[Oscar 7vége 2014] Kikkel toltak ki idén?
2014. március 01. írta: thedirector

[Oscar 7vége 2014] Kikkel toltak ki idén?

Szokásos, semmire nem jó, de azért csak kötelező sajnálkozó összesítésünkben megkerestük azokat a neveket, akikről megfeledkezett az Akadémia. Nektek mi a fájó pont?

oscars-2014.jpg

Filmek:

Tavaly szinte mindenkinek bejött Európában a Rush, mégis teljesen megfeledkeztek róla, noha helye lett volna a legjobb film kategóriában. Nem kevésbé kötelező név Coenék új folk drámája az Inside Llewyn Davis, mely nagyon mélyen hat az emberre, szép képeivel és igényes mondanivalójával. Eddig minden évben volt valami kis független film, vagy fesztiválnyertes alkotás, most a Fruitvale Stationnek lett volna esélye, mégsem kapott egy jelölést sem, a rendőrök által, ártatlanul lelőtt fiúról szóló dráma. Igazi esélye nem lett volna, de egy jelölést talán ért volna a Nyár királyai coming of age mozi is, de a legfájóbb hiányzó egyértelműen Dennis Villeneuve Fogságban című megaizgalmas thriller eposza.

Színészek:

Átkötvén a Fogságban-ról, máris ordít, hogy Hugh Jackmannek hely lett volna idén a jelöltek között. Hasonlóképp James McAvoy szétesett figurájának a Transzban nyújtott alakításáért. Mellékszereplők közül jelölést kaphatott volna Benedict Cumberbatch Khan-ért, és az év pofátlansága, hogy Daniel Brühl-t nem jelölték Niki Lauda megformálásáért. Én még a díjat is nekiadtam volna. Van valamit Tom Hanks nevű ürge is, aki állítólag kapitányként színészkedett, de ahogy én elfelejtettem melyik filmben, valószínűleg a szavazók is. Lányok közül pedig Greata Gerwig a Frances Ha-ért, Julie Delpy a Mielőtt éjfélt üt az óráért, míg S.Johansson a Don Jon-ért kaphatott volna nominációt.

Rendezők:

A rendezői csoportba nagyon belekötni nem érdemes és talán nem is lehet. Scorsese, Payne, Cuarón, McQueen és Russel is megérdemelten van ott. Talán McQueen helyett én Villeneuve-öt, Coenáket vagy esetleg Jonze-t jelöltem volna, de igazából korrekt.

Technikai díjak:

A technikai jelöltek úgy, ahogy rendben voltak. A Rush innen is hiányzik (hol a fenében van a maszk jelölés?hol??), illetve a Fogságban-nak is mehetett volna 1-2 jelölés még. Ez az év, ezen a téren úgyis a Gravitációról és a Gatsbyről fog szólni.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr115838162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása