[Oscar 7vége 2014] Őket díjazták tavaly
2014. március 02. írta: thedirector

[Oscar 7vége 2014] Őket díjazták tavaly

A tavalyi évben tartogatott a show meglepetéseket. Persze ismét eléggé unalmas, volt tele énekkel és reklámmal, de legalább 1-2 kategória meglepett. Ilyen volt a rendező és a mellékszereplő csoport. Igen korrekt volt a szavazóközeg és minden jobb film kapott pár fontos díjat.

oscars-2014.jpg

Az estét a Lincoln várhatta a legtöbb nevezéssel, ennek ellenére a 12 díjból kettőt kapott meg. Övéké lett a legjobb látványterv és a férfi főszereplő díja.

A Napos oldal vitte a legjobb női főszerep díját. Ez az egy díja akadt.

A Lincolnhoz hasonlóan Tarantino is elvitt két igen értékes szobrocskát, a legjobb eredeti forgatókönyvért és Chris Walz a férfi mellékszereplői díjat King Schultz megformálásáért.

Picivel (pontosan egyel) több díjat vihetett haza a A nyomorultak (Legjobb női mellékszereplő, legjobb smink és hangkeverés). 

Szintén a 3 díjasok táborát erősíti az Argó akció, mely elnyerte az év filmje, vágása és forgatókönyve díját is.

A Pí élete viszont végigtarolta a gálát és még a belemart egy fontos kategóriába is (rendező) a sok technikai mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr55836027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása