A 30 legnagyobb színész átalkulás sorozat! Negyedik rész: 15-11
2013. június 20. írta: thedirector

A 30 legnagyobb színész átalkulás sorozat! Negyedik rész: 15-11

15.

Nicole Kidman

15.jpg

Nicole Kidman 2002-ben döntött úgy, hogy jelentős átalakuláson megy át egy szerep kedvéért. Az Órák című remekműben Virginia Woolf híres írónőt formálta meg. Az egész filmben műorrot viselt, megtanult akcentussal beszélni és bal kézzel írni. Ezek elsajátítása mellett egy varázslatosan hiteles alakítást is nyújtott. Az Akadémia pedig imád szép nőket elcsúfítva látni és Kidman káprázatos alakításával elnyerte a Legjobb Női Főszereplőnek járó Oscar-díjat.

 

14.

Elizabeth Banks

14.jpgA 14-ik helyen lévő Elizabeth Banks neve eddig nem sok mindenkinek mondott valamit is, az Éhezők Viadala azonban nagyon népszerűvé tette, főképp a fiatalok körében. A többnyire vígjátékokban játszó színésznőnél is bejött az átalakulás, ugyani láthatóan nagyon átérezte a karaktert és remek alakítást nyújtott Effie-ként az Éhezők Viadalában.

 

13.

Heath Ledger

13.jpg

A 13-ik helyen álló Heath Ledgert valószínűleg senkinek sem kell bizonygatni. A Sötét Lovagban utánozhatatlanul formálta meg az őrült pszichopata Jokert. A tragikus hirtelenséggel elhunyt színész utolsó teljesen bejezett szerepével igazi örökséget hagyott maga mögött és a filmtörténelem kihagyhatatlan részévé vált. A tökéletességet súroló alakításáért az Akadémia neki ítélte a Legjobb Férfi mellékszereplő díját, amelyet családja vett át helyette.

12.

Ralph Fiennes

12_1.jpg

A 12-ik helyezést elért Ralph Fiennes meglepő átváltozását sem nagyon kell indokolni. A Harry Potter filmekben ő formálta meg Harry nemezisét briliáns nagyszerűséggel. Karaktere a smink, a CGI és a színjátszás tökéletes keveréke, ugyanis az orrát számítógéppel tűntették el, és jelentős mennyiségű maszkos munka is volt Fiennes-on. A varázs világ legrettegettebb mágusát megformáló színész új értelmet adott az ördögien gonosz fogalomnak, ugyanis nem pszichopata módon szedte áldozatait, hanem hidegvérű nyugalommal jelentette ki, hogy ellenfelére a halál vár és végig eleganciával és megfontoltsággal viselkedett.

11.

John Travolta

11.jpg

John Travolta nem elégedett meg puszta átalakítással, egyből egy kövér nőnek maszkíroztatta magát a 2007-es musical-ben a Hajlakkban. A közönség kétkedve fogadta, hogy a színész miként állja majd meg a helyét anyukaként, de sokaknak nagyon tetszett az alakítása. Az átalakulás nagyszerűségéhez azonban nem fér kétség, szinte alig lehet ráismerni a színészre. Hiteles alakítása egy Golden Globe jelölést ért.


A bejegyzés trackback címe:

https://filmertek.blog.hu/api/trackback/id/tr475370904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.21. 13:22:57

ledger nem top 10es?

Pedig annyira joker volt, hogy a pletykák szerint ő ölte meg.

thedirector 2013.06.21. 15:37:03

Az alakítása valóban az egyik legjobb, de sokat hozzá tesz a játékához, hogy eléggé szabadon értelmezték a karaktereét és jól megírták. Nyilván az előadásmódja pazar (bár eléggé repetatív), és valamilyen szinten a külső átváltozás is közre játszott, de közel sem a legemlékezetesebb és az, hogy a világ 13.legjobb átalakult alakítást neki szavaztuk meg eléggé sokat elmond arról, hogy mennyire is jó.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.22. 07:15:48

@thedirector: tom cruise mega hatodik?
ez nem arról mond el valamit, hogy milyen jó, hanem, hogy milyen a lista...

thedirector 2013.06.22. 08:56:39

Nincs olyan lista, ami mindenkinek tetszene, és elégedett lenne vele. Az pedig, hogy mit miért így határoztunk, nem kell megindokolnunk. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.22. 09:58:47

@thedirector: persze, hogy nem kell, de nem is nagyon lehetne...
süti beállítások módosítása