The Rock csapdába ejtett bennünket
2013. július 15. írta: thedirector

The Rock csapdába ejtett bennünket

A csapda


Snitch
2013

Snitch-poster.jpg
Dwayne The Rock Johnson az élő példa arra, hogy létezik a sztárkultusz. A tesztoszterontól duzzadt izmú színész az évek alatt szépen A kategóriás színésszé vagy mivé nőtte ki magát. Ma már senki sem lepődik meg, ha Rock egy akciófilmben üti az ellent, hiszen kellően bevált fapofájú akció színész, de mi van akkor, ha érzelmeket, hova tovább drámai alakítást is magára kell erőltetnie? Totális összeomlás!

Tényleg csapda volt
Najó, nem akarjuk az egészet The Rockra fogni. A film teljesen elhibázott. Noha ez elején az arcunkba köpik, hogy megtörtént eseményt dolgoz fel. Mi csak remélni tudjuk, hogy abban több izgalom és kaland volt, mert itt aztán lapos pislogáson és hortyogáson kívül más nem jut az egyszeri filmnézőnek. Rock egy vállalkozót (J.Matthews) alakít, akit az élet kemény helyzet elé állít, amikor kiderül, hogy a fiát lecsukják kábítószer nagy mennyiségű birtoklása miatt. Matthews egyetlen reménye az maradt, hogy ő maga kap el egy drogkereskedőt a fia szabadságáért cserébe. Segít egyik - már börtönt megjárt - alkalmazottja, és  együtt keverednek bajba. Az egyetlen ami jót el tudok mondani a filmről, hogy működik a drámaisága. Nem volt azonban jó ötlet The Rock-kal eljátszatni ezt a szerepet. Szegény fickó azt sem tudja már, hogy préseljen ki magából valami érzelmet, ami hihetőnek tűnik.  A történeti logikátlanságok, magasztos nagy szavak ("nem köpök be senkit") és kissé esetlen (szerencsére minimális) akció jelenetek mellett eltörpül az a szomorú dolog, hogy a film 2, azaz kettő órás, aminek nagyjából a történet a harmadát bírja kitölteni. A maradék játékidő a "hogyan húzzuk a filmet" című történet. A legjobb dolog a filmben az Jon Bernthal. Iszonyú súlyos a drogról lejövő, új életet kezdeni akaró, zaklatott lelkű családapaként. Ha már mást, legalább őt jó volt látni a Walking Deaden kívül.

Összegzés: Semmi olyan nincs a filmben, ami kiemelné a tucat drámák közül. Ugyanúgy hibás, ugyanúgy bosszantó szerkezetű, mint a többi ilyen középszerű alkotás. The Rock ezúttal drámai színészként (természetesen) megbukott. A film unalmas, és ezen felsorolt hibák fényében a filmet a tömény fekália szag lengi körül. Nem a világ legrosszabb filmje, de idén ennél feleslegesebb és érdektelenebb alkotás nem született. Ja és ez The Rock sorozatban 3.rossz filmje.

Értékelés: 2,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr745405659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.16. 13:47:16

nagyon nagyon unalmas egy film lett ez sajnos.
Akciónak nem elég akciós, drámainak se elég drámai.

Rock képes nagyon rosszul választani.

Darth Zed 2013.07.16. 14:57:12

Hagyjuk mar ezt a The Rock-ot, mindenhol Dwayne Johnson neven szerepel, es barmilyen meglepo, egesz sokan felismerik igy is.
A film amugy persze gyenge, de Dwayne meg mindig a legkisebb problema volt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.16. 16:41:53

@Darth Zed: miért kéne hagyni?! ő is büszke rá a mai napig jár WWF rendezvényekre.

thedirector 2013.07.16. 17:56:16

"Hagyjuk mar ezt a The Rock-ot, mindenhol Dwayne Johnson neven szerepel, es barmilyen meglepo, egesz sokan felismerik igy is. "

sajnos....

gumirocker 2013.07.16. 18:25:54

Amúgy a Fogtündérben egész jót marháskodott...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.07.16. 21:17:00

Azért ahhoz képest, hogy A-kategóriás színésszé nőtte ki magát, erősen B-filmekben játszik még mindig többségében. (Legalábbis a GI Joe, Pain&Gain nálam még nem A-kategória)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.16. 22:18:34

@danialves: hát igen, érdekes, hogy mitől lett a listás, b filmekkel?!

thedirector 2013.07.17. 09:07:29

Sajnos, mert rengeteg jó színészről nem is hallanak vagy kevésbé örvend nagy hypenak 10x akkora tehetséggel. Bár igaz, hogy azok az emberek nem az izmukból és egy dimenziós karaktereikből, szúrós pillanatásaikból élnek meg. Mitől lesz valaki A-kategóriás? Ha komoly a kérdés, akkor röviden " pénz" hosszabban "pénz és sztár stábbal dolgozni" .

Danialves? Ami moziba bekerül és bíznak benne a forgalmazók, azok az esetek többségében nem B-kategóriák (vagy nem annak indulnak), még akkor is ha nálad ez nem így van. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.17. 12:05:28

@thedirector: és ha kinn moziba kerülnek, de itthon már sztréjt2dvd?? Az se b kategóriás?

thedirector 2013.07.17. 14:08:40

Mint írtam, a pénzben és a stáb összetételében keresendő a válasz. A mozi forgalmazási rész komplikáltabb modell, mint amiről itt beszélünk. Van amit eleve csak dvd-re gyártanak már odakinnt is, gondolom ott nincs kérdés. A mozi-dvd-dvd-mozi kérdés kényesebb annál, hogy hobbi filmesek vitassák meg. De ha érdekel, meg tudom adni a bufi-sek elérhetőségét, vagy egy nagy pesti mozi vezetőjének e-mailjét. Bizonyára szívesen kifejti neked, ha érdekel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.17. 14:18:50

@thedirector: a forgalmazás kényesebb, meg az a vagy b listás valaki, de az nem, hogy mekkora a tehetségük?! Hogy is van ez???
süti beállítások módosítása