Mik lehetnek 2013 legjobb filmjei?
2013. augusztus 01. írta: thedirector

Mik lehetnek 2013 legjobb filmjei?

Természetesen már vezetjük bőven az idei listánkat, hogy a jövőévi szokásos január-februári nagy összesítésből ne maradjon ki semmi és senki, de azért még kellően sok hátra van az évből, ezért megnéztük, kik esélyesek arra, hogy előkelő helyet foglaljanak el a mi ill. a világ többi filmkritikai médiumában. (megjelenési dátumok nem a hazai bemutatóra vonatkoznak, és változhatnak is!)


Kérjük Likeoljátok itt: https://www.facebook.com/filmertek


Nebraska
Rendezte: Alexander Payne
2013
Történet: A történet középpontjában egy zsémbes öregember áll, aki naivan abban a hitben él, hogy nyert egymillió dollárt egy magazinos nyereményjátékon. Az öreg fia vonakodva ugyan, de beleegyezik, hogy elkísérje apját Billingsből Lincolnba.

The Wolf of Wall Street
Rendezte: Martin Scorsese
2013
Történet: A The Wolf of Wall Street Jordan Belfort önáletrajzi írásán alapul, aki egy keményen bulizó, drog és alkoholfüggő bróker volt, majd 1998-ban adatcsalásért és pénzmosásért elítélték és 22 hónapot kellett börtönben töltenie. Az ő története elevenedik meg a vásznon Martin Scorsese rendezésében

The Counselor
Rendezte: Ridley Scott
2013
Történet:Egy felettébb sikeres ügyvédre (Fassbender) fókuszál a történet, aki belefolyik a drogüzletbe, úgy gondolván, hogy semmi probléma nem lehet abból, ha szert tesz némi nagyobb összegre. Azonban a dolgok rosszra fordulnak és végül a saját túléléséért kell küzdenie.

The Grand Budapest Hotel
Rendezte: Wes Anderson
2013-2014 (?)
Történet: A sztori 1927-ben veszi föl a fonalat, és a magyar hotel történéseibe enged betekintést. A Grand Budapest Hotel a legendás tulajdonosának történetét meséli el, a két háború közötti időszakban, és az ő bizalmas pártfogoltjáét. A sztoriban szerepet kap egy ellopott, felbecsülhetetlen értékű reneszánsz festmény, egy családi hagyatékért vívott „harc”, és a kezdetben lassú, majd felgyorsuló folyamatok, amik megváltoztatták Európát a 20. század második felében.

August: Osage County
Rendezte: John Welles
2013
Történet: A történetben a Weston házaspárt ismerhetjük meg. Egy ideje széthúznak, mert kapcsolatuk megromlott, de egy családi krízishelyzet miatt visszatérnek gyerekkori házukba, ahol felnőttek az őket nevelő, mára már betegeskedő nőhöz. November környékén várható a mozikban.

American Hustle
Rendezte: David O' Russel
2013
Történet: Christian Bale és Amy Adams szélhámos duója együtt dolgozik a Bradley Cooper által megformált FBI ügynökkel, hogy lebuktassák a korrupt politikusokat. Megtörtént eseten alapszik a film, anno kisebb botrány kerekedett ki az ügyből, amikor kiderült, hogy a Nyomozóiroda miként buktatott meg pár felsőbb körökben mozgó személyt, bár az akció sikeres volt

The Secret Life of Walter Mitty
Rendezte: Ben Stiller
2013
Történet: Ben Stiller rendezésében (egyébként ő a főszereplő is) készült film egy olyan embert mutat be, aki állandóan képzelődik és álmodozik mindenféle kalandról, mígnem a cégétől kap egy fontos feladatot és végre valóban egy mindent leköröző kalandban vehet részt

Rush
Rendezte: Ron Howard
2013
Történet: 1976 - a Forma 1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért.
Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet.

Inside Llewyn Davis
Rendzete: Joel & Ethan Coen
2013
Történet: Az Inside Llewyn Davis története 1961-ben játszódik, és New York akkori folkzenei közegébe kalauzol el minket. A középpontban az egyik napról a másikra élő zenész, Llewyn Davis sorsának alakulása áll, miközben rengeteg folkzenei betét fűszerezi meg a művet.

Saving Mr. Banks
Rendezte: John Lee Hancock
2013
Történet: A történet azt meséli el, hogy Walt Disney megpróbálta rávenni P.L. Traverst, hogy adja el a Mary Poppins megfilmesítési jogait. Disney 14 éven keresztül próbálta rávenni az írónőt, hogy adja be derekát és menjen bele, hogy vászonra vigyék a regényét. Végül Travers rábólintott, de a végeredménnyel nem volt megelégedve, az animációs részekkel volt a legnagyobb baja.

Gravity
Rendezte: Alfonso Cuaron
2013
Történet: A film története a Hubble teleszkóp javítása körül forog, mely egy űrszeméttel való ütközés után hibásodott meg. A küldetés tragédiával végződik, viszont az űrhajósnő mindenáron vissza akar térni a Földre, hogy újra együtt lehessen a lányával.

Twelve Years A Slave
Rendezte: Steve McQueen
2013
Történet: A film egy elrabolt és rabszolgának eladott szabad fekete férfi igaz történetén alapul. A főhőst Chiwetel Ejiofor (Gyönyörű mocsokságok, Az ember gyermeke) alakítja, gazdáját a rendező kedvenc színésze, Michael Fassbender játssza, mellettük Brad Pitt, Paul Giamatti, Benedict Cumberbatch és Paul Dano is szerepel a filmben.

Captain Philips
Rendezte: Paul Greengrass
2013
Történet: Phillips 2009. áprilisában amerikai zászló alatt hajózott Szomália partjai közelében, amikor kalózok támadták meg őket. A kapitány példás hősiességről tanúságot téve a legénységet arra utasította, hogy zárják be magukat kabinjukba, ő pedig megadta magát. A kalózok Phillips kapitányt túszként magukkal hurcolták, és 2 millió dollár váltságdíjat követeltek a szabadon engedéséért cserébe.

https://www.facebook.com/filmertek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr455435774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.08.02. 22:17:34

Bármi jöhet, csak manipulatív libsibolsi ne legyen.

Michel Djerzinski 2013.08.03. 00:52:22

És Lars von Trier új filmje?? És Woody Allen új filmje?? És Szász János új filmje?? HELLÓ!

thedirector 2013.08.03. 09:31:21

Allen futószalagon gyártott sablon filmjei, már rég nincsennek harcban az best of tralalal díjakért. Jó a Midnight-tal betalált, el kell ismerni, de előtte és utána is csak Woody. Trier valóban lemaradt, ahogy a Nagy füzet is. Sajnos senki nem tökéletes.
süti beállítások módosítása