasnak hangzik Brad Bird új filmje, a Tomorrowland című fantasy, amiben egy kislány fura, képzeletbeli helyre jut el, ami csak benne játszódik. Bár egyelőre nagy a titkolózás, a teaser engem megvett. Újfent babrálunk a mesterséges intelligenciával az Ex Machina-ban. Kevin Smith új filmjében, a Yoga Hosersben pedig Depp paktál le az ördöggel. A Faun labirintusa rajongók is örülhetnek, hiszen del Toro ismét horror-fantasyt forgatott méghozzá Tom „Loki” Hiddlestonnal: Ez a Crimson Peak. Neil Blomkamp nem tudja elengedni a robotokat, tőle a Chappie-t kapjuk meg Mann-től pedig a Blackhat című hackeres thrillert. Di Caprio jövőre is nekiveselkedik, hogy 16-ban elhódítsa az Oscart a The Revenant című filmben nyújtott alakításáért.

Hazai pálya:

liza_the_fox_fairy_image.jpg

Egy újabb egyedi film (a VAN után) itthonról? Talán.

Azt mondjuk túlzás állítani, hogy él és virul a hazai filmipar, de elvagyogat. A már leírt Argo 2-n kívül végre láthatjuk a Wes Anderson stílusú Liza, a rókatündért. Filmet forgattak Mancsról és egy Parkolóról is. Kiss Ádám és Hadházi pedig a Dumapárbajban próbál majd mosolyt csalni az arcunkra.

Persze nyilván nem tudunk mindent bemutatni nektek, de azt hiszem, nagyjából látjátok, hogy erős év vár ránk.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr257015615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása