Így lett híres a pornó
2013. november 03. írta: thedirector

Így lett híres a pornó

Lovelace

2013

Lovelace-trailer.jpg

Fura dolgok ezek a korok és ikonok dolog. A 70-es éveknek is rengeteg ismert emblematikus figurája volt, például Linda Lovelace. Annyi az érdekes a dologban, hogy Linda nem akart az lenni.

Mély torok

Amanda Seyfried próbálja nagyon valami csúcs film irányába terelni a karrierjét. A nyomorultakkal nem jött össze, és az az igazság, hogy a Lovelace-szal sem.  Pedig egy nagyon ismert pornószínésznőt alakítani, kockázatos, nehéz, és nagy lehetőség. Most sem alakított rosszul, ezúttal viszont nem a legizgalmasabb karaktert kapta meg. Linda Lovelace fiatalon jött össze élete szerelmével Chuckkal. Aki később a szende lány életét keserítette meg (erőszakkal vette rá csúnya és megalázó dolgokra). L.L. férje adóssági számláját egy pornószereppel egyenlítette ki, és ezzel végérvényesen a mainstream világába emelte a pornót, mint műfajt. A mély torok című film világszerte több száz millió dollárt termelt, LL. egy csapásra ismert lett mégsem látott a pénzből egy ruppót sem (najó 1250 dollárt). Elég jól adták vissza az alkotók, a 70-es évek hippis- szabados- pornónézős világát és a másik oldalát, a mélyen erkölcsös szülőket is.  A családi háttér és a kapcsolatok megromlása nincsen rosszul kibontva, sőt! Szerencsére fektettek rá kellő hangsúlyt. Igazán őszinte és hiteles percek azok, amikor a szülőket látjuk, miután megtudják a lányukról az igazságot. Nem a fedetlen keblek és fenekek dominálnak a filmben, pedig könnyen át lehetett volna esni a ló túloldalára, de az írók jól tartottak mértéket. Amiben azonban nem sikerült, az az, hogy rettentően idealizált és csontig lecsupaszított Lindát alkottak meg. Noha ő sem volt éppen a magánéletben az a szende szűz. De igazán jó dialógokat sem sikerült a szájába adni (ellenben mást igen) és olyan végig, mintha nem is erről a bolygóról származna. Az idősíkok bontása nem rossz ötlet, de kissé zavaró is. A képi világa, hangulata egyébként teljesen átjön, a zene is szépen illeszkedik, valamiért mégsem áll az egész össze egy nagy masszává. Darabos, egyes részei a filmnek felszínesek, mások pedig nem kellően érdekesek. Nincsenek igazán kiugró, ragadós percei a Lovelace-nek.

Összegzés: Vannak jó, unalmas, idealizált és érdekes pillanatai a filmnek, de összességében nem kellően tapadós  alkotás, és nincs benne annyi plusz, hogy az életrajzi drámák legjobbjai közé tartozzon.

Értékelés: 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr275613124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Measurer 2013.11.03. 23:29:54

Linda Lovelace utólag elmesélte, a szerepet a szó szoros értelmében fegyverrel kényszerítették rá. Kihasználták, hogy kokain és amfetamin fogyasztó volt. Később feminista, pornóellenes mozgalmakhoz csatlakozott.
2002-ben halt meg, vesedialízisre sietett, de autójával egy betonoszlopnak ütközött, s a szélvédőn keresztül halálosan megsebesült, még két hétig élt agyhalott állapotban, de végül a család lekapcsoltatta a gépről.
www.dailymail.co.uk/femail/article-2120823/How-Deep-Throat-star-Linda-Lovelaces-tragic-life-modern-morality-tale.html

Link elek 2013.11.04. 07:55:27

A maffianak termelte a penzt. Az eredeti keszitok 25k$-t kaptak.

thedirector 2013.11.05. 20:45:57

Ezeket kihagyták sajnos. Az is csak nagyjából a karakterekről jött le, hogy a filmet is ők pénzelték. Ki nem mondatták....
süti beállítások módosítása